I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, July 29, 2008

Danisha @ 13Mos

Dah lama tak letak gambo shisha.. Gambar2 neh sebelum saya pegi us ari tu..
Meh layan video pulak.. Najihah sebut pasal kucing dia pun sibuk cakap cat..cat hihihi

video

Trip to US - Part 11 : Gambar2 menarik perhatianku

Gambar2 yg saya rasa agak menarik utk dikongsi bersama..enjoice ya u olls..

neh motor apa org panggil ek..saya panggil motor german ekekekemotor2 kat kawasan parking opis sayasyok tu kalau bawak gerek neh.. leh sandar2 tu kalau penat hiks..sydde..apa laga gerek seh..hiksketer comeicomei kan..Gambar burung ni saya zoom dr dlm keter..amacam mak amik gambo ni nyah? okes ker hikszoom sikit gambo rumput dia..ha..ni pun zoom dr keter neh..ada gaya profesional tak? ekekekelagiks gambar pokok..semua neh amik sambil keter jalan tau...terror tak mak nyah? hikszoom sikit lagiks..Kebanyakan lampu isyarat kat sini tergantung macam neh..tak der tiang ..tiang cuma kat tepi jerk..tiang kebanyakan dr kayu..tak macam kita tiang dr besi.Pili bombadrive-thru ATM
ok..lah u olls..cukup la dulu..banyak2 kan muntah laks u olls nengok hiks..

Sunday, July 27, 2008

Trip to US - Part 10 : Activity mendobi


sorry lah u olls..walaupun saya dah seminggu balik dr US..tapi tatap jugak i nak letak entry basi ni yer.. bukan apa sebagai kenangan hiks..

Masa saya dok kat Candlewood neh..saya dapat cuci kain/mendobi secara free jerk u olls..tinggal malas ngan rajin jerk nak terjah bilik mendobi kat bawah tu aa.. ehehe..so selalunya saya mendobi waktu malam..saya masukkan baju saya dlm washing machine pas tu saya cabut naik atas..agak2 dah siap baru saya turun...masukkan pulak dalm mesin pengering..ha..neh yg lama u olls..sebab kekadang kalau jeans tu saya amik tahap max kan..so lebih kurang sejam jugak la..so cabut naik atas balik..sejam kemudian baru saya turun balik :-)
Yg hujung neh dryerKat sini pun ada jual snek & air kot2 nak mengunyah ker etc..Kalau tak bawak duit..isi jerk form yg disediakan kat situ..tanda la apa2 brg yg kita amik..nanti dia caj kat room kita laLepas dah isi form bagai..drop kan lah dlm box yg disediakan kat situ..kalau bawak cash..drop jer la cash kat dlm tu.Sebelah tempat laundry neh ada gym ..masa neh dah malam dah tak der org kat sini hiks..
so jgn ingat selama 2 minggu saya kat sini saya tak basuh baju yer u olls..hiks..ntah hape2 ntah saya neh.. hiks..

I'm back!!

ehehhee.. finally back in office.. huhuh lama tak update.. lepas balik dr US ari tu..saya tak masuk opis pasal saya ada training kat Oracle Malaysia 4 hari..jumaat lepas baru masuk opis balik..

huhu sangat lah penat wei.. tak der rest langsung.. saya dah lah masih jet lag pas tu terus pi training...tak dak cuti...

ok lah.stori mori later la u olls..tgh banyak kilijer... nanti2 saya update yer..banyak neh nak stori kat u olls.. tungguu.........

Wednesday, July 16, 2008

Yeeha.. Esok saya balik


tak sabar neh nak balik.. saya baru lepas abis packing barang.. hiks...esok (khamis) flight saya kul 10 malam..kira waktu mesia jumaat 10 pagi... so saya sampai mesia kul 7 pagi sabtu..yehaa...syoknya...tak sabar nak jumpa hubby & anak2
K lah saya nak titun..sini dah kul 12.30 malam.. nite nite..oh ya doakan saya selamat sampai yer u olls.. :-)

Trip to US - Part 9 : Shopping Handbags


Semalam baru la saya sempat pi shopping hbag utk mak, mentua, adik beradik, ipar, maid & utk saya.. saya sempat pegi satu oulet sajork sebab sini hari kejer semua tutup awal.. so tak banyak sangat pilihan..so ini ajer la yg saya sempat rembat..semua harga bawah usd20..ok la kan.. cuma guess tu jerk harga usd38...yg lelain nine west, xoxo & Ralph Lauren kebanyakan harga belas2 usd sajork..ok la kan after convert pun masih bawah RM100..

