I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, June 28, 2009

video danisha nyanyi lagu justin timberlake

video

danisha adalah sgt suka lagu2 justin timberlake, rihanna.. pengaruh babah & najihah hihi

ni lak najihah nyanyi sekali

video

Gambar anak2 di hari Ahad

Gambar2 di amik guna hp saya sajork... enjoice...aksi menjobo kasut baru huhu..kecit2 dah pandai huhu..

Aktiviti Sabtu & Ahad

Sebenarnya pagi tu, hubby tetiba kasik idea..jom kita gi cameron.. naik..makan2 strawberry, amik gambo, beli sayur pas tu kiter balik lah.. so apalaga..bebudak ni dengar nak pi cameron..laju jerk siap..siap masing2 bawak baju sejuk nak pakai kat atas la kunun kan keh keh.. sekali on d way anak buah hubby kat IIB cakap mlm ni dorang nak wat farewell utk hubby kat victoria station kat ampang.. so since hubby mengenangkan anak2 buah dia yg sanggup dr JB semua, so kami pun batal kan lah plan nak ker cameron tu.. coz kalau pi tentu tak sempat sampai sebelum pukul 8 kan. So kami pun jenjalan ajer la sekitar KL keh keh..

Mlm tu apalaga..makan busat la kan..mmm yummy... tedap.. kami jerk pakai sempoi coz budget nak pi cameron hak hak.. Gambar kemudian lah yer saya upload..nak cepat ni..nak siap2 gi kejer.. terima kasih pada anak2 buah hubby yg telah mensponsor kami satu family..terima kasih Ayu, Liza, Syed, Zahrin, Mahfuz etc.. semoga rezeki kalian bertambah2 insyaallah :-)

Esoknya Ahad.. pagi2 hubby kejut saya tanya nak gi makan nasik lemak lido tak (kat klang)? Apalagi laju jerk saya bangun mandi etc hehe.. nak gi dating berdua2an harus la laju jer kan hik hik.. Nasik lemak lido ni mmg sgt best.. saper yg dok area klang tau la kot kan.. saya lupa la nak tepek gambo..biler2 saya gi lagiks saya amik gambo yak..

Lepas makan.. gi bank..bayar apa yg patut.. pas tu singgah jusco bukit raja.. carik puting qaireen kat guardian dia.. pas tu on d way balik puncak alam..singgah 99 kat jelutong saya beli susu baby etc & brg2 keperluan sikit sambil2 hubby gi gunting rambut kat kedai mamak sebelah.. pas tu terus berdesup balik puncak alam.. memandang dah kul 12 terus saya singgah gerai beli lauk pauk segera eheheh.. ikan keli goreng & sayur masak lemak.. lauk kegemaran hubby & anak2..

Hari ni patutnya ada karnival kebajikan kat sekolah najihah.. dlm kul 4, kami kuar kejap tgk apa2 yg ada kat karnival tu, pas tu terus berdesup gi uptown, tinggal baby qaireen & maid kat umah.. hubby nak cariks cartridge utk printer kami.. sekali nampak durian yg bagai memanggil2 tu kan keh keh.. tepon mak & abah mentua saya ajak makan..sementara dorang dtg kami berdesup ker giant kelana jaya.. nak cariks ink cartridge tu la..sekali hampeh tul la.. giant tak dak.. tak macam tesco..tak tau la naper tapi saya & hubby mmg tak suka gi giant.. kami lebih suka gi tesco..sebab giant susunan dia cam tak semenggah jerk rasa..dah lah gelap..& sempit jer rasa.. tapi kalau tesco nampak lapang & cerah.. itu pandangan kami la..org lain jgn lah marah yer sapa2 yg suka gi giant tu hihi..ampun2...

so patah balik ker uptown, mak & abah mentua saya dah tunggu dlm keter kat depan gerai durian tu hehe.. apalagi..order la beberapa bijik durian..makan lagiks..semua sekali kena dm rm70+.. byk bijik jugak la kami makan huhu.. tedap... mm yummy.. kalau nak tau saya mmg hantu durian keh keh..

On d way balik singgah tesco shah alam... nak cariks catridge... sementara tu order pizza & deli wing bawak balik umah utk dinner.. kejap jerk dah jumpa cartridge tu kat tesco.. lepas tu terus berdesup balik umah.. makan pizza la pulok ekekekek...

