I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, May 22, 2011

Kegilaan Baru

Dulu, saya tak berapa suka pakai tudung segera ni sebab mmm sebab... saya rasa saya pakai macam indon huhu.. sori..saya tak bermaksud nak memperleceh sesiapa yer.. tapi itu padangan peribadi saya melihat saya pakai tudung segera ala ariani tu..

Tapi sejak peknen ni saya jadiks malas nak lilit2 shawl..pakai tudung bagai.. betul2 malas.. so saya try la beli satu.. memula beli saya macam tak der la berapa suka sebab saya rasa still tak best..kembang semacam kat leher & tak terletak.. saya tak suka gaya sesetengah org yg pin kat leher hingga menampakkan batang leher.. bagi saya sgt tak cantik... di mata saya laa.. tapi sejak saya terbeli jenis yg kain lembut giler macam silk & 100% cotton.. terus saya rasa sgt cool memakai tudung ini hak hak.. sebab kain2 jenis ni biler pakai cam jatuh.. & terletak serta tak kembang bahagian leher..

ni antara koleksi2 tudung segera kegemaran saya...

yg ni dr material cotton..

Yg ni pulak bukan cotton tapi material dia sgt2 lembut..
Shawl..may be tunggu lepas saya bersalin kot baru saya pakai balik wekekeke.. mungkin ni peel atau pembawakan baby kali ni kot.. saya sgt2 malas nak pakai tudung lain selain dr tudung segera neh..hiks

Al-Fathihah utk semua mangsa tragedi tanah runtuh hulu langat

Hati saya sgt2 hiba biler melihat gambar ni yg sempat diambil sebelum kejadian tanah runtuh.

Al-Fatihah utk semua mangsa. Semoga Ruh mereka ditempatkan dikalangan org2 yg beriman & dicucuri rahmat.. ameen.

Memetik sedikit status fb Ustaz Mohd Zawawi Yusoh:

"mati mengejut bagi yang baik2 adalah rahmat, manakala mati mengejut bagi yg zalim dan jahat adalah azab, ya Allah husnulkhatimah untuk kami."

Al-Fatihah

Wednesday, May 18, 2011

Latest Addition..

Sekarang saya sudah puas hati..sudah mendapat apa yg dihajati...leh dok diam2..dok ontok2 ekekeke
Buat masa sekarang saya guna coach tote pink neh utk belasahan hari2.. saya sgt suka sebab cam best & praktikal gitu eceh ekekeke...
Yg sling neh biler jenjalan..
Yg saya beli kat mid valley tu may be biler occasion tertentu la saya pakai..hehe

so no more new handbag until next year ahaks..

Wednesday, May 11, 2011

Insyaallah esok dapat..yeay!!!

Coach Tote pink insyaallah sampai esok..yippie yeay.. sukanyaa....

oh yaa saya beli kat sini --> http://thecrazycoach.blogspot.com/

Hi Edrina,

your poslaju tracking number:

ED 992081529 MY

insyaAllah esok sampai ya :)

thanks a bunch!

regards,
julia

Sent from my iPhone

Monday, May 09, 2011

Happy 4th Birthday Danisha! 10 MAY 2011

Danisha : 2 days old

Danisha kecit2 dulu adalah sgt debod & putih sepuk..
Danisha : 3mos

Danisha : 1 Year +
Danisha : 2 Years old ++
Danisha : 3 Years old +
Danisha Terkini..menjelang 4 Tahun.. Berambut pendek :)
Suka melawa & bergaya.. sgt2 girly tau..terserlah ke'lady'an nya..so lady like
Suka pakai cantik2.. penggeli & pembersih.. baju basah sikit pun nak tukar lain.. asyik tukar baju jerk.. ekekeke...

Saya tak hantar Danisha enroll mana2 kindergarten pun lagi sebab semua anak2 saya masukkan dorang smartreader masa umur 5 tahun.. tak kisah lah org nak cakap apa tapi sajer saya nak bagi dia main puas2 & tido puas2 kat umah dulu..

Danisha sekarang suka sgt melukis... tapi mmg kelakar la lukisan2 Danisha ni.. tapi kiut jugak ekekeke

Lukisan 1 : Ni org ikut imaginasi Danisha ekekeke
Lukisan 2
Lukisan 3
Danisha in action

Danisha jugak suka menyanyi.. terror lak tu... byk lagu2 english yg dia terror nyanyi.... lagu bruno mars etc.. nanti saya upload video Danisha nyanyi..mmg comel giler... kekadang saya & hubby tersenyum sesama sendiri sebab kitaorg heran & kagum..'eh mana dia tau lagu ni ek? Masa biler dia dengar?' hahaha.. So ucapan neh ucapan utk Danisha buah hati saya & hubby sempena ulang tahun Danisha yg ke 4 taun...

Dear Danisha,

We wish you the best, As you grow healthy, no less.
We love you our dear. You are such an angel, may you have a splendid years ahead
Be a good girl, a good daughter, a good sis and a good muslimah. May Allah bless you alwiz.. ameen.

Happy Birthday Danisha!!

Love,
Mama & Babah



Friday, May 06, 2011

Happy Me

Bag Coach ke 5 ekeke.. sling bag yg lebih besar..opismate saya beli kat US..rm350 murah kan? sukaaaa.... biler la beg pink saya nak sampai neh...

Thursday, May 05, 2011

Mama i love You!!!


There are times when only a Mother's love
Can understand our tears,
Can soothe our disappoints
And calm all of our fears.
There are times when only a Mother's love
Can share the joy we feel
When something we've dreamed about
Quite suddenly is real.
There are times when only a Mother's faith
Can help us on life's way
And inspire in us the confidence
We need from day to day.
For a Mother's heart and a Mother's faith
And a Mother's steadfast love
Were fashioned by the Angels
And sent from God above.
****Blessed Mother`s Day****

Tuesday, May 03, 2011

Happy 1st Birthday Umar!!

