I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, March 04, 2009

Aku, Dia & Cinta – Episod 7

Episod lalu kan saya kata nak citer pasal first time kuar dating berdua kan..ekekek itu gimik ajer.lorr..ekekeke.apa kisah sebenar..jom layan..

Lepas dah declare gitukan tiap2 malam lah hubby datang jumpa saya..sampai ada satu kali tu kan PIL saya turun uum so dorang lepak kat hotel uum.. masa ni saya tak berani jumpa dorang lagiks..takut ooo keh keh keh…so since dorang bawak keter kan, hubby pinjam jap keter ayah mentua saya nak gi bawak saya kuar dating ke changlun..

Hubby pakai smart giler u olls..ewah.. siap pakai parfume..wangi jerk ekeke..saya lak Cuma pakai t-shirt & jeans biasak2 sajork ekekeke.. sebenarnya kan hubby nak dating berdua2an ngan saya jerk tau..tapi ada ker sengal saya nak jugak ajak umai best friend saya masa tu ikut keh keh keh.. so dating lah kami bertiga hahaha..potong stim betul lah saya ni kan hahhaa.. sebenarnya kan I tak biasa lah u olls..kuar dating berdua2an ni kan.. I kan wanita melayu terakhir gitu keh keh keh..sila geli geleman yak hahahhaa… so kami pi makan kat gerai makan kat changlun sajork.. borak2..pas tu kan part paling lawak kan masa nak kuar dr gerai tu kan..saya ni kan kalut & gemuruh abih saya pi langgar hubby hahahaha.. ampun laling..ampun hahaha.. giler kalut & kelam kabut hahaha..apa daa..

Biler hubby dapat motor lagiks kerap lah kami jumpa…boleh kata tiap2 malam hubby datang kolej..kami lepak2 minum air kat cafe kolej saya..Guthrie..masa tu kan mana ada handphone bagai so selalunya kalau hubby sampai dia akan press minyak..vrooom..vrooom..saya jenguk tingkap..and yg paling kagum tu leh lak saya cam tu hubby..walaupun semua balak2 lain pun wat teknik yg sama biler nak panggil awek dorang kan..ekekeke..ye lah kat parking motor tu gelap jerk biler malam... kekadang tu kami study sama2 kat library uum..satu ketika saya jadiks cikgu statistik utk hubby.. saya mmg suka subjek statistik & kebarangkalian.. sejak dr sekolah menengah lagiks..masa tu ujian math subjek kebarangkalian saya dapat paling tinggi dlm batch saya..ramai lak tu yg fail & yg lulus boleh kira ngan jari..kat uum pun sama..saya tetap score subjek statistic & kebarangkalian..since saya dah amik subjek tu di semester yg lepas..so saya ajarlah hubby..jenuh saya ajar hubby sampai dia betul2 faham & dapat result yg ok jugak lah…janji lulus kan laling ekekeke..oh ini mmg impian hubby sejak dulu lagiks...dlm surat2 yg dia tulis masa kat matrik & cubaan nak ngorat saya dolu2 tu kan dia akan tulis impian2 dia termasuklah belajar sesama ewah..

Biler dah agak lama sikit..kami cuba tukar tak nak lah lagiks panggil aku engkau kan biler dah bercinta neh hiks.. tapi kan lidah saya mesti kelu tiap kali nak panggil dia ‘abang’..atau ‘aziz’..saya hanya boleh panggil dia awak…“awak..sayakan..bla bla bla..“ tapi hubby maintain jerk bahasakan aziz, ed.. sampai la la ni anak dah 4 saya masih panggil hubby awak..dan bahasakan diri saya, intan/orang ekekeke..”awak intan kan..bla bla”… “awak.. org kan bla bla” ekekeke..biler saya tgk erra dlm citer mertua vs menantu saya terbayang saya laa..pasal dia pun bahasakan diri dia & husband dlm citer tu saya, awak hahaha… sampai dulu arwah nenek saya usik saya..burung wak wak ekekeke.. oh dan intan tu adalah panggilan nama saya di rumah sejak kecik dulu…nama panggilan manja atuk & nenek saya buat saya la tu :-) .. So la ni hubby pun dah panggil saya intan :-) Kekadang dia panggil jugak ed.. :-) tapi ok apa panggil awak, saya.. manja gitu kan..? ewah.. ekekkee..saya dah cuba banyak kali nak panggil dia ‘abang’ tapi tak tercapai dek akal ku & tak terkeluar dr mulut ku ekekeke…bagai kena kunci jerk tau biler nak sebut word tu kakakakaka....tak kisah lah janji bahagia & saling menyayangi tul tak?

