I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, December 28, 2010

Monday, December 27, 2010

duta kah?


ekekeke ni la akibatnya biler mama dia selalu sgt beli baju online kan ekekeke.. apa boleh buat baju2 online lagi cantik2 & berkualiti..harga pun murah/berpatutan.

nota kaki:
tiga2 tu umar hehe

Sunday, December 26, 2010

Qaireen bucuk2 mama



sayang dia!

Video umar ketawa



umar dah tujuh bulan...

- dah pandai mengesot laju2 macam askar
- dah pandai duduk sendiri
- dah boleh angkat badan macam position merangkak tapi tak leh kedepan lagiks..cuma dok goyang2 badan & bontot kedepan kebelakang kekeke.. kalau kedepan macam nak terjun kedepan hehe.. tapi umar ni mmg baby macho betul lah.. jatuh sikit2 tak heran.. rileks jerk.. tapi kalau jatuh tersembam kuat meraung jugak lah ekekeke...

Tuesday, December 21, 2010

Thursday, December 16, 2010

Things to ponder

A boss drives. A leader leads.
A boss relies on authority. A leader relies on cooperation.
A boss says ‘I’. A leader says ‘We’.
A boss creates fear. A leader creates confidence.
A boss knows how. A leader shows how.
A boss creates resentment. A leader breeds enthusiam.
A boss fixes blame. A leader fixes mistakes.
A boss makes work drudgery. A leader makes work interesting.
Peter Drucker quote "Management is doing things right; leadership is doing the right things"
William Edwards Deming - 2000 - Business & Economics - The job of management is not supervision, but leadership.
manager oso got weakness not only staff.. but is the manager know their own weakness?? wekekekeke

So peeps, things to ponder :-

in order to make improvement to whole team, evaluation on staff performance is Boss, why not give staff evaluate manager?
do u think manager is doing great things?
if he/she said yes, then what is ur proof?
if he/she said no, then u can said, this is unfair or hipokrit, how can a non great manager lead/expect great staff??

hehe


Thursday, December 09, 2010

Happy 35th Birthday to me - 9 DEC

Hehehe.. sudah tuaa maaa... 35 taun... hadiah parfume dah dapat last wiken... tetiba semalam dapat bunga dr Yg TERCINTA!!!!
24 kuntum bunga Ros yg sgt cantik + sekor teddy bear kecit tiut miut..hehehehe terima kasih laling!!!! Intan tahu awak sayang Intan..Intan pun sayang awak jugak!!!!! Muuaaaahhhhhhhhsssssssss...
Tapi semalam ada tragedi di hari jadi..huhu.. saya jatuh terpeleot kat atas tar depan opis neh.. jatuh atas lutut..sampai koyak suar..dan lutut kanan berdarah tsk tsk tsk..
sampai hari ni masih sakit..solat pun kena duduk atas kerusi sebab lutut sakit nak bengkok2 & masa sujud... huhu kifarah atas dosa apa la tu kan tsk tsk tsk... tak per lah tentu ada hikmahnya..
sakit terubat terus biler tetiba dapat bunga dr hubby..hehehe.. senyum sampai telingaaa... hihihi

Tuesday, December 07, 2010

Activity Hari sabtu lepas

Parents saya dr kelate dtg KL Jumaat ari tu sebab adik bongsu saya yg baru habis study interview kat Puchong. So sabtu tu memula plan nak pi cucuk umar sekali sampai2 kat spital razif masa tu pun dah tengahari org ramai giler.. terus tukar plan.. hubby kata jom kiter bawak mama & papa jalan2 kat Sogo nak? Lagipun hubby nak belikan saya perfume sempena bday saya hihi...

