I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, May 14, 2009

Menghitung hari..detik demi detik

Adeh..lamanya lagiks nak balik mesia.. hmm harap2 cepat lah berlalu 2 minggu ni.. Tghari tadi kami gi tukar keter, sebab keter sewa sebelum ni atas nama colleague saya..since dorang nak balik dah sabtu ni, so pulangkan keter tu & amik keter lain, atas nama saya pulak..

Hari tu kami dapat keter besar.. keter US nyer jenama.. tak der pun kat mesia... engine dia 3.8 giler besar.. tu pasal pick up power giler.. keter baru yg saya dapat ni pulak middle size jerk besar dia.. Kia Optima, biler dah biasa bawak keter yg power biler bawak keter kia neh cam tak best jerk rasa hahahha...

Huhu rindunya kat anak2.. minggu lepas najihah cakap qaireen dah pandai meniarap sendiri & suka angkat2 bontot..pas tu hubby pun cakap qaireen makin chubby.. aduh..saya balik nanti qaireen 5 bulan.. rindunya kat baby qaireen... la ni kalau dorang letak tepon kat telinga dia, biler saya cakap2 ngan dia, mesti dia sengih2.. agak2 dia kenal ker suara mak dia ni yerk?

Najihah lak minggu depan nak exam, la ni tiap2 malam gi umah ayah mentua saya, kena study..baru leh jadiks pandai macam babah... no 1 sokmo sampai kalah student cina.. kalau tak takkan hubby dapat best student kat sekolah kat klang tu dulu & masuk malay college... entahlah tapi saya suka dengar hubby punya pandangan yg kritis & kdg2 nasihat dia buat hati saya tenang..sebab dia ni suka membaca berlainan dengan sifat saya yg happy-go-lucky & macam bebudak hiks.. i luv u laling..

Haris masih batuk & selsema.. hari2 biler saya tepon dok mintak robot lagiks.. tak habis2 robot hahaha.. kali ni saya beli lego robot utk dia.. Haris ikut mood..kekdg kalau saya tepon dia nak cakap..kekadang dia tak nak.. Saya tahu kalau dia rindu ngan saya dia tak nak cakap sebab dia tak nak ingat/pikir perasaan tu.. sebab cam tu jugak kalau kat rumah, dia tak suka babai saya biler saya nak gi kejer atau babah dia nak balik JB..dia buat derk jerk sebab saya tahu dia tak mau dia sedih..so dia dok diam2 kat atas tgk tv huhu..

Danisha saya tak tahu kenapa dah sebulan lebih dia tak mau minum susu.. la ni dia mmg tak minum susu.. macam2 cara dah buat, beli botol baru, training cup, puting baru, tukar susu coklat tapi dia tetap tak mahu.. tapi dia makan nasik banyak sebab lapar.. pegi damansara specialist pun dah ari tu gi check takut tekak dia sakit ker apa..jumpa ustaz mintak air penawar pun dah.. entah lah kenapa tetiba dia tolak susu.. mm tapi saya tak risau sgt sebab dia kuat makan & suka minum soya.. hari2 masa saya kat KL ari tu 2 kotak soya besar dlm fridge mesti habis.. hari2 kena beli..kalau tak soya, vitagen..

Awal minggu ari tu, perasaan saya tersentak, hubby bagitahu pak cik pemandu van jihah meninggal..sakit jantung.. tetiba saya rasa sayu sgt..tetiba saya rasa saya rindu kat pak cik yg kami panggil ustaz tu.. dia pandai layan budak2 dlm van.. suka buat kelakar..semua budak2 suka kat dia... tetiba saya rindu tak leh lagiks jumpa dia.. ternampak2 kat mata saya, pagi2 dia bawak van benti kat depan umah saya amik jihah.. dia lebih suka pakai seluar ngan t-shirt pagoda tangan pendek ngan kupiah putih.. kenapa yer hati saya sayu tiap kali teringat pak cik van tu? Al-Fatihah utk arwah..semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman dan beramal soleh..Amiiin.. Al -Fatihah.

3 comments:

nestumrasberi said...

al-fatihah utk pakcik van
semoga rohnya dicucuri rahmat
dan ditempat dikalangan yang beriman

apa kata ed bagi susu soya pd danisha. kwn akak pun ada pengalaman camtu baby dia tak nak minum susu biasa tu. lepas tukar susu soya selesai masalah

ala siannya haris tak sihat lagi. esok kan besday haris

Ina said...

Al-Fatihah buat ustaz tu... Kadang2 Allah pertemukan kita dengan orang yang akan menyentuh perasaan kita... Adalah hikmahnya tu...

eita_tks said...

al-fatihah buat pakcik van.

anak lelaki mmg mcm tu Ed...sama mcm anak akak...tiap kali akak call nekwan or tokwan dia dari sini..dia jarang sgt nak ckp...then bila kami plak yg bercuti lama kt msia...time call abah dia di saudi..dia mati2an tak nak ckp kt abah dia...dia tak nak perasaan rindu tu makin membuak2 bila dah habis bercakap ngan org yg dia syg.

Google