I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, December 27, 2011

Built-in Wardrobe

Lama giler kot nak tunggu dapat built-in wardrobe neh..ekekeke.. masuk umah puncak alam neh dah hampir 7 ker 8 taun ntah... baru kali ni mendapat. mmg sengaja tak beli lemari byk2 sebab cam membazir jerk coz mmg nak buat yg built-in punya straight sampai siling tu kan..so lemari mmg hanya ada 2 jerk.. satu almari pakaian saya & hubby yg beli pakej sekali ngan katil & dressing table masa memula kawin dulu.. itu pun beli yg murah punya jerk.. dan satu lagi lemari utk letak cadar/selimut/towel & sangkut baju sek najihah+haris & baju jenjalan anak2. Pakaian harian anak2 masing2 ada satu bakul sorang ekekeke..

Biler dah ada almari neh..nampak la rumah lebih kemas sebab semua dok dendiam dlm lemari kan.. walaupun sampai hari ni lum habis kemas sepenuhnya ekekeke

layan gambo jer la ek..zasss...

Ni dlm proses pemasangan..


Cabinet tv bawh
cabinet tv kat family hall atas
Wardrobe bilik.. umar main sorok2 ekeke

belum siap


Bilik anak2


sajer pilih putih supaya bilik yg kecit nampak lebih luas..material adalah glossy. dlm bilik jerk material glossy sebab hubby kata yg lain2 susah nak jaga..anak2 tgh melasak huhu

Tadaa.... Cabinet tv dah siap psg TV sekali.. TV kecit sajork.. ada rezeki lebih kiter beli yg besar sket..yg kecit neh kasik naik atas hehe

Ada 2 color.. satu gelap satu terang
perasan tak yg kat atas tu cerah sket berbanding yg bawah.
close up material cabinet tv
Pandangan dr tepi
view dr atas

Cabinet TV kat family hall atas yg belum ada TV :)

Wardrobe bilik tido anak2


perasan tak lampu tu sikit masuk wardrobe ekeke.. ok jugak sebab cerah jerk dlm wardrobe tu biler bukak lampu ekeke

tanpa flash, coklat gelap
material almari anak2
Bilik ku... putih bersih lagi suci ekekeke

sebahagian down light masuk lemari ekeke
bahagian atas yg sgt luas.. saya sukak!
 2 Hari jugak lah apek2 installer tu buat kejer...rumah berabuk tok sah citer laa.. penuh ngan habuk2 kayu.. nasib baik parents in law saya tolong gotong royong sama2 bersih kan.. mak mentua lap2 cabinet.. ayah mentua saya sapu & mop, hubby mop, maid sedut & saya jaga anak2.. ekekeke.. terbaik lah mertua saya.. terima kasih mak & abah! :)..


Lepas setel semua bersihkan abuk.. hubby belanja makan kat secret recipe puncak alam... kenyang..alhamdulillah.. malam tu tido tak sabar nak tunggu week end nak mengemas susun atur semua pakaian masuk lemari baru ekekeke...

so taun 2012 may be project seterusnya adalah nak tanam rumput carpet kat laman umah.. semoga menjadi kenyataan.. ameen

6 comments:

gee ryder said...

cantikla kak wardrobe tu.
saya pun ingat nak pasang yg built in sampai atas utk bilik budak2 ni. baju dah bertimbun takde tempat nak isi hehe

edrina said...

dah ada wardrobe ni rasa lebih presentable la umah..

Tapi Gee, rumah Gee sgt la lawa.. malu akak dgn umah akak yg tak seberapa ni ekekeke

NORHAMIZAH BINTI CHE MAT said...

Boleh x bgtau brape total cost abes utk tv cabinet ngn wardbobe ni? Tgh survey2 gk ni.. heheheh

edrina said...

Norhamizah,

Kitaorg masa tu amik pakej kat homedec taun 2011 kalau x silap. Semua sekali dlm RM11K+. Pakej ni merangkumi Wardrobe 8 kaki dlm master bedroom, wardrobe 6 kaki ada 2 dlm bilik anak2, Cabinet tv 8 kaki kat living hall bawah & cabinet tv 6 kaki kat family hall atas. So kira nya dapat 5 benda la (3 wardrobe, 2 tv cabinet) Pakej dr Kian Classic tapi workmanship mmg puas hati.

Anonymous said...

Berapa lame dia pasang cabinet tuh Puan

edrina said...

Sebab banyak cabinet kan.. so amik masa 2 hari.

Google