I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, May 10, 2009

Tulip Time Festival

Weather forecast dlm tv cakap pagi sabtu hujan.. kitaorg cam dah agak frust.. yer la.. camana nak bergambar kan kalau hujan lebat..

Kul 5 pagi kitaorg dah bangun coz nak gi hantar dennis, (salah sorang colleague saya) ke airport, dia balik mesia setelah 6 minggu dok sini.. pas hantar dennis lepak2 jap teman dia kat airport pekena coffee starbuck..babai2 dennis pas tu balik hotel semula dorang nak sambung titun..lagipun hujan dan suhu adalah sgt sejuk.. saya lak dah tak leh titun browse tenet etc..

Guna GPS

Kul 10 turun balik, bekpes free kat bawah dulu... lebih kurang kul 10.30 kitaorg bertolak ker Holland.. masa ni hujan dan mmg sejuk giler.. perjalanan amik masa 45 minit dr Hotel saya kat Grand Rapids ker Holland ni..Alhamduillah hujan yg memula lebat makin lama makin perlahan dan akhirnya berhenti yesza...sukak2..

Dah sampai yeehaa.. ... tanda kiter dah masuk sesuatu city tu benda alah biru ni lah..yg macam tangki air ni.. nak kata tangki air cam bukan jerk pasal kecik sikit..entah lah apa ada dalam tu.

Kami sampai Holland nak dekat kul 12.. park keter & jenjalan cariks tempat bunga2 Tulips.. tapi kat situ rupa2nya tempat perarakan sambutan Tulips time sajork.. Tulips Garden kat tempat lain.. perarakan pun tak start lagiks so jenjalan amik gambo sajer dulu lah..so u olls layan jer la dulu gamba2 sekitar perarakan tulips time ni dulu yak..

Saya yg menahan sejuk walaupun dah pakai baju banyak lapis & tebal giler..nyesal tak pakai windbreaker coz angin kuat giler & sgt..sgt..sgt sejuk huhu..mat saleh semua pun pakai baju tebal.

Bunga2 yg akan dipegang oleh gadis2 atas kereta perarakan.

Kat sini pun dah byk bunga2 tulip yg ditanam merata2

Budak2 pancaragam tgh bersiap2.. ala2 pro la kunun nyer ni amik gambo di celah2 bunga hahahah

Tempat perarakan yg masih kalang kalibut

Kiri kanan kiter leh tgk org ramai dok susun kerusi nak tgk perarakan.. kerusi semua tu sendirik bawak dr umah yak..

Cantik lak pokok ni..

Sigadis & bunga erk..?? mak dara & bunga la ekekek... huhu sgt sejuk masa tu.. dok tahan sejuk jerk tu..
Angin adalah sgt kencang & kuat..lihat lah tudung ku yg serot perot tu huhu.. saya adalah nampak sgth selekeh huhu

Kami tak tunggu perarakan semua tu sebab tujuan sebenar adalah nak pi garden dia.. so terus chow..tanya pak polisi tempat sebenar terus tuju ker sana..zaaaaaassssssss...

Nota kaki:
u olls nak amik gambo2 bunga tu buat wallpaper sila lah..jgn malu2 meow2 yak ekekeke

4 comments:

Cik Sar said...

chantekkkkkk....x terkata i..

DYLA said...

akak, smua cantek.

amik yg ada gmbr akak skali buat wallpaper leh?

SharHanah said...

tanteknyer cik tulip, bunga feveret i. Ambik sket tau, nak simpan wat collection.

gee ryder said...

best betul dpt gi sana...cantekk

Google