Keputusan Penuh Najihah - Penggal 1 Tahun 1 2009

Bahasa Melayu (Pemahaman) - 98
Bahasa Melayu (Penulisan) - 94
Bahasa Inggeris - 97 (yg ni jihah byk careless mistake, silap huruf besar tulis huruf kecik, huruf yg patutnya tulis huruf kecit biler kat tgh2 ayat dia pi tulis huruf besar.. so cikgu potong markah kat situ)
Matematik - 100
Sains - 100
Pendidikan Islam - 95
Bahasa Arab - 94

Jumlah Markah - 489/500
Peratus keseluruhan - 97.8%
Kedudukan dlm kelas - 1/43
Kedudukan dlm aliran - 5/527

Sekolah Kafa, saya tak dapat bawak balik report card dia so tak ingat keputusan penuh..tapi semua 95 keatas.. Dia dapat no.4 kat sekolah Kafa. Ustazah dia cakap najihah mmg anak yg terang hati.. Quran pun baca senang dapat.. jawi semua dia dah tahu tulis & baca.. ustazah dia puji tulisan jawi najihah cantik sgt bagi sorang budak darjah 1. Tulisan najihah mmg cantik..tak kira lah rumi ker jawi.. ikut tulisan hubby kot.. kalau ikut tulisan saya..hehehe..lu pikir la sendiri keh keh

Thursday, June 25, 2009

Danisha & misteri nusantara

U olls ingat tak dulu saya ada citer pasal danisha tak mau minum susu.. sikit pun dia tak mau minum.. semua tu start lebih kurang 2 minggu sebelum saya pi US.. jenuh saya pi bwk jumpa paed kat Damansara Specialist.. amik ubat sbgainya.. Tapi dia tetap tak mau minum susu.. Lama jugak dia tak minum susu sampai badan dia yg sedap2 mendadak turun jadiks kurus..cengkung.. biler dia titun sayu tgk esp tang bawah mata.. nampak sgt cengkungnya.. hati saya & hubby risau sesangat.. memacam kitaorg pujuk & bagi dia makan nak ganti susu yg dia tak minum tu..

Satu hari maid saya citer, ada satu petang najihah balik lambat dr playground.. danisha main2 kat depan umah.. sambil pegang botol susu.. biler masuk umah, dia tak mau minum susu tu.. dia asyik cakap susu tu panas.. pas tu sejak dr situ lah dia tak mau minum susu..

Kitaorg ada jugak bawak Danisha jumpa member kami yg jadiks anak murid ustaz harun din, mintak dia buatkan air penawar & tgk2 apa yg patut.. kata dia mmg ada yg mengganggu.. so dia bacakan ayat kat air minum & mandi.. so kami bagi dia minum & mandi air tu..

Alhamdulillah sekarang Danisha dah minum susu balik.. makin kuat minum pulak hehe.. habis satu botol..terus mintak "shisha..nak susu agi" so mmg saya tak sekat..selagi dia nak minum buat & kasik jerk.. nampak lah sekarang badan dia dah mula naik balik.. Hampir 2 bulan jugak lah dia tak minum susu.. start sebelum saya gi US, and dia minum balik 2 minggu lepas saya balik..

Dia pun masa tu dah lupa camana rasa susu agaknya sampai la satu hari masa tgh buat susu baby..dia pi jilat tutup tupperware susu baby tu.. terus dia kata.."mmm sedapnya".. pas tu maid saya bagi sikit lagiks serbuk susu atas tgn dia kasik dia rasa lagiks.. terus dia kata "mmm sedapnya.." pas tu maid saya tanya lagi.."shisha nak susu? Kakak buatkan ye?".. maid saya terus bancuh susu dia & bagi kat dia..memula dia cam dah lupa camana nak hisap..dia letak jerk kat mulut.. pas tu maid kata..hisap lah.. terus dia hisap.. alhamdulillah habis satu botol.. malam tu biler saya balik saya dikejutkan ngan berita gumbira tu oleh maid saya " Kak, Shisha sudah mau minum susu" ..lega sesgt terus saya tepon hubby semua bagitau.. hmm shihsa..shisha..

