I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, November 20, 2008

Aku, Dia & Cinta – Episod 6

Entah camanakan..satu malam selepas habis minggu orientasi hubby dtg kolej saya.. tetiba satu malam ada org panggil saya.. “Ed..aziz nak jumpa kau..dia ader kat bawah”….Apa? takkan saya tak nak jumpa kan.. jauh2 dia jalan dtg kaki kan.. kesian la pulak kalau tak turun… cam kejam kan.. so saya pun turun lah..kitaorg lepak kat café.. borak2..minum2… lama gak la.. ye la masa tu kuliah pun belum start kan so agak free lah.. Selepas dr hari tu, hampir tiap2 malam hubby dtg jumpa saya kat kolej guthrie tu.. sanggup hubby jalan kaki dr kolej dia yg jauh tu tau… maser tu hubby belum beli motor..yer la baru lepas daftar kan..gigih dia jalan semata2 nak dtg jumpa saya… so biler dia dah dtg tu terpaksa la saya turun kan… sebenarnya saya pun suka tau hahaha.. bunga2 cinta tu dah mula bertandang di hati saya..ewah..

Kalau kitaorg tak lepak kat café.. kitaorg jalan kaki pegi mall.. sambil borak2.. sajer jerkan masa tu jalan2.. kejap2 tersentuh bahu la.. tersentuh tangan la kan…huh sungguh miang keladi waktu tu... jiwa rasa gelora...ewaaahhh.. hiks...oh tuhan ampunkan dosa kami...huhuhu..insap jap.. astagfirullahal azim..tapi waktu tu kami tak der declare apa2 pun..cakap pun masih aku engkau.. tapi saya rasa bahagia amat time tu.. ye aa.. cinta mula berputik kan.. tapi masih ego lagiks tu.. tak mo ngaku..sengal tul la…

Sampai lah satu malam hubby tanya saya..”ed…er.. sebenarnya kiter ni camana?”… “camana apa?” ewah purak2 sengal lak kan.. purak2 tak tahu.. keh..keh..keh…”ye aa.. camana.. kita ni couple ker tak?”.. wah sungguh direct gitu soklan kan… dup dap dup dap hati saya.. camana nak jawab ni ek… antara keegoan & rasa cinta yg mula bersemi.. saya diam jap.. mmm…mmm…mmm… sekali terpacul terus dr mulut saya “confirm aaaahhh” erk apa yg confirm pun saya tak tau kakakakka… tapi sib baik la hubby neh paham maksud saya kan.. so punya la happy dia time tu…saya rasa mesti malam tu nak titun pun mesti dia dok sengih2 sorang2 cam kerang busuk kan hahahhaa… yer aaa… lamakan dia menunggu saat neh.. lama dia tunggu saya sejak dr matriks.. saya asyik wat sengal saya jerkan..

Sekali biler hubby dah balik.. saya dah naik atas nak gi lepak bilik member baik saya masa tu..umai.. saya rasa cam malu lak nak ngaku ngan kawan2 saya yg lain..hati saya berkata..“alamak camana ni ek.. mesti dorang gelakkan aku neh.. yo yo orr..jer cakap tak suka la.. benci la.. la ni dah suka pulak...“ huhuhu.. biler dah sampai bilik umai..terus saya jerit korang.. camana ni ek.. aku dah cakap kat ajis kitaorg neh couple.. tapi tetibakan aku rasa aku tak nak lah..leh tak aku mintak putus” adeh aper ker sengalnyer saya kan.. baru couple beberapa minit dah nak mintak putus..cet.. terus saya kena bambu ngan member2 saya..pung pang pung pang.. “kau ni ed..tak baik main2kan perasaan org..bla..bla..bla.. lain kali pikir dulu…bla..bla..bla…sian dia…bla..bla..bla… kau teruskan jer la dulu…tgk camana.. kalau ok kau teruskan lah..kalau tak der keserasian baru lah buat keputusan lain...bla..bla..bla...pung pang..pung..pang..“ lebih kurang gitu lah kata2 nasihat dr para2 dr cinta maser tu… “Oklah ok lah…couple ..lah” hahahhaa… giler sengal… tapi masa tu sebenarnya.. dlm hati saya.. saya rasa happy giler.. tak pernah saya rasa satu perasaan yg indah cam gitu..ewah… dan malam tu bukan hubby jerk yg saya rasa tersengih2 cam kerang busuk… saya pun sama u olls.. mata tak leh lelap dok angau kat hubby.. :-)

Episod seterusnya… dating ker changlun berdua-duan buat pertama kalinya .. :-)

7 comments:

gee ryder said...

ooo akak becinta 1 kampus la ni ye..ni mesti bla org duk sibuk study, akak duk mengarang srt cinta hehehe...

ghimau said...

amboi.. romantiknya.. ni kene suh alia baca ni :)

DYLA said...

kak,
lawakla akak ni..... sian abg aziz tu.. hehehe.

ok ok nak tggu citer ke changlun tu..

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam..

sonok baca kisah cinta akak ..
KP nya tak sesonok cam akak ...
anyway ada lagi k'sinambungan tak

PerantauSepi1306 said...

muehehehehe.. part adegan tersentuh-sentuh tu yang tak tahan membacanye tu.. ;p

LMj said...

ed... aku gelak guling guling ko jgn marah ek... aku terbayang muka aziz masa baca kisah ko nih.. keh keh keh

3H said...

hi ed!
thanks for dropping by our blog. best jugak baca ur love story..teringat masa kat mrsm dulu baca cite PS I love u..but urs at the end happy ending. urs can make good love story book..he;).hope we can meet up one day when i come back. take care!
kak hanan

Google