I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, May 28, 2009

Semakin hampir..yeehaaa...

Tinggal esok sehari sajer lagiks kejer pas tu balik yeszaaa.. are rehe ha rehe..lalalalala... tak sabar ni..

2, 3 hari ni cuaca adalah sgt sejuk sebab malam2 hujan..siang pulak langit penuh dengan awan, cloudy kata org putih..hiks... Tiap kali kuar dr hotel atau dr opis nak pi ke keter gigil2 tahan sejuk walaupun dah pakai baju tebal.. hari ni suhu adalah 53 F, kalau convert to celcius dlm 11 darjah celcius.. angin pun kuat lagiks la buat sejuk giler.. biler cuaca macam ni yg buat saya susah hati takut flight delay huhu.. menci tau.. harap2 hari sabtu ni ok la..

Yesza..sejak saya pakai keter sewa kia optima 2 minggu yg lepas.. hari ni first time saya isi minyak keh keh.. itu pun minyak masih ada separuh.. saya isi full hari ni sebab pagi sabtu tu nak kena pulangkan keter tu dlm keadaan minyak dia berisi penuh macam saya amik ari tu.. u olls bayangkan betapa saya tak pi memana..hanya pegi kejer balik kejer..selama 2 minggu tu minyak saya cuma pakai separuh tangki keh keh.. itu pun ada la 2 kali gi airport antar colleague saya balik mesia kan.. Dan yg paling mengagumkan saya ialah ni lah first time saya isi minyak..di ulangi first time isi minyak.. yaa..kat mesia saya tak pernah isi minyak sebab hubby yg selalu isikan minyak keh keh..so agak terkial2 jugak la saya tadi..kejap2 masuk dlm tanya..2, 3 kali jugak lah baru paham hahaha..ngok sungguh la hai... ya saya tahu.. saya ngok bab2 tu hahaha.. kalau u olls nak gelakkan saya pun saya tak kisah hak hak..sebab mmg betul saya tak pernah isi minyak seumur hidup saya.. ni la first time okes.. hari ini dlm sejarah hak hak... tadi saya isi kena la usd24.23 utk separuh tangki tu.. alah apa nak malu kan..kita tak tahu kita tanya la kan.. malu bertanya sesat jalan.. keh keh..

Oklah ni saya nak tambah sikit lagiks peringatan buat diri saya...takut saya lupa biler saya nak drive balik kat US neh..next trip saya google jer balik kat blog saya keh keh..

1.) Kalau bas sekolah yg kat lane bertentangan ngan kiter berhenti (bukan depan kita & bukan yg sehaluan dengan kiter..kalau depan kiter benti sah2 lah kiter kena benti jugakkan..kalau tak benti habislah bas tu kena sondolkan hiks).. kiter yg kat lane sebelah sini kena benti jugak yak.. takut ada kanak2 nak melintas.. kat tingkap bas tu akan kuar sign stop.

2.) Kalau kat hiway, ada keter rosak kat bahu jalan atau polis bentikan keter org kat bahu jalan..maka kiter kena perlahankan keter kita..lalu & kasik lepas slow2 yak..

3.) Kalau polis tahan kiter & suh ketepi...kiter pandu ketepi & stoplah kan..tapi jgn kuar dr keter dulu..dok diam2 sampai dia dtg kat keter kiter..kalau kiter benti & terus kuar nanti dia akan jerit suh kita masuk dlm keter balik... sebabnya biler dia berhentikan kiter, dia akan amik info pasal keter kita..check no keter ni keter curik ker apa kat dlm system dia la kan..biler dah clear semua baru dia akan dtg kat kiter..

4.) Kat mana2 kawasan lah kan contoh nya kat opis amway atau kat airport.. kat mana2 tanda stop..sila benti yak.. kalau kiter tak benti walaupun kiter bawak pelan2 nanti kat situ ada pengawal contohnya kat airport kan dia akan jerit kat kiter keh keh..

Oh ini semua berdasarkan pengalaman..bukan pengalaman saya tapi pengalaman cheang..colleague kitaorg yg first datang sini..so biler dia dah kena semua tu..dia citer la kat kitaorg keh keh..

1 comment:

nestumrasberi said...

tahniah ed syabas sebab berjaya mengisi petrol keta.
tu la org katakan jauh berjalan banyak pengalaman. balik mesia nanti boleh la isi petrol sendiri yak

Google