I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, May 31, 2009

Live From Changi Airport, Singapore

Salam~

Saya nak boarding dah jap lagi kul 6.10 am. Malam tadi saya sampai singapore kul 11.30mlm..pas tu check in kat transit hotel kul 12.00 cam tu..huhu.. tak leh tido sebab excited & jet lag.. pukul 3 dah terjaga pas tu mata terkebil2..

Jap lagiks PIL saya yg jemput saya..hubby tak cuti.. tapi hubby cuti start rabu nanti yesza.. tak sabar tunggu hubby balik...

K lah bye u olls.. nak boarding dah ni..tata titi tutu

Live From Hong Kong International Airport

Yuhuuss... 15 jam saya dlm flight dr Chicago tadi.. Kat sini la ni kul 7.22pm.. mesia kul 5.22pm. Jap lagiks flight saya ke Singapore. Saya dijangka sampai singapore kul 12malam. Pas tu bermalam kat Singapore..pagi esoknya (isnin) flight saya ker KLIA kul 7 pagi.. Insyaallah saya sampai KLIA kul 8..

Adeh penat seh.. rasa nak muntah pun ada ni huhu...

eh..pembetulan.. silap la..hong kong sama waktu ngan mesia.. la ni kul 6.32pm baru.. flight saya ke singapore kul 8.00pm sat gi.

Nak tgk timezone seluruh dunia gi sini --> The World Clock

nota kaki:
Kureng sungguh la salesgirl kat butik hbag chloe kat sini.. dihalaunya saya keh keh.. saya sajer jer jenguk2 tgk hbag tu yg santek2 design dia kan.. pas tu kan saya baru nak masuk dia cakap semua hbg tu after 30% diskaun rege USD1K+ pas ckp thank you..ulang2 kali ckp thank you.. tak kasik saya masuk..kureng sungguh.. hak hak.. tau la gue nampak cam org tak dak duit.. siut tul la hahaha...

Saturday, May 30, 2009

Video - 9 bulan dalam rahim

This is wonderful..great video. Really worth watching.. Subhanallah

Live From Red Carpet Club, Chicago-O-Hare' Airport

Yuhuuss... saya dah selamat sampai kat Chicago.. 5 jam lagiks sementara menunggu connecting flight saya ke Hong Kong.. since saya nyer tiket tu kan Biz Class so dapat lah saya lepak bersenang-lenang kat Red Carpet Club ni.. Gayak org2 kayak gitu keh keh padahal duit tak dok setarang kater ore ganu..hahaha..

So saya makan lah apa2 yg free kat sini..roti, buah2 etc.. dapat la jugak melapik perut saya ni kan.. Sini waktu lambat sejam dr Michigan.. Tadi saya bertolak dr Michigan kul 7.54pagi saya sampai sini kul 7.30pagi jugak keh keh...sebab dia lambat sejam..

Sekarang ni kul 8.48pagi..kat mesia kul 9.48 malam.. flight saya kul 12.22tghari..maknanya kul 1.22pagi kat malaysia..lambat lagi huhu.. bowink sungguhla hai travel sorang2 neh.. K lah saya nak tepon hubby jap...daaa...

Akhirnya saat yg ditunggu2 tiba

yeszaa.. saya bersiaran live dr airport kat Grand Rapids, Michigan ni.. Flight saya ker Chicago kul 7.54 sat gi.. Saya tak lalu Jepun pulak..masa check in tadi dia kasik boarding ticket ker hong kong..maknanya perjalanan saya nanti Grand Rapids --> Chicago --> Hong Kong --> Singapore --> KLIA..huhu..such a long & tiring journey...

Apa2 pun doakan saya selamat.. daa...

sgt tak sabar ni nak jumpa anak2..

Doakan saya..

Salam u olls,

La ni kul 4.23pagi sabtu waktu sini.. kul 5 sat gi saya dah nak check out dr hotel terus pi airport. Flight saya ker Chicago O Hare kul 7.45pagi (mesia 7.45ptg sat gi). Saya sampai Chicago kul 8.45pagi cam tu la.. pas tu flight saya ker Singapore adalah kul 1.22 tghari (1.22 pagi waktu mesia, ahad). Pembetulan pada email saya sebelum ni.. saya dijangka selamat sampai kat KLIA pagi isnin 01 June kul 8 pagi..

Doakan saya yer..selamat sampai ke tanah air & selamat dr virus H1N1.. huhu seram..

K lah babai u olls.. nak makan maggi sat..hiks..

Friday, May 29, 2009

Gambar sekitar opis

saya & m1k@ dlm war room - dba yg sangat la terror..tulis unix script cam buat karangan sajork huhu.. hari ni leh pakai jeans sebab ari jumaat.. yg kat belakang tu lak adalah nama projeck tu la.. giler selekeh saya.. gue tak tahan sejuk huhu.. pas tu baru selesai buat cloning.. legaa.. haha..

Bangunan opis am2**y ni adalah sgt luas & panjang..setiap bangunan bersambung...maknanya kalau saya start dr bangunan yg first..saya boleh tour sampai la bangunan yg hujung satu lagiks.. ada bangunan lama & ada bangunan baru..sebab masa winter sgt sejuk kan so jalan belah dalam lah..
salah satu lorong yg menyambungkan bangunan..ni dr war room nak ke bangunan satu lagiks..pintu yg nampak kat depan tu adalah pintu ker basketball court. war room ni kat bangunan lama tu yg cam lama jerk..
Ni kat area basement - ada byk tanda ni tau..kat mana2 jerk ader..
Dlm bangunan am2**yni macam2 ada.. ada court basketball.. ada gym..ada fitness center cam fitness first tu.. ada starbuck.. ada byk cafe & ada employee store. so u olls layan jer la gambo2 ni semua yak.. pendek kata mmg untung staff am2**y neh.. dlm fitness center dia fasiliti adalah sgt superb..



kopi stabak
salah satu cafe
Hall of Fame.. penuh ngan gambo2 crown ambassador dr seluruh dunia ha couple ni dr mesia ni
employee store
Jom terjah tempat dba duduk..
kawasan dba dok pun kat bangunan lama
Ini lah cubicle saya..yg saya sempat dok sehari sajork keh keh.. selebihnya dok kat war room ahaks..
Adeh letih aa..upload.. kemudian2 aa sambung..

Lagiks beberapa jam sajork lagiks..yeszaa...

Lalala tinggal beberapa jam sajork lagiks.. brg2 dorang yg tak muat saya dah tinggalkan kat family chinese yg saya baik kat sini tu.. so pepandai dorang lah berurusan ngan donna camana nak pos brg tu balik mesia..pepandai la kim duit melalui western union kat Donna..sib baik ada Donna & Tom yg sgt2 baik tu.. Itu jerk yg saya mampu tolong.. sebab mmg dah tak muat beg saya.. saya dah tak leh buat apa la kan.. tentulah saya utamakan brg2 family & org2 yg terapat ngan saya dulu.. so sori lah yak..

ketika ini perasaan adalah sgt lega sebab satu beban sudah lepas yg menyesakkan dada saya & sgt2 tak sabar menunggu esok kul 5 pagi..(sabtu 5 ptg waktu mesia)..mau pigi airport..balik..yeszaaaaaaaa.... Tapi saya sampai mesia selasa pagi lebih kurang kul 8 lebih cam tu la.. hari rabu saya coti..hari khamis start kejer from kl huhu..