Syukur sesangat..

oh tambahan sikit lagiks..

ada sekali tu kan.. masa jenjalan tghari buta..dlm keter.. tepi2 hutan.. dia leh cakap apa tau.. "mama shisha nampak hantu eee" huhu..

Wednesday, June 24, 2009

Ku bahagia...

Saya suka kejer saya sekarang.. saya suka environment kejer saya.. saya suka semua colleagues saya..dan paling utama saya suka boss saya & bos saya suka saya..yeszaa..
Saya report direct kat boss saya kat US, tapi kat mesia ni saya dotted line to bos yg kat mesia ni jugak la kan.. cam nak apply cuti ker apa2 hal saya kena mintak approval bos US dulu, kalau bos US kata okes, baru submit online form and bos kat mesia ni akan approve lah.. haa cam gitu la..

Ari tu, balik dr US... bos mesia saya panggil saya masuk bilik.. nak discuss pasal performance katanya.. muka dia senyum berseri2.. bos saya ni pompuan, chinese..umur 55 taun tapi nampak cam awal 40an sajork sudah bekerja ngan am2**y 25taun lamanya.. apakah kelihatan muda jelita sebab makan & gunakan produk am2**y? keh keh..

Bos saya cakap dia happy sangat sebab dia dapat positive feedback dr bos & teammate saya kat US.. biler dia tanya boss saya kat US.. "How's Edrina?" bos saya kat US tu terus cakap.. "Oh..She's Fantastic..she's aboslutely an asset to the company yada..yada..yada" ..hiks i loike.. Pas tu bos saya kat mesia cakap la.. bagus sebab biler dapat positive feedback macam tu akan menaikkan nama COE (center of excellence) kat mesia ni.. tentu lepas ni lagiks byk hiring akan dibuat kat mesia.. pasal dorang kata org mesia bagus2..hiks.. Bos saya yg kat mesia ni old school nyer style tau.. kalau meeting harus punctual.. dia tak suka kiter pakai earphone/headphone waktu bekerja.. bagi saya kalau bos tak suka ikut ajer la style dia kan.. janji kiter kejer sungguh2..deliver apa2 yg patut & be proactive.. so far saya tak dak masalah ngan dia walaupun sebelum ni ada sorang staff tu dia berhenti dr sini sebab dia kata tak tahan ngan bos saya tu.. high expectation katanya..entah lah.. tapi so far saya tak dak masalah ngan dia..

Walaupun dia tegas tapi dia flexible.. contoh ari tu, satu resit claim saya hilang.. terus dia authorize kat situ as an exception..so org finance tak der la bising.. pas tu contoh cam esok tghari saya ada parents teacher meeting kat sekolah najihah..isnin ari tu saya jumpa dia.. nak mintak half day la kununnya..pasal nak masuk lambat dlm kul 4 petang cam tu.. tapi terus dia cakap kat saya.. it's ok, i'm flexible..no need to take leave..dia kasik saya masuk lambat sikit..pasal katanya dia tak mau saya neglect family saya..dia nak balance antara family & career..lagipun dia paham pasal hubby dok kat JB.. so dia kata don't worry..dia flexible..
see..kalau kiter jaga hati bos...(bukan kipas ek.. jaga hati means...buat kejer bagus & deliver apa yg patut..saya ni bukan org yg reti kipas hegeh2 puji2 bos etc)..maka senang utk kita peroleh kepercayaan dr bos kiter..apa2 urusan pun senang kiter nak berurusan ngan dia kan :-).

Tapi saya pernah dapat bos pompuan cina..singaporean yg sgt kiasu.. yg ni tak tau nak cakap / buat camana.. coz saya dah buat sebaik mungkin tapi dia tak pernah hargai apa yg kitaorg buat.. (ni masa kat kuli*** la ni keh..keh.. kuli ke? hahah kuli katanya).. so biler dapat bos yg best macam sekarang ni..harus la saya maintain relationship tu agar sentiasa ok kan :-).. pas tu dia cam nak groom saya jadiks cam leader satu hari nanti.. tak tau la tapi dr cara dia guide saya etc..cam ke arah tu la.. tapi saya tak minat seh.. saya hanya minat menda2 teknikal... apa2pun saya happy sekarang.. happy ngan kejer..happy ngan anak2..happy hubby akan kembali bekerja di KL.. kami akan bersatu kembali seperti dulu.. tak dak la saya keseorang malam2 keh keh... Apakah? sgt sesuatu disitu keh keh..

