I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Saturday, May 16, 2009

Fundue

First time okes saya makan neh.. Memula start ngan salad.. Ada macam2 jenis salad..Ni salad pilihan saya..mmm tedap..


Yg ni pulak soon punya..

Jemput makan..


Ni Lea, consultant from IBM.. dia dok kat lousiana.. every weekend terbang balik sana, husband dia mat saleh.. dia ni tgh peknen 6 bulan..


Soon & SF
Menu kedua, Cuma Lea & SF jerk yg amik set lengkap ( ada 4 course semuanya).. Tak kuasa saya nak amik satu set..makan salad tu pun dah kenyang.. Menu kedua ni roti, buahan2 & sayur2an cicah ngan keju.. saya rasa la sikit makan roti cicah keju tu..sedap la jugak.. tapi rasanya kalau banyak2 muak kot.. tak tau la apa rasa epal cecah keju.. saya tak rasa pun..cam pelik pulak saya rasa hahahaa
Kelengkapan utk makan fundue..Mamat mat saleh ni tgh bancuh & cairkan keju dlm periuk panas atas dapur neh..


Menu kedua baru lah sup.. cecah ngan seafood ker daging ker apa2 lah yg di mintak.. saya share sup ngan soon since yg sf & lea punya sup ada wine... pas tu dorang order daging.. Saya dan soon amik sup yg tak der wine & amik seafood. Menarik tempat pemegang pot neh..kena pusing2 utk bukak tutup dia tu.. yer la pot tu kan panas..susah nak bawak.. ada pemegang cam ni selamat sikit..
Yg ni dorang punya..see ada tuang wine dlm dia..


Saya punya perah asam limau :-)


Ni dorang punya..tak tau la daging apa huhu..


Saya punya.. salmon, scallop, udang & sayur2an (brocoli & cendawan).. cendawan bulat neh kalau kat mesia yg dlm tin yg kita selalu masukkan dlm spaghetti tu kan.. kat sini fresh.. sedap okes cendawan neh..rangup..

Apalagi rendam la..

Dah siap salmon saya..angkat letak dlm pinggan timah neh.. cecah lah ngan apa2 sauce yg u olls nak..ikut tekak memasing lah..ada teriyaki, ketchup..etc..mm tedap..

Last menu adalah buah2an cecah coklat..waaaa sgt marvellous..mm yummy..dorang pilih gabungan coklat putih & coklat gelap.. see bentuk ying yang


Buah2an..kek & brownies utk dicecah.. pisang cecah coklat pun sedap tau!

Dorang kata kat KL pun ada fundue neh.. tapi saya tak tau la pulak..yg saya tau baskin robin ada la kan buah2an neh cecah coklat.. u olls penah makan ker? saya tak pernah..ni la first time ngeh ngeh.. Waa.. lapar nasik lemak & teh ais laa..huhuhu kalau melayu tu melayu jugok keh keh.. oh malaysia tanahair ku..

1 comment:

~ thalhazlin ~ said...

Wah..sedapnye kak!!
tapi, salad pertama tu nampak macam mee rebus. ehee ;p

Google