Budak happy tak jadi cucuk tapi dapat jalan2 naik keter ekeke
Sampai Sogo, ada salelaa..
suh mak saya pilih hbag yg mana dia berkenan kami nak bagi hadiah..
dah jumpa bag yg mak saya berkenan kiter ker tingkat atas pulak.. suh ayah saya pilih kemeja yg dia berkenan.. dah jumpa pas tu turn saya la pulak kan..ekekke..
kali ni saya terbekanan ngan bau parfume anna sui... belasah satu..
Sedap la pulak bau dia..mmm.. terima kasih laling.. i lap u 23X ganda ekekek dah macam Jamal Jamaludin dlm Sinar fm ekekeke

Jom balik
selesai urusan kat Sogo, singgah solat kat masjid kat damansara uptown, pas tu singgah beli DVD...
beli citer macam2 termasuklah citer hindustan 3 idiots ngan jgn pandang belakang congkak2..saya yg request tu hahahaha...

hubby dia pilih citer2 omputih terkini jer laa.. dia tu tak main la hindustan2 neh wekekekeke... tapi serius 3 idiots tu best gilak.. saya teringin nak tgk sebab Dr Fadzillah Kamsah tgk citer tu dan dia recommend kitaorg tgk masa saya attend session motivasi najihah dulu tu.. tu yg saya paksa dia belikan jugak tu hahahha

Lepas tu terus pegi tesco shah alam makan pizza.. perut dah berkeroncong.. tapau jugak utk org2 dirumah yg tak ikut i.e Haris, maid & adik saya Eda...
Umar yg keletihan ekekeke..tido penuh gaya..membesar bagai johan..yeszaaa...


nota kaki:
parents saya on d way balik kelate neh.. Semoga dorang selamat sampai ameen.

Tentang Najihah

Najihah anak dara saya yg cepat pick up... tapi kesian taun neh najihah tak dapat naik pentas sebab final exam ari tu najihah dapat nombor 11 dan tak der subjek yg dapat 100%.
Saya tak kisah sgt sebab nombor 11 dari 527 org student...tentunya persaingan amat sengit sekali dan markah najihah semua 90% keatas..dan next year najihah still masuk kelas no 1...itu yg lebih penting..... lagipun masa final exam ari tu najihah tak study langsung.. kami sibuk pegi JB sebab cousin saya kawin.. mmg najihah tak sentuh buku langsung... sebab tu la saya masih berbangga dengan dia walaupun taun ni najihah tak dapat naik pentas.. cumanya masa hari penyampaian hadiah tu, najihah macam tersedih sebab dia tak dapat naik pentas terima hadiah.
Tak per lah pengajaran utk najihah.. darjah 2 ni boleh la tak buka buku langsung sebab subjek masih tak heavy sangat..

Boleh pulak tetiba najihah rajin baca buku kalau melepak umah atok dia... kelakar org study sebelum exam si najihah ni terbalik pulak..study selepas exam ekekeke.. najihah sekarang suka lepak umah pil saya, teman atuk & wan dia.. tapi ayah mentua saya rajin.. sejak dia tau result exam najihah ari tu macam tu.. & lepas dia tgk najihah tersedih semacam jer kan..dia dah beli buku2 latihah BI, BM, Science & maths darjah 3, hari2 dia akan duduk dengan najihah ajar & suruh najihah buat latihan2 darjah 3. Najihah jugak suka baca buku cerita.. kalau cerita tu dah habis nanti dia bagitau wan dia, wan dia belikan buku lain pulak.

nampak tak kat belakang tu najihah dok ralit baca buku cerita..

satu lagi pasal tudung, saya tak paksa najihah pakai, najihah yg mintak pakai sendiri biler kuar rumah.. saya tak nak paksa dia sebab saya dulu pun betul2 pakai tudung biler dah form 1. Biar dia merasa pakai skirt, gaun etc masa kecik neh.. takut biler besar kang teringin pulak.. tapi alhamdulillah so far najihah ok.. dia yg nak pakai sendiri..walaupun kadang2 tu tak pakai jugak biler kuar.. kadang2 saya tak tahu nak jawab biler najihah tanya "mama kenapa auntie X tu tak pakai tudung?".. haiya susah nyer nak jawab kan nak explain kat budak2 macam najihah kenapa org yg dah dewasa tak pakai tudung sedangkan benda tu dia dah belajar kat sekolah adalah sesuatu yg wajib bagi perempuan2 yg dah akil baligh. Harap2 semangat & keinginan najihah bertudung & menjaga aurat berkekalan hendaknya..ameen.

Sunday, December 05, 2010

Wednesday, December 01, 2010

my new sunglass

cecece... tantek tak? Emporio Armani After 30% discount dapat rm400+


Nota kaki:
Tak lama lagi bday saya.. hubby nak bagi apa ek ekekeke...oh i love december :) *wink*
Google