Doakan saya selamat pegi & balik yak.. saya ni fobia sket naik flight bukan apa..banyak nau nengok citer air crash investigation huhu.. sungguh la psiko di situ..

nota kaki:
wah tetiba kan saya rasa kagum ngan diri saya berani wat entry kat bawah tu..huhu.. selalunya saya akan pikir 2,3 kali.. saya akan pikirkan perasaan org.. tapi sebab dah tension sgt tu yg terlepas tu huhu

Thursday, May 28, 2009

Bengang...

Video najihah & haris waktu kecik2 - kenangan terindah

Video ni dah lama saya buat..tahun 2006.. masa tu cuma ada najihah & haris.. so dlm video ni semua gambar2 najihah & haris waktu kecik.. saya gabungkan 2 lagu dlm video ni lagu bintang & kenangan terindah..masa ni lagu kenangan terindah ni baru kuar.. saya edit amik lagu bintang separuh pada permulaan pas tu letak lagu kenangan terindah dan saya amik part last lagu bintang tu saya letak kat akhir.. saya & hubby cukup suka layan video neh.. sangat kenangan & sangat bererti buat kami..

Semakin hampir..yeehaaa...

Tinggal esok sehari sajer lagiks kejer pas tu balik yeszaaa.. are rehe ha rehe..lalalalala... tak sabar ni..

2, 3 hari ni cuaca adalah sgt sejuk sebab malam2 hujan..siang pulak langit penuh dengan awan, cloudy kata org putih..hiks... Tiap kali kuar dr hotel atau dr opis nak pi ke keter gigil2 tahan sejuk walaupun dah pakai baju tebal.. hari ni suhu adalah 53 F, kalau convert to celcius dlm 11 darjah celcius.. angin pun kuat lagiks la buat sejuk giler.. biler cuaca macam ni yg buat saya susah hati takut flight delay huhu.. menci tau.. harap2 hari sabtu ni ok la..

Yesza..sejak saya pakai keter sewa kia optima 2 minggu yg lepas.. hari ni first time saya isi minyak keh keh.. itu pun minyak masih ada separuh.. saya isi full hari ni sebab pagi sabtu tu nak kena pulangkan keter tu dlm keadaan minyak dia berisi penuh macam saya amik ari tu.. u olls bayangkan betapa saya tak pi memana..hanya pegi kejer balik kejer..selama 2 minggu tu minyak saya cuma pakai separuh tangki keh keh.. itu pun ada la 2 kali gi airport antar colleague saya balik mesia kan.. Dan yg paling mengagumkan saya ialah ni lah first time saya isi minyak..di ulangi first time isi minyak.. yaa..kat mesia saya tak pernah isi minyak sebab hubby yg selalu isikan minyak keh keh..so agak terkial2 jugak la saya tadi..kejap2 masuk dlm tanya..2, 3 kali jugak lah baru paham hahaha..ngok sungguh la hai... ya saya tahu.. saya ngok bab2 tu hahaha.. kalau u olls nak gelakkan saya pun saya tak kisah hak hak..sebab mmg betul saya tak pernah isi minyak seumur hidup saya.. ni la first time okes.. hari ini dlm sejarah hak hak... tadi saya isi kena la usd24.23 utk separuh tangki tu.. alah apa nak malu kan..kita tak tahu kita tanya la kan.. malu bertanya sesat jalan.. keh keh..

Oklah ni saya nak tambah sikit lagiks peringatan buat diri saya...takut saya lupa biler saya nak drive balik kat US neh..next trip saya google jer balik kat blog saya keh keh..

1.) Kalau bas sekolah yg kat lane bertentangan ngan kiter berhenti (bukan depan kita & bukan yg sehaluan dengan kiter..kalau depan kiter benti sah2 lah kiter kena benti jugakkan..kalau tak benti habislah bas tu kena sondolkan hiks).. kiter yg kat lane sebelah sini kena benti jugak yak.. takut ada kanak2 nak melintas.. kat tingkap bas tu akan kuar sign stop.

2.) Kalau kat hiway, ada keter rosak kat bahu jalan atau polis bentikan keter org kat bahu jalan..maka kiter kena perlahankan keter kita..lalu & kasik lepas slow2 yak..

3.) Kalau polis tahan kiter & suh ketepi...kiter pandu ketepi & stoplah kan..tapi jgn kuar dr keter dulu..dok diam2 sampai dia dtg kat keter kiter..kalau kiter benti & terus kuar nanti dia akan jerit suh kita masuk dlm keter balik... sebabnya biler dia berhentikan kiter, dia akan amik info pasal keter kita..check no keter ni keter curik ker apa kat dlm system dia la kan..biler dah clear semua baru dia akan dtg kat kiter..

4.) Kat mana2 kawasan lah kan contoh nya kat opis amway atau kat airport.. kat mana2 tanda stop..sila benti yak.. kalau kiter tak benti walaupun kiter bawak pelan2 nanti kat situ ada pengawal contohnya kat airport kan dia akan jerit kat kiter keh keh..

Oh ini semua berdasarkan pengalaman..bukan pengalaman saya tapi pengalaman cheang..colleague kitaorg yg first datang sini..so biler dia dah kena semua tu..dia citer la kat kitaorg keh keh..

Wednesday, May 27, 2009

Mmg bongok mak mcm ni..

Sedih giler nengok video neh.. sungguh la bengong.. ada ker siksa anak sendiri.. adeh meleleh air mata saya tgk.. tingat kat anak2 kat umah..huhu rindunya kat dorang..

Bulan Kelahiran & Sifat Anda - Kajian Dato' Dr Fadzilah Kamsah

December

Loyal and generous. Sexy. Patriotic. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Loves to socialize. Loves praises. Loves attention. Loves to be loved. Honest and trustworthy. Not pretending. Short tempered. Changing personality. Not egoistic. Take high pride in oneself. Hates restrictions. Loves to joke. Good sense of humor. Logical.

cam betul jerk keh keh

counting days... 3 hari lagiks

Balik kejer.. terus masak nasik.. lapaq giler okes.. tghari makan pie seketul sajork.. so beginilah keadaan bilik saya u olls..

video

Lauk hari ini adalah..
- kari ayam brahims hiks
- Telur goreng dadar (bawang + cili)
- Salad cilok amik kat cafe bawah
- Ikan bilis goreng bekalan dr mak mentua ku yg tercinta
- air coke jugak cilok kat cafe bawah..



Jemput makan.. hiks..

nota kaki:

Sajer wat kelainan..selalu letak gambo jer kan..haa kali ni letak video keh keh.. betapa keboringannya daku di sini hak hak.. adeh..lapar teh ais..