Monday, July 14, 2008

[Pictures] Happy 6th Birthday to my dear princess Najihah

Hari isnin yg lepas genap anak dara mama 6 tahun. Kesian najihah mama tak der laks masa birthday dia.. Tapi sebelum mama berangkat ker US ari tu mama dah siapkan lebih kurang 60 party pack utk diedarkan kat school jihah since jihah dok cakap nak celebrate ngan kawan2 dia. 

Babah pun dah belikan 2 bijik kek utk dihantar kat school jihah. So on that day, atuk tolong hantar semua tu ker school jihah. Semoga jihah happy dapat celebrate ngan kawan2 walaupun mama tak der disisi.. Nanti mama balik bawah macam2 hadiah utk jihah, haris & danisha  

Oh ya ni semua gambar2 masa smartreader family day kat sunway lagoon seminggu sebelum mama berangkat ker US tempohari. 









Sunday, July 13, 2008

Happy 6th Birthday my dear Najihah - 14 July

Happy birthday sayang!! I do love u & miss u sooooo much...muaahssss..XOXOXO...

Sian Najihah, hari ni birthday dia tapi saya tak der la pulak kan..tapi sebelum bertolak ker US ari tu..saya dah siapkan party pack utk kawan2 Najihah kat Smartreader Puncak Alam.. Najihah nak sambut & potong kek ngan kawan2 dia... so saya dah siapkan 60 party packs utk diedarkan hari ni kat smartreader Najihah..Semalam pun hubby dah pegi belikan 2 biji keke utk Najihah potong kat Sekolah nanti.. Kul 10 nanti ayah mentua saya akan tolong hantar semua tu kat sekolah Najihah.. Semoga Najihah happy dapat sambut dengan kawan2 walaupun saya tiada di sisi... Insyaallah hari saya balik nanti (saya sampai sabtu pagi)..malam tu nak buat bbq ngan family celebrate birthday Jihah..Auntie Yasmin pulak nak buat kan kek bell yg pakai gaun tu utk Najihah..mesti Jihah suka nanti kan.. Oh ya..lagi 4 hari nak balik yahooos... saya bertolak dr sini hari khamis malam tapi saya akan sampai mesia hari sabtu pagi. Saya hilang hari jumaat dlm perjalanan..ehehe ye la US kan lambat sehari dr mesia.. kalau u olls la ni hari isnin pukul 8 pagi..saya kat sini masih hari ahad kul 8 malam :-)

Oh ya tadi pegi King of Prutia Mall ngan Prakash sajork sebab Selvam malas nak ikut..si Selvam tu bukan kaki shopping hiks..va..va..va..mengata org hiks...bukan macam saya nih kalau shopping sampai juling bijik mata..penat pun jadiks tak penat hiks.. Sini saya banyak borong t-shirt Adidas, Nike & OshKosh utk Haris.. Saya nak beli handbag..tapi kat sini semua mahal2..even after sale 40% pun harga masih usd100+..huhuhu.. so cancel.. baik pi carik tempat lain yg mana saya leh dapat hbag guess dgn harga usd20 sajork...Lepas tu balik kat Fort Washington kitaorg singgah Toys'R'us...beli toy utk najihah, haris & danisha..:-)

Aiyark..phone saya sudah kena bar..huahuahua..hampagas..betulla maxis neh..ari tu dah lebih credit limit rm300..so saya dah call suh increase to rm600.. tapi dia kata leh lanjut sampai 3 hari sajork..menyampahnyer la kan..hmm..kena tunggu esok jer la pi opis baru tepon jihah huhuhu..sian jihah..