Tuesday, June 23, 2009

Permaisuriku - Jay Jay

Sedap okes lagu ni.. saya suka gilak kat lagu ni sekarang.. zaas layann...



tika renungi malamku
bersama tirai perindu
potret permaisuriku

lenamu didakapanku
inginku belai rambutmu
saat malam malammu

walau kembara ku meredah alam maya
kan ku pertahan garis cinta kita

(chorus)
oh
ku hancur dikala tak bersama
kau yang ku cinta
impi rinduku disaat mesra
oh kasih

oh
terbina rona kota bahgia
permata dijiwa
oh kernamu

lautan duri ku tempuh
demi sucinya cintamu
tak ku hiraukan waktu

ampunkan kesalahanku
ku pinjam raut wajahmu
hanya kau yang kurindu

bersama tirai perindu
tika renungi malamku

Qaireen @5mos - simanis kulit sawo matang berlesung pipit


Bumbo danisha dulu..kini jadiks hak milik qaireen.. tapi pantang lepa danisha still berebut nak dok sama huhu.. Qaireen - Budak suka senyum + lesung pipit 2 jibik. La ni tgh aktif angkat vontot.. dan tgh gatal gusi..habis semua benda dia masuk mulut.. kalau nangis bukan cam menangis tapi cam melalak keh keh..kuat & nyaring suara..siap bunyi 'hak hak hak...' canggis huhu...

Anak2 saya yg pompuan waktu kecik semua muka macam boy haha.. ikut babah dia.. hiks.. tapi qaireen ni sejibik muka haris waktu kecik tapi version gelap.. haris lak putih seppuk keh keh.. rambut qaireen ni insyaallah nanti sejibik rambut haris.. coz rambut hari dedulu pun gayak gini..

3 things...

Apakah 3 benda itu??

3 benda yg harus diletakkan kat livina ku.. ini hubby yg cakap tau..bukan saya hihi

1.) GPS - ini penting neh ekekekeke..
2.) DVD Player - utk anak2, esp utk danisha yg suka kejap ke depan kejap ke tengah kejap kebelakang huhuhu
3.) Tempat letak brg Thule - oh sgt penting neh esp biler nak jenjalan jauh2 kan..

lalalalala...

Monday, June 22, 2009

Yo Ador Mi Livina

Tajuk main taram..ceh kekunun bahasa spanish la tu keh keh.. i luv my livina..ada butut kah? sapa expert spanish kat sini? hahaha
U olls nak tgk tak rupa paras livinaku ini? Tak kisah lah u olls nak tgk ker tak nak saya nak tepek sini jugok wekekeeke.. zasss layaannnnn...



tantek tak flip flap saya tu? saya sukak sebab comei jerk nengok dia goyang2 tu.. color combination dia pun nice jerk di mata saya la ekekeke

nota kaki:

flip flap tu memula saya tanya kat jusco bukit raja harga dia RM18, mahal gilak so tak jadi beli sekali masa saya ngan hubby jenjalan kat subang parade minggu lepas dia jual RM12 jerk.. so terus i sambar u.. hihi

cerita 2 weekend dibulan June

Dah 2 kali weekend saya dapat dating berdua2an ngan hubby.. sangat best tau dapat kuar jenjalan dating berdua2anmenghabiskan masa bersama2 hubby.. sebenarnya minggu lepas kami hnatar servis sylphy hubby, so saya ikut hubby bawak livina,pas tu lepas hantar kat servis center nissan tu, saya & hubby jenjalan ker jusco bukit raja klang naik livina la kan..kami kuar awal pagi, so anak2 tinggal kat umah lah.. lagipun hari sebelum tu dah bawak anak2 jenjalan kat KLCC, masing2dah dapat habuan masing2 kat toys-r-us.. so hari seterusnya adalah hari utk saya & hubby pulak lah kan.. Masa jenjalankat jusco bukit tinggi klang, saya & hubby masing2 sempat merembat beg laptop sorang sejibik.. sgt best tau sebab dia adalah sgt nipis & comel..murah pulak tu..harga asal rm109, sekali sebab kami beli 2 jibik dia kasik diskaun jadikharga rm99 sejibik :-).

see..sgt nipis kan..saya suka..nipis & ringan..