Hujan..


Hari ni hujan..mesti sejuk gilak neh..adeh ne yg tak syok nak drive dlm hujan ni.. huhu.. dah lah 20 minit jugak perjalanan ker tempat kejer saya tu..

Kat kawasan saya ni selalu jadiks tornado..lebih2 lagiks biler waktu perubahan musim.. cam la ni kan dr spring nak ker summer.. pertembungan antara angin sejuk & panas.. tu yg boleh buat tornado.. dorang kata tornado ok lagiks jgn twister huhu... Malam tadi saya tak leh tido sgt bunyi angin kat kuar kuat sangat..takut saya dibuatnya..dlm hati dok baca ayat kursi jerk..

Patut lah kat opis saya kat bahagian basement ada banyak kawasan yg bertulis "tornado gathering area" huhu.. sebab selalunya biler tornado siren akan bunyi & semua gi sembunyi situ.. mintak2 dijauhkan lah..

Tuesday, May 26, 2009

JAWS..

Haa... korang nak tau JAWS tu apa? Kawan saya ima telah mendescribekan JAWS ni dengan baik sekali..so saya copy & paste kat sini ajork.. ima aku cilok letak sini yeak!!

huhu!!!!.... it's JAWS...hhehehee ada sesape ingat macam manakah nama JAWS itu muncul?????
sesiapa yang ingat sila bagitau.. aku lupa la yang.... :)

one of my blog follower asked me about JAWS....


my definition of JAWS is......a group of outstanding girls who have confidence in themselves and proud to be BEAUTIFUL GIRLS .. hehehehe....


personally if u asked me.. thats my opinion about JAWS....im proud to be apart of JAWS, because i believe in Law of Attraction, where like attracts like.... :)

those in JAWS are unique and special, each one of them has their own speciality....lets start from the right....

Doni... the one wearing black shirt with sunglass....appearance saja sudah cukup untuk mengconfirmkan that Doni is unique.. since she is the only one with sunglass!! hehehehe...i love doni's character because she is a cool girl, she believes in herself, although she has her own opinion but still she respect others opinion....she seldoms talk...but when she said something...it is always something fruitful and worth listening too....very petite girl but big at heart... a true i can say.... she will stand up for the sake of friendship...

Julia...the one with pink-purple shirt... she is happy-go-lucky and jovial...loves dancing and singing...i always envy how she can moves her body and dancing swiftly, an outspoken girl...i learnt a lot on how to be as outspoken as her... as i am a very timid person :) ... she taught me that one of the way to boost ur confidence is by dancing and singing!! hehehe... well i love dancing.. but need to improve on the singing part though

to be continued.... lapar nasi ni :)

ok.... sambung hehehehe.... sorry ya en AKU, for keep you waiting.....tak sangka la pulak JAWS ini sengkatan dengan LIONTIN .. waakakakakakkakakak!! amacam JAWS sekalian... baru intro dua org ...dah ada request untuk buat sambungan ... hehehehehhe

Yes... as mentioned by Ed, it is all started as a group of beautiful girls who is soooooo into food, all of us lovesssss FOOD, whatever food it is la, and we are sooooo confident that FOOD will not jeopardise our voluptuos body huhu!!!

especially during the weekends, when some of our parents visited us and brought us FOOD, nak makan sorang sorang tak besh la kan... normally since our parents know that anak anak dara mereka yang hot and beautiful ini mempunyai kawan kawan yang kuat makan, maka kebiasaannya our parents will bring extra food.... and when the FOOD came....Ed or Nong will shout.. JAWS makan!!!! hehehehhehehe... and all of us will attack the food like JAWS.... not forgotten.... it is a MUST to bring in the KICAP at any moment with FOOD, doesnt matter what type of FOOD, the KICAP must be there!!... tapi aku lupa itu.. nama KICAP itu.. Tamin ke Kipas Udang ???

Noya and Nong's room is our favourite bcos there... the FOOD is like 24 hours.. hehehhe macam 7 Eleven hehehhee

Next, may I introduce Miss Noya..... she is the one with white scarf and navy blue blouse....she is the funniest among us!! hehehe i just love to hear when she's talking..... i dont know how she do it.. tapi bila bercakap...memang kelakar.... even when she is angry...she can be mad but at the same make jokes out of it...but most important thing.. she is CARING and LOVING.....because of that character, her room is our favourite... :).... sila sila masuk bilik cik noya!!!!

the pretty girl, with bob hair and sweet smile next to Noya is Miss Nong....she is currently a teacher in a private school.... girls!!... if i am not mistaken dia ada PET, nama apa ekk?.. smurf ke puffy ke apa ke?... dolphin yang warna biru itu??.. huhu.. aku suka tu culik itu dolphin, hmmmm what i remembered about her the most is her love towards ELLA's song..... since i am soooooo conventional.... i didnt know what song is in trend at that time.... i never like ELLA before.... but because of Nong... i started to love ELLA.... she memorised all the songs in ELLA cassette.... like Layar Impian and Sembilu..... she sings it at ALL time... time makan, time mandi, time basuh baju, time jalan, time nak tido... sampai imasaliza yang tak suka ELLA ini boleh fall in love ngan ELLA.... in fact until today Layar Impian and Sembilu are my favorites.. thanks Nong for introducing me to ELLA....

Deli Girl, she is the one with red shirt and white scarf.... hehehee...apa ekk PonPon??? hehee.... not only she is pretty, she is athletic too... her favourite is volleyball, mmg power volley minah ni....tapi aku paling ingat.. her birthday present.....korang ingat tak.. she received beg YSL warna hitam from the GUYS?????.. as in YSL a.k.a beg sampah hitam yang besar itu dan yang bertulis YSL menggunakan liquid paper.... di mana di dalamnya ada lah himpunan barang barang terbuang seperti tin milo yang kosong, di dalam ada puntung rokok, apa lagi ekk dalam beg YSL itu??? heheehehheeh sape ingat..... tolong refresh hehehehe... but the best part of it is not what in the YSL bag.. but what we sent back to them.. kekekekekeek.... punya la sama sama bersusah payah to repay the good deed, by returning to the guys a better YSL bag.. huhuhu!!!! korang ingat kan apa yang kite balas balik.. kekekekekekkeke