"Mama doakan Najihah sentiasa dlm peliharaan Illahi, dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan, sentiasa membahagiakan mama & babah & berjaya dunia & akhirat...insyaallah".

XOXO,
Mama

Trip to US - Part 7 : AKtiviti hari Sabtu 12Julai2008

Saya sangat suka yer u olls..kawasan perumahan & rumah2 kat sini.. Semalam (Sabtu) kul 12.30 Janet amik saya kat Candlewood. Kami pergi Target. Saya kan nak cariks stroller yg sangat best gitu hiks.. kalau kat mesia stroller yg jenis2 tu semua harga cecah seribu lebih..so kalau beli kat sini dapat la dalam usd100-200...sangat2 murah kan..even after convert to RM... kualiti pulak sangat superb..best..Sampai kat Target.. terus pi bahagian stroller semua..so masalah nya tak der dlm stok la pulak ..so Janet pi tanya pekerja kat situ..dorang tepon kat mall mana yg masih ada stok.. so amik tepon & nama mall... saya berkenan kat satu neh jenama Eddie Bauer... brand neh kira terkenal & mahal kat US...sangat2 kukuh coz besi dia dr aluminium & seat & carrier dia sangat2 empuk..sangat selesa kalau utk baby..oh..saya sangat berkenan..

Pas tu kat situ pun ada baju2 budak comei2..ooh... saya tak dapat tahan u olls..tgk baju baby comei2 neh.. so belasah lagiks beli baju utk danisha hiks...pas tu kami gerak pulak ker Babies 'R' Us. Kat sini lagiks banyak choice..tapi hati saya dah berkenan ngan stroller yg saya tgk kat target tadi..so saya decide saya amik yg tu..terus Janet call store tu buat booking online dan kami akan dtg amik lepas kejer isnin nanti..yahoos... tak sabar nya kan... pas tu seperti biasa shopping lagiks..baju baby utk baby yg bakal lahir nanti & accessories utk stroller macam toy yg leh lekat2 kat stroller..toy utk gantung2 kat carrier etc..murah gilos..kalau banding beli kat kl..wah..mak suka..oh ya stroller saya + carrier tu harga usd199. Pas tu saya cakap kat Janet..saya dah penat nak balik rehat & makan tghari kat bilik..on d way back Janet bawak saya singgah umah dia... saya sangat berbesar hati janet sudi bawak saya tgk2 umah dia..saya suka giler..semua sudut saya amik gambo..hiks..nanti saya upload kemudian yer...neh semua gambar2 sekitar kawasan perumahan janet...macam ala2 rumah2 kat putrajaya kan..tak der pagar...tapi sini sangat bersih.. i loike..Hari ni ahad..jap lagiks saya nak kuar neh..nak pi shopping kat King of Prusia Mall, Philadelphia..ngan prakash & selvam.. kali neh nak beli brg2 utk parents & parents in law saya.. nak beli handbag, baju, purse, parfum etc.. hiks..aww..sukanya..

Saturday, July 12, 2008

Trip to US - Part 7 : Gambar2 sekitar Philadelphia

Gambar2 neh saya amik masa saya on d way ker sunguard semalam...semua amik waktu keter tgh gerak so gambar tak la clear sangat.. anyway enjoy...

nampak tak u olls..jambatan yg sangat tinggi kat atas tu.. Janet pun tak tau ada apa kat atas tu.
oh..ada hot air balloon.
Zoom sikit
Ni pulak philadelphia museum of art
museum of art dr depan
cuaca kat sini sekarang..panas tapi tak der la cam kat mesia..sini panas tapi banyak angin..dan tak humid macam kat msia so kurang peluh..panas dia masih leh tahan lagiks la..masa saya memula sampai ari tu kan..asyik hujan jer kan so tak der la panas..tapi dah 3 hari rasanya hujan tak turun tu yg dah start panas.Kat sini ada bendera semua negara...bendera mesia pun ada..cuba u olls cariks :-)
Grafiti wall
Google