Ni lak belah dlm

Minggu ni pun sama, hari sabtu kami sefamily gi jenjalan kat umah mak su saya kat berek polis senawang.. mak su sayamasak2 makan utk tghari..sgt sedap okes lauk pauk mak su & cousin saya izyan masak..tapi boleh saya lupa bawak kamera?Hampeh tul.. so izyan sila email gambo2 dr kamera kamu yak..ekekeke.. paksaan disitu ehehehe... lepas makan2 lepak2tgk citer hindustan kat tv3 yg vengong giler & banyak scene yg tak logik tu..asyik jadiks bahan ketawa kitaorg jerk..ekekeoh ya kak mie, nama kak mie pun kena sebut pasal yg berlakon citer ni kajol so kitaorg cakap..haa tu mak ngah mie wekekekehahahhaa... erk ada tersedak tak sabtu lepas? keh keh keh.. ampun2..

Kitaorg tgk tv hubby lak dah lama berdengkur depan tv, tv yg tgk dia :-)..sian dia penat travel tak habis..dah jenjalanker senawang.. petang sikit kitaorg gerak balik..pasal janji ngan jihah nak pi beli toys utk dia sebagai hadiah no. 1..hmm toys-r-us lagiks.. kali ni tiga2 jugak dapat habuan..sib baik baby qaireen kecit lagiks.. tak lama lagiks.. kenabeli utk 4 org la pulak :-). Kami gi toys-r-us subang parade.. oh ya markah penuh jihah saya belum tau coz lum amikreport card tapi teacher dia dah cakap la kedudukan dia. Lepas balik dr subang parade, hubby ajak gi uptown cariksdvd.. sekali terjumpa ngan pil & alai & family tgh makan kat restoran nasik ayam cina muslim kat sebelah tu.. so joinsekaki.. saya masih kenyang so tgk jer la dorang makan..sambil2 layan anak2 makan jugak.. sebab lepas tu kami nak beralih pulok ke seberang jalan..pekena durian wekekekeke.. habis jerk makan..gerombolan kami pun gerak lah ker gerai makandurian kat depan stabak uptown tu..kat corner tu.. ha dok kat meja situ, order beberapa jenis & bijik durian..bukak & makan situ.. haa kau makan sampai kenyang..mmm yummy..sedap maveles..sehingga mejilat jari ekekekeke..

Lepas tu, gerak balik puncak alam...

Esoknya hari ahad.. saya & hubby kuar awal2 pagi nak servis livina pulak..cam biasa saya bwk livina, hubby bawak sylphy.. sampaiservis center, pass livina, saya & hubby cabut gi subang parade naik sylphy.. lagipun hubby nak cuci & polish kereta katdlm parking subang parade tu.. saya & hubby pun apa lagiks berdua2an la dating, jalan2, makan2 kat subang parade tu..singgah MPH, hubby cariks buku, beli jugak buku utk anak2 sorang satu.. beli roti boy bawak balik utk anak2 jugak..

Sangat best biler dapat luangkan masa bersama hubby..naik keter berdua2an..masa ni lah boleh romantika de amor..pegang2tangan..cium2 tangan ewah..hahahha....
Kul 1.30PM keter siap.. gi amik terus berdesup balik puncak alam.. :-)
Sekian adanya laporan saya kali ini ekekekek

Sunday, June 21, 2009

Berita gumbira itu...

Kini tibalah saatnya utk saya berkongsi berita gumbira yg hubby dah bagitau saya tempohari kan... tapi waktu tu saya tak leh reveal lagiks.. tapi la ni hubby dah kasik green light...so sebagai seorang isteri yg mithali & taat setia pada suaminya ekekeke... maka saya simpan berita gumbira itu sampai la hari ni hiks.. sebenarnya hubby lum kasik tau sebab ari tu baru dapat verbal confirmation..tak dak surat , bertulis & sebagainya...