Gadis ayu, berbaju merah bertudung litup hitam itu... tak lain tak bukan ada lah Miss Sumie.... our Love Sifu..... masihkah korang ingat betapa PINKnya bilik dia... heheheh bukan bilik aku okay... bilik dia.... dan juga jangan lupa ye kawan kawan.... dindingnya yang penuh dengan bunga ROS ittew
sumie is my best friend in many ways.. we share the same birthday, same interest, same likes and dislikes... ur character are totally opposite of me.. but that what make our friedship special... we complement each other.... together both of us can becomes a very strong and successful BMW @ Beautiful Mothers at Works.... u taught me lots of things about life.... the real life... heart broken thing, 5Cs in men :), the latest fashion in town, what makes a person a good singer, how to know a guy is ur soulmate.. and lots of other thing... the freindship that we had until today..... really makes you my best friend ever....you know my strengths and you also know my weaknesses... you are the only one who can speak out in front of my face.... telling me what i do is wrong, and the only one who can say....." ima ... the only reason why aku kawan dengan kau ni.. sebab aku sorang aje yang tahan dengan kau... if u keep doing the same thing again.. u will loose all your friends.." she always say that when i do something not right or not nice.... kecil hati kekadang.. but i know she's right...thank you sumie... who have always point out my weaknesses ..so that i can always improve myself....there are times when we did not speak to each other...not because i angry with u you sumie... it is because... i accept your opinion and i need some time of my own to rectify it and make the situation become better... i also choose to be quiet because i dont want to say things that may hurt your feelings.... because i love u and i treasure our friendship.. thank you sumie

sebelah sumie ialah Miss Donut..... power main netball ni and a very gentle girl, moment yang paling aku ingat ngan donut ialah... kepakarannya mengandam aku.. heheheh... maklumlah.. imasaliza yang comot ini... yang tidak kenal erti mekap dan mendandan rambut..... i remembered, sometimes in the morning i'll go to her room, and ask her help to do my hair.... dandan rambut ku, bila rambut panjang aje.... mintak tolong donut gunting rambut... do u guys remember, ada satu hari itu.. kite beramai-ramai memotong rambut ala bob hair hasil tangan donut, shaker dan doni.... kemudian beramai rami berposing di belakang blok H.....

belakang miss donut... ialah miss edrina....sprinter maktab ni...jovial, honest... sangat sangat jujur dan lurus orangnya.....sebelah ed, ialah.. malinda.....malinda was our magazine editor kan?.... very good in writing....and she is a netball player ... behind malinda, with the polka dot blouse, is miss shue....
ini miss shue.... aku suka her love story..... im impressed with her love story....both of us, me and shue, started coupling since were form one....both of our BF at that time were from 1A1 class.....my relationship ended when i was 15 with him, but hers blossomed until today, she is married to her first love :)... how wonderful is that ?... yuppp they got separated by time and distance, but at the end, they met and got married..... such as perfect couple... love to see them together, still loving until today... respect u azhar for fighting for shue.... she worth to fight for dear :)

esides miss shue, is miss dokken.... dokken is selamba and cute, and i love her hair style, rasanya dia sorang aje kalerkan rambut dia... kaler ke bleach ekk?....
and then not in the photo is hemi.... hemi is now in sabah...also sportsgirl.. rasanya semua games kat maktab, hemi main kut... she is also a true friend for me... very loving and caring and pembersih yang amat.... hehheheeh remembered her room... she mop it every sunday, lap cermin tingkap every sunday, tukar cadar every sunday... perhaps if we have the cleanest room contest... boleh menang itu... i think she inherits the cleanliness attitude from her mother, who was a nurse in PD.... huhuhu!!! adakah semua anak anak NURSE sebersih hemi???? ... kalau betul itu saya suka itu!!! hehehehe.... i went to her house in KK few years ago.... as expected her house is sooooo clean and well maintained.. even her bathroom is so like 5 star hotel.... love u hemi :)

and last but not least.... miss shaker... she is also not in the photo.... she is our official guitarist...we enjoyed singing lots of song while she play the guitar.. and one of our favourite song is november rain and dont cry..... itu doni, dokken and shaker selalu layan itu.. best lagi kalau layan waktu malam hehehhehe...

girls.... miss you all!!! all of you... miss all the moments that we had togther... the singing club at blok H, the main mercun kat surau, the bawah jambatan incident... kekekekekekek boleh tak tengah malam kena kejar dgn guys ... dia org bawak kayu hoki tu kejar kite, the the photo shooting, the cutting hair activities, the trip to teratai, the trip to the boys', the laughter, the cry, the joy and the best of all the friendship that u guys offered me... it was indeed wonderful and beautiful years in terendak.... and thank you for sharing those moment and experience with me.... i pray the best for all of you girls :)
8 comments:
edrina said...
aku pun tak ingat camana leh dapat jaws tu kan tapi aku rasa may be sebab kita suka makan esp biler ada pemangkin..mr kicap
May 25, 2009 9:19 PM
aku said...
lama juga itu menggodam nasi... mcm menunggu sambungan liontin... waduh waduh.....
May 26, 2009 7:23 AM
julia said...
Budak2 laki yg dengki kata kita ni J-jande A-Antara W-wanita S-Semaktab....wah wah wahhhhhh budak lakiiiii.
May 26, 2009 11:02 AM
imasaliza said...
kwang....kwang....kwang!!!!! kite Hot Janda babe!!!
May 26, 2009 12:53 PM
Noya said...
JAWS sbb kita kuat makan...aku ingat lagi kita leh habiskan setin besau biskut kering tu x sampai seminggu.....hahahahapastu balik dr dewan makan sambung makan buah plak kat bilik....keje kita kat dorm kalau x memekak, borak, ketawa....mmg x sahehhh korang...aku rindu laaaa
May 26, 2009 3:16 PM
imasaliza said...
noya... jemput nong baca blog aku... sure penuh comment ni dia tulis... keje ko noya.. tolok celikkan mata IT nong keekekekekek
May 26, 2009 3:25 PM
Noya said...
Ima...this journal means so much to me.I wish one day we could be together again...sampai bile2 aku x bole lupa my JAWS friends.Korang still ingat x kita penah wat keje gile pakai baju lain, kain corak lain pastu jalan sebelah2 ngan partner kita...kain yg sepatutnya kita pakai partner kita pakai...pastu baju yg sepatutnya dia pakai kita pakai...i think that was the funniest & craziest kite buat...hahahaha
May 26, 2009 3:27 PM
imasaliza said...
heheheheh.. itulah aku kata..... ko the funniest... amat amat tere dalam bab bab keje gila kekeekekekekek
edrina said...
satu lagiks..moment yg aku tak leh lupa yg kita kena marah ngan kak midah.. boleh tu kita semua ngintai dia ramai2 pas tu siap cakap pasal kumpul lemak ker apa ntah..tak sedar dia nampak kiter semua kat cermin..tak psl2 dia patah balik marah seround lagiks.. & masa ni sapa ek tak leh tahan nak gelak sampai tersembur ketawa..adeh sakit perut aku.. tapi kak midah best aa.. walaupun dia marah2 kita tapi akhirnya jadik baik ngan kita kan..kak midah rock!
May 26, 2009 7:33 PM
Amy said...
Thanks ima.. I'm not whether I can be so called a true JAWS or not coz ada gak aktiviti u all yg I tak join..hehe...takut dah masa nak SPM..sbb aku kan budak tak pandai kihkihkih.. But of coz everyone of you is so meaningful to me n part of my life..... Ima kelakar la ko cerita pasal 'kebersihan' aku..aku tak perasan tau.. tapi if u come to my house now..dah tak sebersih masa u dtg dulu..I've moved to a JKR quarters..dah bersihkan bagai nak rak pun tak berkilat sbb dah berkurun bangunan dia..and sejak I study.. rumah dah tunggang langgang tak maintain kekemasan..hehehe..Love you too Ima..a very sweet and caring friend of mine..muahhsss!
May 26, 2009 8:06 PM
Amy said...
opps..tak perasan..tertinggal perkataan 'sure'..I'm not sure actually..Aku nak remind satu kejadian kita buat channel radio sendiri,,sapa ingat? pastu warden marah..tak ingat la cikgu JAM ke Lobang..neway sapa nama lobang hah..I dah lupa!
May 26, 2009 8:09 PM
aku said...
nak borang application masuk jaws boleh ker? eh.... boleh kan....
May 26, 2009 9:38 PM
imasaliza said...
hehehe... en AKU, JAWS untuk hot and beautiful girls of MRSM Terendak ... are u qualified for both criteria ??
May 26, 2009 10:22 PM
SuMie said...
Hahaha.. boleh berair mata gelak kalau ingat JAWS.Ohh kurusnya makk...! Wehh Ima.. apasal citer pasal aku tu macam penah baca jek? Huhuhu..Aku paling tak leh lupa masa celebrate bday ngan Noya, walaupun kek coklat dilanda 'tempias' Noya masa tiup lilin.. tapi semua orang abaikan jek.. janji dapat makan kek coklat. Dasar JAWS!! HuhuhuBy the way.. kita kena mintak royalty kat Datuk Siti sebab tiru fesyen tudung kita.. kui kui kui.
May 26, 2009 10:55 PM
imasaliza said...
betul tu acak..... kite la pelopor tudung fesyen ittew!!!
May 27, 2009 7:44 AM
Julia said...
I dun remember Shaker,Doni,Dokken nyanyi those songs infact GnR tak femes pd mereka....dokken was into thrash songs...dulu dia suka sgt kat Anthrax...Exodus & some other. Kita kalau nyanyi suka layan lagu2 rock kapak melayu masa tu sbb most of us reti nyanyi lagu tu i mean we know the lyrics.U must not forget Shaker suka makan beras & ais batu.Another thing...aku sendiri personally suka dengar SUmi nyanyi...dia mmg pandai nyanyi & tht pink stuff is so true...segala benda pink si sumi ni...masyaAllah. Igt lagik kita dok bwh jambatan & somebody atas jambatan kena lepuk dgn kayu hoki...hihihi.Ya Allah scarynye masa tu & masa kita kena tangkap sbb nak main mercun after lights off...aparaaa...ninja yg tak ninja..hahahaha
May 27, 2009 7:46 AM
SuMie said...
Dan siapa sangka, tragedi bawah jambatan itu juga menjadi titik bermula satu episod romantika d amor dengan seseorang yang dilepuk kayu hoki di atas jambatan itu. Muahaha!Oh tidakkk... tak sangka sungguh pink hidup dan pemikiran aku ketika itu!Julia, betul la kita ramai2 layan lagu GnR kat tangga, sbb tu jek lagu omputeh yg kita tau nyanyi. Lagu omputeh lain yg diorg layan, kita tak reti layan.. kwang kwang kwang!
May 27, 2009 8:03 AM

