I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Saturday, May 02, 2009

Penghubung Rindu, Kasih & Sayang

Rinduuuuu......rindu..serindu...rindunyaaaaaaaaaaaaaaa................
Adeh rindu bangat neh.. lambatnya lagiks 2 June huhuhu....

Baru lepas call, najihah, haris & danisha demam.. ayah mentua cakap dah hantar dorang gi klinik.. najihah dapat mc 2 hari.. hmm moga2 anak2ku cepat sembuh yer sayang..

Sib baik ada cisco soft phone ni.. so kalau hubby nak call saya just call direct line opis saya kat KL.. cam tu gak kalau saya nak call hubby..call jer cam biasa.. cas dia cam panggilan KL ke KL... within malaysia sajork.. terima kasih teknologi!!

Hmm rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....................


Gambar sewaktu transit kat Narita Airport, Jepang..muka org keletihan..& kerinduan & menahan kesedihan ingat kat anak2 huhuhu.. senyum dlm keterpaksaan ewah..ayat...keh keh..saya travel sorang2..neh saya mintak tolong sorang mak cik jepun amik kan gambo.. cakap guna bahasa insyarat sajork..sib baik dia paham biler saya hulur kamera keh keh keh...dorang kan tak reti english so pakai bahasa isyarat sajork la...

Sekarang neh swine flu tgh menggila..dimana2 sajork org pakai topeng muka..termasuklah saya.. tatut oo.. sorang staff company saya kat Ada ni dah kena quarantine pasal dah kena huhu..

nota kaki:

sedih rasanya biler tiap kali saya perah susu.. susu tu saya buang begitu sajork.. waa rindu kan baby qaireen...

6 comments:

ina @ nina @ infazety said...

hai ed....
lama ina x jenguk blog ed...
2 minggu bz kat pwtc...
jenguk2 kat cni...rupa2nya ed dh slmt terbang...

sian kat ed...kena berpisah ngan hb & anak2 esp. baby qaireen...
moga ed tabah sepanjang sebulan ni...sekejap je sebulan tu ed, pejam celik pejam celik dh tiba masa...

take care ya...hati2 di tempat orang...

Kopi Suam said...

ed,
hati2 masa kat US tu...semoga semuanya selamat...hari2 dengo berita takut jugak..dah le punca dari Mexico plak tu..

nestumrasberi said...

ed dah sampai sana rupanya.
syukor alhamdulillah perjalanan pergi berjalan lancar
semoga segalanya sukses

PerantauSepi1306 said...

heheheheh wendu ye.. hehehhe kalo ko mai sini kan tak yah wendu2an camni ;p

neway take care ed... jaga kesihatan bebaik ye...

DeLinn said...

ohh aku tatau pasal cisco soft phone ni weh. will google more about this!

gee ryder said...

kak, cisco soft phone tu camne?
hubby sya baru berangkat ke brisbane...bese saya webcam jela..
saya pun risau gak ni sbb kt aussie pun dah ada kes

Google