Hari Sabtu baru2 neh.. 30 April 2011 genaplah umar 1 tahun... terasa wah cepatnya.. umar sudah 1 taun ekekekeke.. Walaupun lambat entry neh utk umar tapi saya tatap nak buat sebab saya nak umar baca & tahu satu hari nanti yg umar neh sememang dr lahir sampai la ni sorang baby yg sgt2 senang dijaga.. tak pernah susahkan saya & hubby dgn pelbagai kerenah.. mmg sgt2 baik..
umar:Day 1

Proses kelahiran Umar jugak sgt senang... Macam tu jugak dlm pantang.. saya jarang berjaga malam... Umar tak pernah kembong atau meragam.. menangis melalak2 ker apa..
Umar : Day 2

Hubby selalu kata mungkin nama Umar neh yg sikit sebanyak mencorakkan sifat, sikap & personaliti Umar.. Muhamad Umar Ukasyah.. nama yg sgt kuat.. nama yg sgt baik.. Tubuh badan Umar tegap & Umar jarang sakit... bukankah panggilan itu mengandungi doa? Setiap org yg memanggil dikira membuat doa utk nya :)
Umar : 1mos
Mungkin sebab Hubby yg nak sgt nama Umar neh sampai Umar ni sejibik macam muka hubby ekekeke.. dan sgt2 manja dgn hubby.. selalu nak pada hubby lebih dr saya.. kalau saya & hubby ada kat situ dia mesti gi terkam hubby dulu :)
Umar : 2mos
Umar akan tido awal.. pukul 9 lebih umar dah start ngantuk.. pas tu bangun sekali jerk utk menyusu.. dan awal pagi pukul 6 umar dah bangun.. bangun2 terus ceria hehe
Umar : 3mos
Kehadiran Umar mmg menambah2 keceriaan dlm famili saya.. Dan saya & hubby mmg percaya bahawa setiap anak kami punya keistimewaan masing2.. dan benar membawa rezeki pada kami berdua..
Umar : 4mos
Pada usia 5 bulan, rambut umar hampir botak.. cukur bantal atau makan dek bantal kater org tua2 ekekeke.. Umar tak macam anak2 saya yg lain yg lebat sgt2 rambut.. ekekeke
Umar : 5mos
Umar, mama & babah sayang sgt2 kat Umar, Semoga Umar sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik, dilindungi Allah & dirahmati Allah selalu.. Semoga Umar dikurniakan dgn pekerti mulia.. dan menjadi seorang umat muhammad yg benar2 menghayati ajaran Islam.. Saya teringin jugak kalau besar Umar neh jadiks hafiz atau Ustaz..Insyaallah..ameen
Umar : 6mos
Umar neh pulak mmg sorang yg ceria.. suka senyum.. sengih manjang.. mmg sgt sejuk hati tgk sengih umar..

Umar : 7mos
telinga umar yg capang ekekeke.. ayah mentua saya cakap..telinga mengepang rezeki ekekeke.. insyaallah.. semoga umar dimurahkan rezeki selalu.. ameen :)

Umar : 8mos
Pada usia 8 bulan umar sudah boleh duduk tegap dgn sendiri, tak perlu bantuan bumbo lagiks..
Umar : 9mos
Saya sgt2 bersyukur sebab kedua2 anak lelaki saya bukan jenis yg lasak melampau, suka bergaduh atau kasar.. atau suka buat org sana sini.. Semoga mereka membesar dengan akhlak mulia & iman yg penuh di dada..ameen.

Umar : 10mos
Pada usia 10 bulan.. umar sudah mula bertatih2..
umar - 11mos
Budak yg saya rindui setiap hari... mau gomol2 dia.. hehe.. Pada usia 11 bulan ni jugak umar dah boleh berjalan dgn jayanya..yeay!!!
Apa yg saya perasan sgt ttg umar neh.. dia suka sgt zikir2 menjelang maghrib tu.. slot indahnya iman dekat astro oasis.. dia akan tgk dgn penuh khusyuk.. Bukak la channel kartun ker nyanyi2 ker dia tak heran.. tapi kalau kuar jer zikir2 atau azan..kalau sebelum tu dia dok melasak jalan sana sini (pasal baru dapat kaki so tgh dok gian berjalan lagiks ekekek) biler tetiba kuar zikir tu secara automatik umar akan berhenti & tgk tv dgn penuh minat.. Bila azan berkumandang pun umar akan buat bunyi 'aaaaaaaaaaa...' seolah2 mcm tgh ikut azan sama :).
Umar jugak dah pandai sebut 'nak' tapi bunyinya 'ennnaaak' ehehehe.. cumel sgt.. gigi pulak dah ada 4 batang.. besar2 pulak tu ekeke.. 2 atas & 2 bawah.
umar : 12mos
Sekarang neh umar makin cheeky..makin lasak..suka panjat sana sini test power ekekeke.. tapi tetap manja.. manja berbanding anak2 perempuan saya.. dan saya mmg perasan..anak2 lelaki saya mmg lebih manja...anak2 perempuan lebih independent..
Selamat Hari Jadi yg pertama Umar!!! Mama & Babah sayang Umar sampai hujung nyawa kami.. muaahhhsss...

Mudah2an Umar dapat menghayati kehebatan tokoh2 silam 'Umar Abdul Aziz' & 'Khalifah Umar Al-Khattab' lantas menjadikannya sebagai ikutan.. ameen..
Google