Monday, May 25, 2009

Aku, Dia & Cinta - Episod 9

Hati saya berdebar2.. tatut weh..first time nak jumpa bakal mentua.. sebab pertemuan pertama ni lah penentu segala kan.. suka ker tak dorang kat saya etc.. Mana la tau dorang dah set ciri2 & tahap2 piawaian tertentu kalau nak jadiks menantu ker apa semua tu kan..Tapi dlm masa yg sama..saya excited jugak nak jumpa dorang.. so perasaan tu bercampur baur.. Dlm berdebar2 tu..saya cakap sendirik...be my own self.. ini diri aku yg sebenar.. buat macam biasa dah lah... buat apa nak tatut..janji kita hormat org tua. Pandai2 lah berbicara ngan sopan & amik hati dorang kan.. dlm hati pun dok doa jgn lah saya buat benda2 spastik keh keh keh & semoga Allah permudahkan segala..

Sebenarnya ada satu part yg saya lupa nak citer, sebelum saya betul2 bulatkan hati nak terima hubby.. saya ada buat solat hajat..mintak petunjuk dr Allah..Kalau hubby yg terbaik buat saya maka dekatkanlah saya dengan nya dan kalau sebaliknya jauhkan lah dia dr saya.. saya serahkan semua pada Allah..Hubby pun masa belum jumpa saya, agak nakal org nya.. tapi sejak jumpa saya..hubby banyak berubah..hubby kata dulu dia tak jaga sgt solat.. Tapi sejak kenal saya hubby dah jaga solat dia.. tiap kali kami dating cam kuar gi alor star ker..saya akan ajak hubby solat biler masuk waktu..lama kelamaan semua tu jadi sebati dlm diri hubby.. Ahamdulillah..hubby pun sedar & selalu cakap kat saya..dia bukan macam dulu.. nakal..dia dah settle down sekarang..dia dah puas nakal waktu muda2 dulu dan sekarang ni famili, isteri & anak2 adalah segala2nya bagi dia kini. Dia jugak selalu cakap dia bersyukur dapat isteri macam saya yg byk membimbing dia..(sukak2.. kembang mak nyah..hiks..) Dan sekarang hubby yg selalu ingatkan saya ttg solat.. :-)

Bagi saya, kalau kita jaga urusan kita dengan Allah (solat dsbgnya)..insyaallah Allah selalu akan tolong kita, memelihara hubungan kita suami isteri..Insyaallah..dan bagi saya sekali cinta adalah utk selamanya..mungkin sebab tu lah saya tak pernah ada boyfriend sebelum2 tu sebab saya tak nak main2..saya nak bercinta hanya sekali & kekal selamanya.. Alhamdulillah saya dapat suami yg betul2 menyayangi saya, bertanggungjawab terhadap keluarga, penyayang & mementingkan keluarga dr segalanya.. Walaupun hubby duduk jauh nun di JB, tapi hubby selalu jaga hati saya.. hubby tak mengkhianati kepercayaan yg saya berikan pada dia.. Hubby cukup risau kalau saya tak percayakan dia sebab tu dia akan selalu mengelakkan benda2 yg boleh merosakkan hubungan kami suami isteri.. Begitu jugak saya..saya juga jaga batas2 pergaulan saya sebab saya sayang famili saya & saya tak mahu mengkhianati kepercayaan yg hubby berikan pada saya..