Masa nak dekat cuti semester kami pegi langkawi bersama....bukan berdua yak..bahaya ooo pegi berdua ekekee...kami pergi berlima... saya, hubby, kak aida zamnah, kak apa ek sorang lagiks saya lupa daa nama dia & abg fahrin...kami sewa 2 buah chalet..satu kami geng pompuan duduk & satu lagi hubby & abg fahrin laa...pas tu sewa keter round2 langkawi...ooo sungguh heaven dpt jenjalan gi langkawi..esp jalan2 tepi pantai berdua gitukan..very romantika de amour keh keh keh.. Laling jom kiter honeymoon ker Langkawi..mengimbau kenangan lama ekekeke...hiks...oh..hubby mmg nak ajak saya gi honeymoon neh..ekeke tapi biler & dimana tak tau lagiks la kan..perancangan tu yg penting dulu..ekekeke...

Biler time awal semester dapat duit biasiswa..saya & hubby sewa keter gi shopping kat penang..gayak org kaya jerk kan keh keh keh..

Masa ni parents saya belum tau saya dah ada pak we..biler cuti semester tiba..seram sejuk jugak lah saya nak balik ni..nak bagitau mak saya ekekeke..ye lah tentulah biler cuti nanti nak bergayut sajork kan ekekeke..saya pesan kat hubby jgn tepon..tunggu intan tepon bagitau leh tepon baru tepon kakakaka...bukan apa..saya nak bagitau mak saya dulu yg saya dah ada seseorg ewah..

Episod seterusnya..camana saya bagitau mak saya & pertama kali jumpak bakal mertua..hiks..

Daa..

To be continued….

10 comments:

ina said...

ed...so sweet and very the romantik..
best arr baca real story pasal cinta orang ni...
slalu duk baca kisah dlm novel je...

nestumrasberi said...

ed,
very de romantika...

tak sabar nak tunggu next episod..

ina said...

opsss...ed, lupa nk inform.. ina dh berjayaaaaa....tq!!! muahhhhhsss

nestumrasberi said...

ed,

akak jugak dah berjaya...tqvm.

muaahhhhhh. hug.

t said...

lamanya nak update kisah cinta akak...

moga2 kisah akak ni akan dinovelkan...apa lagi kak,buat laaaa novel sebiji...

tilmiizun said...

lamanya nak update kisah cinta akak...

moga2 kisah akak ni akan dinovelkan...apa lagi kak,buat laaaa novel sebiji...

Cik Sar said...

baca entry ni buat saya rindu pada UUM..saya kat UUM since 95-99, dari matrik tuuu...windunye kat D9, kat B4..adesss

edrina said...

ina - hahaha.. ina wat la kisah cinta ina leh ed baca lak ekekeke.. oh dah jadiks ek ok la tu :-)

nestumrasberi - mana ada romantik akak ekekeke... episod seterusnya kena tunggu la biler mood mari ekekeke.. akak pun dah berjaya buat yer.. kalau nak tanya apa2 tanya jerk kak nanti kalau saya tau saya jawab ekeke

t - hahah lama ek.. bukan apa nak mengarang kisah cinta tu kena tunggu mood mari dulu ekekeke..novel? ayork tak yah lah..bukan best pun ekekek..nanti tak laku kah kah kah

tilmizun - ayark..malu lah hahaha..nanti tak laku novel tu ekeekek..

Cik Sar - rindukan kat uum huhu

ina @ nina @ infazety said...

bukan xnk buat tp kisah semua tu ingat2 lupa lah...klu ed wat kisah cinta tu berepisod2, ina rasa klu ina wat 1 episod je dah TAMMAT!!!

PerantauSepi1306 said...

hehehehehe... lomantika de armor kan jaman uum dulu ;p

Google