I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, April 21, 2011

Next!! Bakal dlm genggaman.. wweehuuuu...lalala


Semalam dlm fb sorang junior saya masa kat mrsm ni dok US and dia buat biz jual2 beg coach.. sekali ada offer reger murah giler okes.. macam rugi kalau tak beli.. terus sms en.hubby tanya boleh tak nak order.. harus mintak izin ooo sebab last month kan baru jerk beli satu ekekeke...

Tak sangka hubby kasik okes.. Junior saya tu jual murah sebab dia dpt invitation dr coach factory outlet tapi ada limit per customer.. by the time hubby kasik reply kata okes... sekali order sudah closed.. argh kuciwa...

Pas tu terus gi browse website2 online yg lain and jumpa satu website ni.. mahal sikit harga dia... mahal rm130 dr harga yg junior saya jual tu.. terus email balik hubby.. dan tanpa disangka2 hubby kata proceed jerk.. boleh beli..yeay... terima kasih banyak2 laling.. i luv u berganda2 ekekeke...

Beg ni saya nak buat belasah hari2.. yg mahal beli kat mid valley ari tu leh simpan and pakai sekali sekala :)

From: edrinaXXXX@XXX.com
Date: Thu, 21 Apr 2011 11:17:19 +0800
To:
Subject:

Beg ni harga rmXXX.. argh murah giler...tertekan ekekeke

To
edrinaXXXX@XXX.com
cc
Subject
Re:

Ok la boleh beli, simpan yg mahal
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

From: edrinaXXXX@XXX.com
Date: Thu, 21 Apr 2011 15:53:26 +0800
To:
Subject: Re:

ala..yg tadi tu dah closed reservation sebab dah ramai org booking.. intan jumpa lagi tapi kat website lain mahal sikit rmXXX. Yg tadi tu junior intan yg jual..dia dok kat US..dia dapat invitation by coach ada sales kat factory outlet tapi ada limit per customer.. tu yg dapat murah tu.

Ok, proceed -->> lalalalala tq laling :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, April 13, 2011

Persiapan utk baby kali ini

Walaupun anak no 6 tapi perasaan nak sambut org baru tatap teruja okes..ekekeke..

1.) Set bersalin shaklee saya sudah sampai yeay...cukup utk 4 bulan.
dan juga alfalfa utk tambah susu.

2.) Tgh dlm proses order set botol susu ini utk baby dlm pewut..oh..sgt teruja ekekeke
dan ini pulak thermal cover dia.. comei tak? hehe i loike..
saya beli online kat fb, tapi saya tgk kat littlewhiz pun ada jual ni..
http://www.littlewhiz.com/pd-momma-zero-first-kit.cfm

Wednesday, April 06, 2011

Doa amalan bagi ibu yang menyusukan anak


"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk anakku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN..."

Surah al-Hujurat & al-Kautsar juga baik diamalkan bermula sejak mengandung lagi ...Niatkan dalam hati semoga ALLAH swt murahkan rezeki kite, anak kite dan banyakkan susu kite.Bagaimana pun jangan kita lupa juga bahawa rezeki itu semuanya datang dari Allah.Sebaiknya dibaca dan difahamkan juga tafsiran ayatnya. Selain dari itu amalkan surah al-Baqarah ayat 60. Sambil dibaca letakkan tangan pada breast, and doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak kita dan supaya kita mampu memberikan susu yg cukup pd anak kita hingga sekurang-kurangnye umurnya 2 tahun...

Maksud firman ALLAH; Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu", (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah mengetahui tempat minumnya masing-masing. (Dan Kami berfirman): "Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi". Lagi satu, amalkanlah berzikir dgn kalimah YA MATIN (Maha Sempurna KekuatanNya) 70 kali setiap hari. Waktu yg paling bagus adalah pada waktu malam dan subuh. Anda juga boleh bacakan zikir tersebut dan hembuskan ke dalam segelas air lalu diminum. Yakinlah.InsyaALLAH susu badan kita akan bertambah jika kite istiqamah dgn amalan yg tersebut di atas....

Tuesday, April 05, 2011

Set Bersalin Shaklee

Tetiba saya rasa cam best jerk set bersalin shaklee neh.. harga pun tak la mahal sgt.. RM100 jerk utk set dlm pantang.. tapi kalau nak yg 3 bulan/full set lebih lagi la harga dia.


[Set C-1]Kandungan Pek Percubaan Pakej C (set rawatan dalam pantang) :

  • B Complex (40 biji) - penting untuk elak kemurungan (meroyan, sebagai penenang (anti-stress) & menstabilkan hormon.
  • Vitamin C (40 biji) - penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.
  • Vita-Lea Iron Formula (a.k.a multivitamin) (40 biji) - perlu kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh, terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.
  • Zinc (40 biji) - membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka di dalam (untuk rahim). Zinc juga bantu atasi masalah kedinginan selepas bersalin. Baca lanjut di sini.

Cara pengambilan set C-1 ialah :
  • 1 biji sehari, untuk setiap satu B-Complex, Vit-C, Multivitamindan Zinc.

[Set C-2] Add-on bonus!
Tambah rm10 untuk tambahan 80 biji Alfalfa (milk booster). Maka, jumlah keseluruhan ialah RM 110 termasuk kos penghantaran.

Cara pengambilan set C-2 ialah :
  • 1 biji sehari, untuk setiap satu B-Complex, Vit-C, Multivitamindan Zinc.
  • 2 biji sehari untuk Alfalfa.
Google