Tahun ni masuk 8 tahun usia perkahwinan kami tapi makin lama perasaan sayang & cinta itu makin tebal dengan kehadiran anak2 penyeri hidup..makin romantik & masih seperti zaman2 bercinta dulu :-) ..lagipun utk bahagia kita haruslah menerima kekurangan pasangan kita.. pasangan kita pun manusia sama mcm kita yg tak kurang dgn kelemahan..so belajar2 lah menerima pasangan kita seadanya.. :-)..saya dah paham perangai hubby & hubby pun dah masak benar ngan perangai saya.. Hidup hanya sekali buat apa kita nak musnahkan apa yg ada sekarang.. betul tak? Saya akui saya mmg manja & kebudak2kan kalau ngan hubby tapi saya senang dengar kata.. chewah..kalau hubby kata atau larang..saya akan ikut.. sebab selalunya apa yg hubby cakap tu ada betul nya & semata2 utk kebaikan diri saya... begitu jugak hubby selalu nya hubby takkan buat perkara2 yg saya tak suka..

Adeh melalut sat hiks..

okes back to the story.. dipendekkan citer..esoknya hubby dtg jemput saya kat kolej..hubby nak bawak jumpa parents dia kat hotel uum & bawak jenjalan kat bukit kayu hitam.. wah selalu pakai jeans kan tetiba hari tu saya pakai kebaya aww..ayu seh..keh keh..siap pakai heal lagiks keh keh..

Dlm keter hati saya berdebar2.. hubby tak habis2 ngusik.. di buatnya bunyi2an dug dag dug dag..hampes.. sampai kat hotel uum..saya pun jumpalah parents hubby..

Alhamdulillah ayah & mak mentua saya layan saya dengan baik sekali..aaa lega sangat rasanya tau.. lepas tu hubby cakap kat saya..dia tak sangka mak dia suka sangat kat saya.. may be saya ni ada aura..kalau first time org jumpa org cam kesian kat saya kan sebab saya cam decent gitu kan hiks.. hahahhaa...

Masa gi bukit kayu hitam banyak tul mak mentua belikan saya coklat ekekekeke.. pas tu malam gi makan kat kedai tom yam kat changlun...ayah mentua saya pun tak habis2 ngusik saya..masa tu hubby order air kelapa..sekali air kelapa hubby sampai..kecit secoet jerk kelapa dia..ayah mentua saya cakap apa tau.."buah kelapa ajis cam girlfriend dia jugak..kecik molek jerk" hak hak apakah? sesuatu tau hahaha...mm rasa happy sangat hari tu..

Lega segala2nya selesai dgn baik sekali.. selepas dr hari tu..tiap kali parents hubby datang, saya mesti ikut dorang jalan2.. mak mentua saya pun tiap kali hubby balik kl mesti bawak balik something untuk saya..purse la, cincin bday la dsbgnya.. cincin bday tu hubby kata tetiba mak dia yg belikan dan suh bagi pada saya :-).

Satu ketika ayah mentua saya sakit..dia jatuh kat tempat kejer..jantung..bergegas saya & hubby balik kelang.. selama saya kat umah hubby..saya tolong makmentua saya kemas & masak sikit2.. dah lah sebelum tu saya mmg tak terror masak kan..hahaha..so semua main belasah jerk.. lama2 dr situ saya rapat dengan famili hubby..Alhamdulillah semuanya dipermudahkan...

to be continued...

Sutramaya - Siti Nurhaliza

Sapaan bayu mengalunkan rindu
Syairmu dari kejauhan membelai kalbu
Jarak antara kita umpama pengukur pencintaan

chorus:
Semakin jauh
Semakin hampir sutramaya
kasihmu
Mengamit getaran jasad dan nyawa
Semakin jauh
Semakin dalam sutramaya kasihku
Bagaikan samudera tanpa dasarnya
Asmara tiada penghujungnya
Untukmu jua

Ku bilang hari menghitungi sepi
Ku menantikan
Kepulangan cinta azali
Jarak antara kita umpama pengukur kesetiaan

counting days... 5 hari lagiks

Punya la tak sabar nak balik kan..kih kih..saya sudah pack semua brg2 semua..tinggal baju2 kejer yg nak pakai utk selama 4 hari ni sajork lalalala... Kena pack awal2 takut kelam kabut hari sabtu tu flight saya kul 7.45pagi so saya check out dr hotel kul 5 pagi.. Hari2 kejer takut ngantuk nak berjaga packing brg2 semua..esok nak kejer kan.. so saya gunakan masa cuti ni packing segala..siap2 gosok baju2 utk pakai gi opis minggu ni.. yesza..sukak2..lagi 5 hari nak balik..yeehaa..
Ni lauk lunch tadi & dinner saya sat gi..masak sekali harung senang.. hiks.. seperti biasa kuah sambal tumis pack dr seri murni hiks..potong bawang & cili...& saya alter ikut tekak saya la kan..pastu goreng telur 2 bijik..& telur rebus sejibik..kasik masuk dlm itu kuah sambal...mm tedap..marvellous..yummy.. jemput makan..bon apetite keh keh

lambatnya...

Makin dekat nak balik...terasa makin lambat waktu berjalan..adooiiiyai.. saya dah rindu sgt2 dah ni kat famili kat mesia..dah lama tak peluk cium anak2 neh..hhuhu..

Sian kat anak2...dah lah hubby balik cuma hujung minggu kan.. saya lak tak der.. sian sgt... Najihah dia kan dah besar..jadiks dia dah pandai zahirkan apa yg dia rasa.. kadang2 biler saya tepon kalau tetiba dia tak leh tahan rindu dia, dia akan nangis teresak2.. dia akan cakap la malam tadi jihah mimpi mama..jihah rindu mama..masa dia nangis teresak2..tu yg buat saya kdg2 tak tahan.. walaupun saya cuba control suara saya..tapi air mata dah bergenang & meleleh2 kat pipi... adoiiyaii...jihah..kalau mama boleh terbang..sekarang jugak mama terbang huhu.. anak2 saya mmg sgt rapat ngan saya.. dorang kalau apa2 mesti ngadu kat saya.. saya lak susah nak marah & layan kan ajer budak2 neh..huhu...

Danisha & haris lak may be masih tak tahu nak luahkan apa yg dorang rasa.. danisha kejap demam..kejap baik.. demam rindu.. sian nya anak2 mama huhuhu... Arrghhh rindunya kat dorang semua.. Tadi hubby on d way balik JB.. dia pun sama risau & kesian kan anak2.. harap2 dorang ok lah sampai saya balik nanti... Saya bertolak 30/5 pagi sabtu dr sini maknanya kat mesia sabtu petang.. saya dijangka tiba kat KLIA 2/6 hari selasa kul 8 pagi.. arghh tak sabarnya..... semoga Allah memelihara anak2 saya dr segala perkara yg tak diingini.. Mama sayang anak2 mama sangat2 muaaahhsss..

nota kaki:
Hari ni najihah exam.. semoga Allah terangi hati dia dengan cahaya kefahaman & dapat menjawab tiap soalan dengan tenang....semoga najihah berjaya walaupun mama tiada disisi..Amiinnnn

Automatic Ice Maker

Hmm tak kisah lah u olls nak kata saya jakun ker hapa ker kan..hiks..tapi ni la first time saya tgk automatic ice maker kat peti ais.. memula sampai dulu saya tercari2 mana la tempat aku nak letak air utk buat ais neh.. garu2 kepala jugak la saya...
Satu hari saya turunkan besi tu cam dlm arahan gambo tu.. saya biar jerk cam tu coz saya tak jumpa tang mana nak letak air tu kan..pas tu terus saya pi kat laptop main tenet..tetiba tak sampai 5 minit saya dengar bunyi keletuk keletak..bunyi sesuatu jatuh dlm peti ais tu.. sekali saya pi tgk dah ada ais..yess..ais dah jadiks.. waaa..giler kagum saya.. tak yah masukkan air..
Tetiba agaknya air dlm peti ais tu dah abis kot tetiba saya dengar bunyi cam dia tarik air dr saluran paip..ohh rupa2nya dia ada saluran yg sambung terus ngan air paip..hiks..