Sebenarnya kan..hubby akan kembali bekerja di KL yeszaa... sukak2.. hubby dah tender resignation kat 11B di JB tu, so insyaallah 1 ogos nanti hubby akan start kat satu big company ni as HR Senior Manager.. saya suka2... Hubby pun happy giler.. dia rasa cam dah tak nak balik JB dah hahaha.. muka hubby berseri2.. happy sokmo.. dia kata lega sesangat dapat balik KL balik & dapat offer yg best sesangat.. plus tak der dah bayar sewa kat JB yg 1K & belanja ulang alik balik KL-JB tiap2 minggu tu kan.. bulan lapan nanti genap lah setahun hubby dok JB..selama tempoh tu cuma 2 atau 3 weekend jer hubby tak balik.. sebab ada hal/event dan satu minggu lagiks kami semua bercuti kesana..

Boss hubby tak dapat nak ckp apa dah sebab hubby cakap reason dia benti sebab pasal family so mmg dorang dah tak leh nak pujuk dia... lagipun offer yg company tu bagi adalah sgt best...hubby patutnya hantar notice 3 bulan sebelum benti tapi sebab company tu nak suh hubby join cepat so, dia bayar 11B 2 bulan gaji hubby.

So lepas ni kami nak teruskan projek mengcasa impiankan umah yeszaa..

Alhamdulillah syukur sesangat..

Friday, June 19, 2009

Tahniah Najihah!!

Najihah dapat no. 1. Tahniah utk anak mama!! Muuaaaaaaahhhhhhsss

derma darah & clorox

Hari ni pepagi kul 7 saya ikut ayah mentua saya kuar antar mak mentua saya gi opis..saya mintak tulun pak mentua saya hantar saya ker sjmc sebab saya tak tau jalan hik hik...saya nak gi derma darah.. ada staff amway accident and in critical condition so dia perlukan banyak darah..since saya dah pernah 2 kali derma darah, saya dah tahu procedure camana & tak sakit pun proses dia tu, so saya rasatanggungjawab saya utk sama2 bantu dia..

lepas hantar mil kat IPK kat shah alam tu terus ayah mentua saya ajar saya gi subang ikut jln glenmarie..coz dia katakalau ikut highway mesti jem gilak coz org nak pi kl.. wah rupa2nya senang jerk nak pi subang..erk..subang parade ekekek..dan jugak kalau terus lagiks leh sampai sunway pyramid.. ekekekeke..yesza *wink* ada makna disitu hiks..

so saya dah tau camana nak pi klcc, subang parade & sunway pyramid lalalalal hahaha
okes berbalik pada citer derma darah.. sampai sjmc kul 8.15, parking etc terus saya naik tingkat 5 kat bank darah dia..sekali belum bukak, kul 8.30 baru bukak..so lepak jap.. tepat kul 8.30 terus saya jumpa misi kat situ cakap nak dermadarah utk mr X neh.. so timbang berat segala.. berat terkini 55.3kg.. tapi apasal saya rasa saya makin gumuk ni?salah timbangkah? tak mungkin coz tu timbang elektronik.. sejak balik US saya dapat rasa badan berisi coz selama 4minggu tu tiap2 pagi saya dok bekpes free amik egg omellete with cheese.. huhu hari2 makan cheese mana tak gumuk..esp tang perut adeh..tulun2 sapa ada petua camana nak kasik perut kempis bak papan lapis? oh teringat keadaan perut ku yg flat satu ketika duluhahahaha... tak per2 dimaafkan anak dah 4 okes hiks.. laling biler mau antar intan gi slimming center neh? Mau kasik betul mana2 alignment yg dah lari ekekeke...

pas tu terus derma darah..kejap jerk dah penuh satu beg 400ml.. pas tu dia kasik minum milo.. dah habis semua terus sayacall pak mentua ajak balik.. dia bekpes kat cafe pas tu sambung baca paper kat lobi. On d way balik saya citer kat pak mentua pasalmacam2 petua yg u olls kasik saya utk halang kucingkan since petua dr cik anon yg paling murah so kitaorg terus singgah pi beli clorox, pas tu beli roller cat yg kecit utk sapu clorox tu kat atas tembok2 keliling umah & tepi2 pagar keliling umah..Pak mentua saya dengan bermurah hati tolong sapu semua kat keliling umah saya.. huhu..tq abah!! dia pun mmg bengang tgk kucing dok berak merata area umah kami tu..Kami tuang clorox tu dlm bekas tempat letak cat pas tu abah saya amik roller celup and sapu atas tembok & tepi pagar keliling umah.Terus lepas tu tak der dah kucing bertenggek kat tembok2 tu.. kena simpan stok clorox bebanyak la kot kan..sebab kalau hujan mesti kena sapu balik.

