I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, May 25, 2009

Automatic Ice Maker

Hmm tak kisah lah u olls nak kata saya jakun ker hapa ker kan..hiks..tapi ni la first time saya tgk automatic ice maker kat peti ais.. memula sampai dulu saya tercari2 mana la tempat aku nak letak air utk buat ais neh.. garu2 kepala jugak la saya...
Satu hari saya turunkan besi tu cam dlm arahan gambo tu.. saya biar jerk cam tu coz saya tak jumpa tang mana nak letak air tu kan..pas tu terus saya pi kat laptop main tenet..tetiba tak sampai 5 minit saya dengar bunyi keletuk keletak..bunyi sesuatu jatuh dlm peti ais tu.. sekali saya pi tgk dah ada ais..yess..ais dah jadiks.. waaa..giler kagum saya.. tak yah masukkan air..
Tetiba agaknya air dlm peti ais tu dah abis kot tetiba saya dengar bunyi cam dia tarik air dr saluran paip..ohh rupa2nya dia ada saluran yg sambung terus ngan air paip..hiks..

1 comment:

nestumrasberi said...

akak pun baru 1st time tahu pasal ice maker ni. ohh gitu ropanya..hiks

Google