Hari ni saya cuti..yaribaa

Hari ni saya bangun lambat.. (bendera merah, so tak yah bangun subuh yesza.. kalau tak selalu kul 5 lebih dah bangun..sini cerah awal..6.15 dah habis subuh huhu). Siap2 mandi nak gi amik bekpes kat bawah la kunun..sekali turun arghhh...sudah habis..elek pocik.. yg tinggal cuma buah anggur & honey dew & quaker oat.. hmm so amik jer la belasah bawak naik atas.. amik sekali jus epal..
Quaker oat ni tak best..tawar..tak der susu.. sib baik saya tabur kismis & kacang tu.. hmm neh saya tgh masak maggi hak hak..

Ini pula adalah keadaan katil saya yg sangat lah empuk & selesa yg selalu buat saya liat nak bangun..hiks.. kalau ada hubby kan best..barulah ada real bantal peluk..oopss terlebih sudah wakakakaka

Sunday, May 24, 2009

Tag dr Ina

Tag ni dr Ina aka infazety.. disebabkan tag ni senang jerk..laju jerk saya siapkan keh keh..

Rules:

1) Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah guna sekarang...
2.) Kenape anda suka wallpaper anda itu...
wallpaper saya sejak 2 menjak ni bertukau2..rasanya la ni tiap2 hari saya tukau sebab tetiba sejak dtg sini pc saya penuh ngan gambo2 menariks hiks.. saya suka pic ni sebab saya suka colour langit dia yg biru, rumput dia yg hijau & windmill tu.. lagipun saya dah penah sampai situ cam best jerk letak gambo neh hiks..
Malas la nak tag sesaper sebab saya rasa cam ramai org dah buat.. saya tak tau nak tag sapa lagiks dah hiks..kalau sapa yg lum buat & rasa nak buat dipersilakan yak.. :-)

Rindu...

Hari ni saya rindu.. rindu hubby.. rindu anak2.. rindu nyaaa..............

Parfume for sale

Calvin Klein - Total Net Contents = 75ml


ETERNITY - eau de parfum spray = 15ml

EUPHORIA - eau de parfum spray = 15ml

EUPHORIA BLOSSOM - eau de toilette spray = 15ml

OBSESSION - eau de parfum spray =15ml

CK ONE - eau de toilette = 15ml

Product Made in USA


Saya nak jual RM100. Kotak dia leh wat tempat simpanan coz kat tutup dia ada magnet. Saper nak sila tinggalkan komen yak!

Terima Kasih Ima!!

ni la Ima Saliza bt Ghazali - salah seorg geng JAWS saya masa kat mrsm dulu..
Oh terharu giler saya bila ima, salah sorg geng jaws saya dulu buat satu entry khas kat blog dia utk saya...serius aku tergezut & terharu ima!
Dan nak tau tak hubby ima, Hisham & hubby saya share birthdate yg sama 13 Feb!! So setiap kali tiba 13Feb saya mesti ingat hisham & Ima :-). Bagi saya hisham & ima neh dua2 pasangan yg sempoi & penuh dengan cinta.. Saya doakan mereka kekal bahagia selamanya..Insyaallah!
Ok lah jom layan apa yg ima tulis ni.. tq yang!! I luv u too!!
Beautiful Mother at work - Miss Edrina
she was one of my J.A.W.S family member while i was in secondary school...she was one of top sportsgirl in school.... i have been always admiring her since school.. to me she a such a sweet girl, very honest, cheerful and have positive mind.....

she has always been positive since she was 13... selama jadi kawan edrina.. never never i heard negative words or statements come out from her mouth.. and she is quite religious too... pandai dan sedap ngaji tuu yang :), she was a teachers' pet... favourite student, perhaps of her innocent and great personalities :)

i visited her blog recently.... i love her statement that she put in her blog ... i agree with her statement....a woman become more beautiful when u love her...because LOVE is a beautiful, great and positive energy... a woman who is full of love is a happy woman...when a woman is happy...she is able to transform everything inside her and around her to become beautiful...although she might face great challenges in her life.... she always look it from positive and beautiful angle...

~You don't love a woman because she is beautiful, but she is beautiful because you love her~she talked great things about her husband and their beautiful life...she has 4 kids...and i love the way she list down the name of her kids in bahasa ......should have done that too.... it is like affirmation that one day ur kids will be as what u named them.... when u write beautiful things about u, and millions of people are reading it...it is like they pray for u...

her first daughter = Cahaya Kesenangan yang Berjaya
her first son = Insan yang terpuji, Pelindung yang Berjaya
her second daughter = Cahaya Agama yang Berpengetahuan
her third daughter = Cahaya Kebaikan Sejati

she also wrote that

I am a lucky wife of a very understanding and supporting husband and of course a proud mother of four beautiful children. I love my life.. I love my children..my family.. I am really thankful for all of these gifts. I felt blessed to have such a wonderful family. My 4 pride and joys in life are my everything. And my husband is my partner, love, and friend what else can I ask for in life. I enjoy spending time having fun and living each day to the fullest with my family.

i am happy for u too.... i pray for your happiness for eternity.....i am honoured to be among your freinds...thank you for being a great friend to me....sayang u edrina :)

Saturday, May 23, 2009

Shopping kat Burlington

Tadi saya kuar sat gi burlinton yg dekat secoet jerk ngan hotel saya ni.. jalan kaki pun boleh..tapi saya malas so saya bawak keter keh keh..

Bukan apa tujuan saya pi, saya nak cariks story book utk jihah..hari2 tepon tanya saya mama dah beli buku princess ker tak? So tu yg saya gagah pegi jugak tu walaupun duit dah tinggal serdak2 jerk lagiks neh ekekeke..
Carik punya carik akhirnya saya jumpa satu buku disney princess neh yg sgt murah..tebal lak tu..aa sukak sukak.. Tajuk buku tu 'Happily Ever After" dan dlm tu semua ada citer2 semua disney princess lah..cinderella, snow white, belle,Jasmine,Ariel & Aurora.