so kiter tgk cemana yak.. ada berani tak sekelian kucin2 tu nak bertenggek kat situ :-)

Tuesday, June 16, 2009

jiran oh jiran...kucing oh kucing...

arghh..tensi giler tau kalau hidup berjiran ngan org yg suka bela kucing tapi suka biar kucing dia melepas merata2..tak jaga hati jiran etc.. adeh...

memula dulu kucing jiran saya ni suka berak kat sebelah tepi umah saya yg byk tanah tu kan.. penuh taik situ tau.. boleh dia kata kat saya.. kalau tanam rumput..kucing tak berak.. dia ingat saya ni cop duit ker..biler2 masa nak tanam rumput boleh jerk tanam.. tapi la ni rumput semulajadi dah tumbuh..walaupun tak cantik cam rumput karpet janji rumput jugak la kan.. ternyata kata2 dia tu meleset.. kucing tu tatap berak atas rumput2 tu occay! Pas tu dlm longkang pun dia berak.. tapi dlm longkang atleast maid saya senang jerk jirus air kasik lalu terus masuk dlm longkang besar..

Kadang2 kucing tu berak atau termuntah atas simen depan umah saya... yg saya heran kucing ni pandai betul..rumah tuan dia sikit pun dia tak berak baik depan umah, jalan depan umah mau pun belakang umah.. huhu.. ada satu malam kami balik malam..gelap kat depan coz lupa pasang lampu.. haris lak mamai2 habis dia pijak taik kucing betul2 kat lantai depan pintu nak masuk umah.. habis kena suar tido etc.. bengang giler okes..malam2 buta..basuh lantai..etc.. dah lah bau taik kucing ni dah pakai sabun kuat camana pun tetap cam hanyir bau dia.. argh..bengang2.. pas tu dia suka biarkan bekas nasik & air kat depan umah dia sampai berderet2 semut datang huhu.. sgt tak suka tau... dulu dia pernah bagitau saya dia gaduh ngan jiran2 masa tinggal kat flat kat shah alam..pasal kucing.. dlm hati saya..hmm patut la.. dia ni bernasib baik dapat jiran yg malas bising2 macam saya ni..

La ni kucing tu dah berak lak atas tar depan umah saya.. berketul2 taik kucing.. dah banyak hari pagi2 saya & maid dok sodok taik kucing and buang dlm longkang besar pas tu cuci ngan air.. tadi saya dah curah minyak tanah... harap2 esok dia dah tak berak lah... boleh dorang tgk saya susah payah cuci taik kucing kat depan tu dorang buat hati keras jerk.. pandang sebelah mata jerk..

tau tak dorang ni berdosa kalau buat hati jiran terguris.. area umah saya dah mcm zoo kucing.. lebih 10 ekor kucing berlegar2 kat sini..ada sekor kucing kurap tu dah buat pot tido dia kat lampu tiang pagar umah saya.. bengang wei.. dia suka letak makanan kat depan umah so semua kucing yg bukan dia bela pun dtg sini..campur ngan kucing2 dia yg dia bela dah macam zoo kucing.. huhu.. dia ni tak der anak.. tu pasal sgt byk bela kucing..

nota kaki:
maaf pada yg membela kucing.. saya tau tak semua org yg bela kucing mcm jiran saya ni.. saya & hubby pun suka kucing... tapi kalau area umah kami asyik jadiks tandas kucing jer sapa tak tensi kan..

Sterilizer


Dedulu saya steril botol anak samada masak semua botol2 dlm air mendidih atas dapur , atau guna bekas yg beli kat anakku letak ubat tablet utk sterilkan botol2 dlm bekas tu yg diisi ngan air penuh.. tapi sejak saya ada sterilizer electric neh saya guna ni la... masa tu ada sales murah giler kat babyjaya.. after diskaun dapat harga RM138.. giler murah.. saya beli ni taun lepas masa tgh peknenkan qaireen. Dalam dia muat 6 jibik botol.

