I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Saturday, May 16, 2009

Bebelan pagi sabtu

Bergambar kat depan opis lagiks keh keh keh.. oh.. tapak HQ neh besar giler ok..saya rasa keluasan bagunan semua ni ada la dlm 1+ kilometer persegi kot luasnya.. tapi mmg sgt luas complex HQ neh..

Sikit Info pasal Amway

Source: Google Earth & Wikipedia
Amway is a direct selling company that uses multi-level marketing or network marketing to promote its productsAmway was founded in 1959 by Jay Van Andel and Richard DeVos. Based in Ada, Michigan, the company and family of companies under Alticor reported sales growth of 15%, reaching US$8.4 billion for the year ending December 31, 2008.Its product lines include home care products, personal care products, jewelry, electronics, Nutrilite dietary supplements, water purifiers, air purifiers, insurance and cosmetics. In 2004, Health & Beauty products accounted for nearly 60% of worldwide sales.Amway conducts business through a number of affiliated companies in more than ninety countries and territories around the world. It is ranked by Forbes as one of the largest private companies in the United States and by Deloitte as one of the largest retailers in the world.

La ni kul 8 pagi..saya baru balik dr hantar 2 org member opis saya, soon & shiau fei gi airport..huhu..tak best..dorang dah balik so tinggal la saya sorang2 kat sini..huhu 2 minggu lagi neh..

Semalam waktu balik dr opis, masa tu dah agak malam.. masa saya tgh drive kat highway tetiba ada seekor deer melintas mengejut.. sib baik saya bawak tak laju & saya sempat brek.. saya bawak 40 batu sejam.. kalau convert to km berapa ek? entah lah..huhu..seram sib baik belakang tak der keter & sempat brek... Sejak 2, 3 hari ni tetiba kat hotel tempat saya stay ni ramai pulak org2 mexico stay sini.. huhu tatut swine flu.. la ni saya dah tak bekpes kat bawah...saya amik..tapau masuk bilik..
Bunga2 ni semua baru tanam hari rabu ari tu.. sebelum ni semua bunga tulip..

And lastly.. tad tada... gambo saya driving sebagai bukti saya bwk keter kat US neh kuang..kuang kuang..


Muka serius beb.. tak leh tahan huhuhu

Sib baik kat US neh semua pemandu sgt berhemah & bersopan santun.. i loike.. tak der org sesuka hati nak hon saya hahaha walaupun saya kadang2 terbuat silap esp waktu kat simpang huhu

Minggu depan lak ada sambutan anniversary amway yg ke 50 tahun..ramai IBO - Independent Biz Owner (dealer la) yg akan dtg dr pelbagai negara..beribu2 lemon rasanya..waa tatut..swine flu... harap2 Allah jauhkan lah dr segalanya..

2 comments:

Anonymous said...

Semoga dijauhkan dari segala yang tidak baik, insyaAllah...take care ed

-ibu 3A-

nestumrasberi said...

akak doakan semoga ed sentiasa dilindungi Allah dari segala bencana dan malapetaka.
nanti akak email ed doa untuk mengelakkan penyakit menular
kami sepamili dah amalkan
takot jugak

Google