I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, May 28, 2009

Bengang...

7 comments:

Ina said...

Dear Intan,

Sabar, yek... kalo pengsan Intan nak membawak barang2 tu, apa kata kalo Intan courier kan ke mesia aje...insyaallah reliable, within two weeks sampai la kot. Barang2 yang rasa tak berapa sayang la, those yang nak bawak balik untuk anak2 mesti la bawak sendiri, kang kesian lak kat bebudak tu... Takpe la Intan, sabar je la...

edrina said...

masalahnya nak courier pun nak pakai fulus.. fulus pun tak dak ni.. cukup2 utk sehari jerk lagik huhu

ina @ nina @ infazety said...

sabar ed...
akceli ina pn xsuka gak org kirim2 ni, sbb ina pn xsuka kirim kat orang..hehehe...leceh arr keng kadang x memenuhi citarasa kita.. & satu lg mmg xsuka ssh kan orang.

nnt ed bw banyak2 kena excess baggage sape mau bayar fulus?? klu x silap ina klu dh lebih tu airline akan charge 10% frm 1st class fare per kg tau...

apa2 pn selamat kembali ke tanahair ed...moga perjalanan ed dilindungiNYA...

ina @ nina @ infazety said...

lalalala....
bukan 10% lah 1% jee...hehe ampun.. tersalah taip...

PerantauSepi1306 said...

Sabo lah ed.. adatlah tu bila org pegi jauh banyak lah yang nak mengirim, maklumla kan kalo nak pegi snedri belum tentu sampai...

neway, len kali kalo ada org pesan ko mintak depa bank in terus duit courier dan duit barang.. dah beli hantaq je terus ke depa, at least tak la payah nak memikul bagai...

who knows in future u might need help in the same way too... selagi mampu kita bantu, if not, kita decline je bebaik in the beginning.. if dia tak paham then buat derk je lah ngan request tu.. ;D

Cheer up, eh ed.. hope the tips help u sbb in future byk lagi tempat ko nak pi ni :D

Kopi Suam said...

haah haah Ed aku rasa bersalah sekali.aku termasuk ke dalam kumpulan yang mengirim barang itu...hehe hehehe..

deOughtred said...

ed, baru hari tu aku nak kirim kat kau satu set rim kereta 16 inci (4 ketul) alaaa bukan banyak pun 4 ketul je, kau bayangkan 4 ketul sabun. tak banyak kan? lagipun aku nak kirim yang 16 inci je. tak besarkan? pinggang kau baru 27 inci kan? haaa mana ada besar 16 inci tu je. ha ha haaa... dasar kann orang kirim2 ni. ingat kita ni fedex ke?

Google