Gambar2 sekitar Staybridge Suite


Sehari sebelum balik.. balik jerk kejer petang tu terus amik gambo... hati masa ni dah excited tak henggat nak balik katanyer..hihi
harus ada gambo tuan empunya blog ekekeke.. ni kat depan pintu masuk utama.. muka serabai haha.. tudung pun punya la selekeh keh keh..

view area depan..


ini lah keter yg saya bawak kat sana kia optima

Ni lak area belakang.. ada swimming pool, ada tempat bbq..siap ada hot pool lagiks.. berasap2 air dia.. heran tul saya mat saleh ni sejuk2 pun leh lagiks gonjeng2 mandi kat pool tu huhu

Monday, June 15, 2009

Address

Salam~

u olls yg ada beli baju ngan saya sila email address kat mana saya nak pos yak.. emailkan ker edrina@gmail.com.. nanti saya email jumlah nak kena bayar... yg beli lebih dua (means 3 & keatas la kan) seperti yg dijanjikan free delivery..

Utk dyla..nanti akak email no tepon. Hubby dyla nak amik kat cyber kan :-).

Sunday, June 14, 2009

Vitamin free

ini lah dia vitamin yg saya dapat free tiap2 bulan.. :-)

ni saya tepek info dr tenet:
This power-packed supplement is more than just a multi. Double X gives you a blend of essentials – 12 vitamins and 10 minerals. And it features 20 natural plant concentrates for even broader antioxidant protection and unbeatable health benefits. It also helps unlock natural energy stores. You get a full month’s supply of gold, silver, and bronze tablets and a reusable case. It’s also kosher and halal certified (PDF). 31-day supply.
Energy all day
186 tablets
Item #:A-4300
Price:$71.49 USD
Nak tau lebih lanjut gi sini --> amway double X

Jalan2 Penang


weekend lepas kan kami bawak anak2 jenjalan kat Penang.. sajer la buat plan last minute baru la adventurous wekekeke.. ala budak2 tu suka la kalau dapat titun hotel..kan.. sib baik minggu tu hubby dah book hotel kalau tak konpem penuh..

kami bertolak ke penang pagi sabtu tu, bawak slow jerk.. sajer santai2 lagipun cuti sekolah keter byk sangat.. kami sampai penang dlm kul 3 petang..check in, letak brg & solat jamak terus.. pas tu terus kuar gi makan..perut masing2 dah kruk krak mintak diisi wekekeke..

pas tu jalan2 tour penang.. pusing2... cari tempat2 menarik nak terjah.. selama 2 hari yg singkat tu sempat lah jugak mandi air laut yg tak baper bersih tu.. tak suka air laut kat sini..kotor.. saya suka main pantai & air laut belah2 pantai timur..esp kat pulau2 cam perhentian, redang, lang tengah.. oh semua tu saya dah pernah pegi ngan hubby.. insyaallah nanti plan nak bawak anak2 main air kat sana puas2... kat penang tu pun saya layan dorang main kejap jerk..janji lepas gian haha..
Tapi saya mmg suka jenjalan penang ni.. tak tau apasal tapi suka la round2 penang cam best gitu.. tak tau apasal.. suka tgk pantai dia cuma tak suka nak mandi kat situ.. sempat gak gi pekena nasi kandar, laksa penang & durian balik pulau.. mmm sedapnya durian dia.. tebal giler.. manis..meletop.. siap beli suh dia kopek siap2 letak dlm tupperware plastik bawak balik kl nak bagi kat pak & mak mentua saya rasa.. mmg sedap.. pergh..durian balik pulau.. tak tau nak describe camana.. tapi mmg dok teringat2 sampai ke hari ni haha...
layan la gambo kat pantai neh.. jenuh saya nak pikul danisha & haris.. penakut pantai rupanya si kenit danisha tu.. tapi tetap nak main..cuma saya kena pikul dia la hahaa

Friday, June 12, 2009

Gambar2 on d way ker penang & sekitar penang

Qaireen ngan rambut ala2 temenggung jugah wekeke...


Danisha the menace
Haris d hensem boy
Najihah si gigi rabbit wekekeke.. apa pasat la besar sgt gigi jihah 2 btg kat depan tu huhu..
Google