I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, May 06, 2009

BBQ at Staybridge on Cinco De Mayo

Semalam saya & geng2 opis saya dr KL buat bbq sikit kat bawah hotel since hotel ni ada sediakan kelengkapan bbq etc.. Kebetulan kat sini kami kenal & dah jadi rapat ngan satu family chinese ni yg dah lama dok sini.. diaorg ada restoran makan cina kat area opis saya.. opismate saya yg cina ni suka gi makan situ..lama2 jadiks rapat.. dah mcm keluarga pulak.. Kami beli ikan, sotong, ayam, udang, sosej & marshmallow. Since dorang tau saya tak leh makan cik bab semua tu dorang asing kan tempat bakar ikan, udang & sotong utk saya.. lapik ngan aluminium foil..penyepit pun ada khas utk saya.. betapa dorang sgt prihatin.. beli sos semua pun check ingredient..make sure tak der arak atau unsur cik bab ker apa..siap beli yg vegetariannyer jerk.. kat opis saya tak join opismate saya ni..sebab dorang semua developer (buat coding)..saya dba..saya dok tempat lain.. so selalunya lunch saya makan kat cafe opis jerk..order tuna sandwich cam gitu lah..first time jugak saya bakar marshmallow.. sedap rupanya bila dah kena bakar..rangup diluar..cair didalam..mmg mmm tedap...

Saya & dennis sebelum donna & famili sampai...Soon & Dennis.. colleague saya yg sewel haha

Seeejuk.. heran tul saya tgk dorang yg tahan sejuk neh.

Saya sorang jerk dok pulun makan hahaha..org lain semua buat kejer.. saya VIP maaa ekekeke..shia fei collegue saya yg tgh potong bawang.. giler besar bawang..kat US ni semua besar2.. org besar..bawang besar..huhuhu...


adeh..khusyuk giler saya makan..hahaha..perut lapor.. sebelah saya tu anak donna..
Donna & anak nya
Husband Donna.. dia ni korean chinese.. dia tahu bahasa mandarin,kantonis,korea,spanish & english..english dorang semua slang dah macam mat saleh dah..

nota kaki:
Hari ni saya drive gi kejer..huh cam tak percaya jerk..kat mesia tak pernah drive sendirik.. tetiba daku berjaya drive di US.. clap clap clap.. bukan apa.. lepas ni semua colleague saya balik mesia..tinggallah saya keseorangan..so kena la praktis2 bawak keter huhu.. Sib baik dorang kat us ni semua pemandu yg berhemah & bersopan santun.. tak der nak hon2 org.. tapi ada la jugak 2,3 kali masa kat simpang saya nak tersilap masuk jalan hahah yer la kat sini kan pemandu belah kiri bukan macam kat mesia..kiter mandu belah kanan.. so biler nampak saya nak tersalah masuk jalan..tiga2 org colleague saya menjerit hahahhaa...

5 comments:

Awa Khuzailah said...

best gilerrr...

Ceera said...

bahaya jugak kan. sebab tak biasa drive belah kiri..

sekali sekala bbq sangat best..

marinahunny said...

wakakaka...besh lah blh rs pengalaman drive kat tmpat org ..huhuu

gee ryder said...

dasyat...bestnyeeer..
kak, baju lelong utk boy takde ke? nak gakkkkk

MakCu Ina said...

Hehe, ina gelak part your friend jerit. EKekkeke... insyaAllah la.. u can do it!.. hehehehehh

Google