I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, October 29, 2008

Aku, Dia & Cinta – Episod 5

Kad pertama yg saya dapat sempena birthday saya yg ke 18 tahun, berserta hadiah sehelai tudung biru & sebijik kek sewaktu di kolej mara kulim.

Hari terakhir sebagai student matriks..sebelum cuti semester & masuk uum.. ada jamuan perpisahan.. banyak kali hubby try nak jumpa saya.. tapi seperti biasa..saya cuba mengelak.. rasa tak patut & bersalah pun ada dlm diri saya sebenarnya.. ada juga keinginan nak jumpa hubby tapi ego saya sgt tinggi masa tu.. biler member2 dok kenen2..ejek2..lagiks la saya marah..”eh aku tak suker dia larr“ haa.. tu yg buat saya rasa malu nak ngaku yg saya pun dah start suker hubby huhuhu…

Cuti semester seperti biasa..saya lepak kat umah mak saya di kulim.. sampai lah satu hari dapat offer letter dr uum menyatakan kursus yg kiter dapat.. saya mmg nak amik IT .. sebab saya mmg tak minat akaun atau bisnes.. alhamdulillah saya dapat course IT tu.. hmm citer2 sebenar saya kan u olls nak jadiks doctor tau tapi ader ker masa nak isi boring upu dulu saya letak uum first choice huhuhu… camana nak jadiks doctor kan huhuhu…padahal result biologi, kimia, fizik & math saya kira bagus…kalau mintak usm atau ukm atau um pun sure leh dapat…hmm jadiks doctor computer ajor lah.. alah lagi pun kalau saya masuk u lain tentu saya tak jumpa hubby kan.. dah jodoh saya ngan hubby…eh melalut lak… dan dulu saya rasa nyesal la jugak pasal saya tak mintak pun US atau UK nyer U.. kalau tak tentu saya dah dapat study over the sea kan u olls.. huhuhu.. oh jgn menyesal semua ada hikmahnya.. dah kejer rupa2nya ada jugak rezeki saya pegi US tiap2 taun..alhamdulillah..

Tetiba…”kring..kring..” tepon saya berdering.. saya angkat..”Hello.. boleh cakap dengan Edrina?” hah apa? Saya cam tak caya… saya dengar sora hubby dihujung talian.. oh.. dia call la.. rupa2nya hubby tengah sangat2 frust.. dia tak dapat course IT.. tapi bisnes.. sian hubby.. lama jugak la kami borak tapi saya cam tak tumpukan sangat pada perbualan tu sebab saya terkejut.. gabra & gemuruh..hahaha tak tau nak cakap aper .. tapi tetiba hati rasa berbunga & rindu pulak nak jumpa dia ekekekeke… Tak pernah bebudak lelaki tepon saya tau.. saya cakap pun pelan jerk takut kantoi ngan mak saya kakakaka..

Tiba hari daftar uum.. saya ditempatkan kat kolej Guthrie. Hubby lak kat kolej TNB.. memang jauh jarak antara kolej saya & hubby tu... masa minggu orientasi ada la beberapa kali terserempak ngan hubby.. tapi seperti biasa saya masih jual mahal..sengal tul la saya ni kan.. ada sekali tu..kami terserempak kat library.. saya berdua ngan kawan saya joy.. hubby lak ngan member dia.. hubby & member dia tu jalan cepat2 nak follow saya dr belakang.. may be nak tegur & borak ngan saya.. boleh tak saya buat tak tau & jalan cepat2..sambil member saya si joy tu membebel kuat2.. “Ed kater die tak suker laaa…” sian hubby kan..sungguh kijam saya waktu itu…huhuhu ampun laling.. ampun huhuhu… akhirnya hubby mengalah tak follow kitaorg dah..

Sampai la habis minggu orientasi.. dah 2 taun hubby tunggu saya kan.. apakah hubby masih tidak berputus asa? Apakah usaha2 hubby seterusnya? Kita tunggu di lain episod ekekekeke...

I love u laling.. rindu giler kat awak neh huhuhuhu..

5 comments:

linda said...

wah, next........ best lak cerpen hidup kak ed nihh..hihih

mrs.apple said...

salam ed.. kat sini rupanya dia. jenuh pegi fp x berupdet. smpai ati x btau. huhuhu..

edrina said...

linda - hahaha biasa2 jer

mrs apple - sajer malas kecoh2.. lagipun cam dah tak der mood nak update fp.. dah lama dah tak bukak fp. since dah terjumpa neh singgah2 la selalu yer :-). Sorry lah tak bagi tau yek.. jgn mare yer mrs.apple :-)

mrs.apple said...

kak ed ada facebook?

edrina said...

mrs apple - ado, dah add awak dah :-)

Google