Tadi saya tepon jihah bagitau..punya la suka dia.. saya balik nanti jihah dah cuti sekolah so saya cakap cuti sekolah ni leh baca buku tu :-). Harga buku ni murah jerk usd5.99. Kalau kat mesia tak dapat harga ni.
Pas tu saya masa saya merayap jamu2 mata saya jumpa pen ni... best tu pen & radio in one.. saya nak bagi pada Arisya..sebab dia tu mmg suka gilak la kat High School Musical..Hannah Montana & yg sewaktu denganya.. murah gilak ok pen ni harga dia usd2.99.
Tetiba masa saya jenjalan kat area kasut2 bebudak lelaki saya terbekenan ngan satu sandal osh kosh yg lembut gilak tapak dia ni.. cam ada kusyen..mmg selesa kalau budak2 pakai..murah sgt..saya rasa rugi kalau saya tak beli utk haris ni..so saya amik ni utk haris. Sandal ni harga dia usd13.99...mana nak dapat harga lagu tu kat mesia..yeszaa.. i loike..
pas tu saya jenjalan tempat baby saya jumpa pencuci botol tahan calar ni.. saya rasa kat mesia saya tak nampak lagiks dan kalau jumpa pun mesti mahal gilakkan..so saya beli satu...harga usd3.99
see..bulu2 dia ni..mmg konpem botol tak calar. Cara nak guna..Cecair pencuci botol susu tu kita masukkan dlm batang dia..nanti dia akan dispense sabun tu pelan2 la.. Oh saya nak pesan kat u olls kalau nak beli berus pencuci botol jgn beli yg murah2 yg kasar tu sebab dia leh menghakis dinding botol susu waktu kita berus2 tu..bahaya plastik botol tu kan ada bhn karsinogen yg boleh menyebabkan kanser.. sebab tu lah kita dinasihatkan tukar botol susu 6 bulan sekali & tukar berus kalau dah kasar..ingat tu okes?

Tadi botol susu Avent yg panjang tu pun saya jumpa harga dia murah gilak..satu botol usd2.99..adeh..kalau saya banyak duit lagiks mau saya beli jual buat bisnes keh keh.. Tapi saya kena jimat neh..nak makan lagiks..duit minyak keter lagiks tu yg tak berani nak beli...

Adeh puas hati jugak lah jenjalan tadi.. esok lusa dok dlm bilik sajork lah..bahaya kalau saya kuar ada jerk yg saya kenan keh keh keh..

Sabtu terakhir di US

lauk malam tadi - sardin fried mackarrel in chile sauce + fried egg + air pepsi....mm yummy

Yesza.. dah nak balik.. sabar..sabar.. rindu giler dah ni kat anak2..esp si baby qaireen.. geram nak gomol2 dia..mmmm geramnya..
Saya cuti panjang neh..isnin pun saya cuti pasal sini public holiday - Memorial day.. sure byk sales gilak2 neh keh keh.. tapi saya may be pi jamu mata jer la kot coz duit pun dah tinggal serdak2 jerk neh keh keh keh..
4 hari jerk lagiks kejer pas tu balik...argh..sungguh tak sabar..

Friday, May 22, 2009

Feeling jiwang karat..

Laling..i miss u sooo much..



Kita Ditakdirkan Jatuh Cinta by Spring:

Ku tak tahu mengapa
tiba-tiba sahaja
di dalam hati ini
sering rindu padamu
ingin ku meluahkan
tak berdaya

Ku tahu engkau jua
sangat sayang padaku
Kau pun sering merindu
bila tidak bertemu
ternyata kau dan aku
pendam rasa

Kau dan aku
sudah ditakdirkan bertemu
dan tiba-tiba kita jatuh cinta

Ini semua
sudah suratan ilahi
dan kita harus menghadapi kenyataan

Biar apapun terjadi
aku harap engkau tabah
menerimaku
sebagai teman barumu
semoga kita saling sayang
bahagia

Janganlah engkau pergi
selagi dihatiku
masih menyayangi mu
oohhh sayangku

Bila sehari tak pandang
aku rindu...

Saya hari ini..

Nak tunjuk gak gambo saya pakai t-shirt 50 years tu kan..layan..zaaaaaassss Adeh selekeh jerk nampak..Gayak gini baru la kemas gitu..
Cak!
nota kaki: suka hati saya la nak letak gambo saya bebanyakkan..lagipun blog ni dah private, saya tau sapa2 yg xs..cuma kamu..kamu..& kamu.. ekekeke

AM**Y 50 Years Celebration


Source : http://twitpic.com/5p3om

Employees line the sidewalk outside A**ay's World Headquarters, waving to visiting distributors and passersby.(saya nun kat hujung sana.. tak tau la kat mana hak hak)


Source : http://twitpic.com/5p3eu
Employees cheer as busses of distributors/IBOs arrive at A**ay's World HQ in Ada.

Adeh tak der muka saya la hahahaha... kalau saya jumpa saya tepek kay.. saya dok tepi jalan jerk tadi..eheks..

Hari ni sejuk gilak.. sejam lebih dok luar jenuh dok lambai2.. oh lupa lak kejadian ini adalah tepat kul 11.30 tghari Ada, Michigan time bersamaan 11.30 malam Malaysia time.. Kenderaan yg lalu lalang pun ramai yg hon2 sama2 meraikan.. cam meriah gitu..atas udara lak ada kapal terbang kecik berlegar2 mcm2 gaya..seram beb saya takut jatuh atas kitaorg jerk keh keh keh... pas tu ada keter yg lalu bunyi2 hon siap lekat banner kat keter dorang "salute a**ay employee.. eager to be one" hahahha..kitaorg semua ketawa besar.. pas tu kitaorg pakat2 buat wave..dengan julang tangan tu.. best gilak.. asyik ketawa jerk tadi.. saya gigil2 tahan sejuk coz t-shirt short sleeve..sib baik ada sorang mamat dba tu pas sweater dia kat saya.. sweater saya tertinggal dlm war room..ingat kat luar panas cam selalu..sekali hari ni luar lagiks sejuk dr aircond kat dlm huhuhu...

nota kaki:
t-shirt ada 3 color, merah, biru, putih.. saya pilih t-shirt merah.. t-shirt biase2 sajork..yg penting made in US , 100% cotton and tepi tak dak jahit yak ngeh ngeh ngeh...

Thursday, May 21, 2009

9 Hari lagiks...

Hari ni pakai khakis gi opis keh keh.. oh esok pakai jean & t-shirt amway 50 taun..

Layan lah gambo2 syok sendiri neh wakakaka
Hari ni ada amway open day.. dia open pada semua org awam..boleh tour masuk kat dlm kutip goodies kat setiap department....employee store pun org awam boleh masuk & beli brg2 dengan staff price.. katanya malam ni ada fireworks..malas la saya nak tunggu pasal saya cam tak berani nak drive balik malam2 sengsorang..

Esok lak kami semua pakai t-shirt & beratur ramai2 depan HQ kul 11 pagi..

Dan ini pula adalah dinner saya hari ini
Ikan bilis & sayur goreng telur..
Google