I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, May 11, 2009

Windmill Island


Semasa pencarian tulips garden, kami terjumpa windmill island neh..kena bayar usd7.50 sorang per entry.. so tanya2 kat dia kat dlm ada apa..since dia kata ada windmill & tulips semua tu so kami decide malas dah nak menapak pi tempat lain coz kami parking kat tempat awal tadi jalan kaki cariks tulips garden tu.. letih ngan sejuk semua so malas dah nak jenjalan jejauh..

so bayar lah usd7.50 sorang.. dah dtg jauh2 rugi kalau tak masuk & amik pengalaman macam ni..

Kami naik cart yg macam kereta bawak kambing ni masuk dlm ekekeke...

ok dah sampai.. saya & shiau fei

Ini adalah keadaan didlm windmill village tu.. kat sini dia tunjuk kehidupan masyarakat dutch..

Gaya seorg mamarazzi yg sungguh poyos wekekekek

Adeh kenapakah saya kelihatan sungguh selekeh & gumuks sekali huhuhu.. yg penting gambar kat belakang tu tantek.. sila abaikan model yg selekeh tu yak ahaks..

mini windmill




windmill sebenar.. sangat besar..semua sekali ada 5 tingkat kat dlm tu..setiap tingkat tu adalah tempat yg berbeza2 fungsi..
ewah posing ala2 hindustan ekeke.. jakun tgk rumput cantik

Adeh..cukup lah dulu... nanti saya upload kat facebook ker..picasaweb ker..kalau u olls nak tgk semua gambar2 yg beribu2 lemon tu terjah sana yak.. biler saya dah upload semua nanti saya kasik link tu kat sini.

6 comments:

just me said...

bestnya!!!!!!! If only i get posted there! Sigh!
enjoy yourself dear while you can.
n...your photos are perfect for wall paper etc, show us more.

marinahunny said...

ya allah kak, saya dh lama berangan nk g holland, alih2 akak p dlu, x aci las..hehehe..anyway kak, ambik gmbo pemandangan yg tantek2 ek, sy nk smpan..huhuhu

Amna Faqiha said...

okeh..sy tunggu address nk tgk gambar2

DeLinn said...

cantik la wei gambar dalam windmill villages tu

saudah said...

aduh..tak tahan tengok gaya hindustan tu..;)

linda said...

ops, ada FB ker??? nnt add linda k.. id - noor linda

Google