I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, April 22, 2009

Bizis

Salam u olls,

saya tgh bizis neh..tgh wat persiapan nak gi US.. insyaallah kalau saya free saya update lah & jenguk2 blog u olls.. Sian kat anak2 & baby..sebulan saya pi..

Malam2 la ni baby still breastfeed..nanti saya tak der camana ek? sian qaireen..huhu..oh rindunya kat anak2..oh.. sian jugak kat babah baby..opps terlebih sudah wakakaka.. okes..serius..serius.. mm betul lah saya akan rindu anak2 & hubby argh... kental kan hati... paling tak tahan nanti biler anak menangis2 kat airport..waaa sangat tak tahan okes..ngan saya2 sekali hujan..huhuhu.. argh..sgt tak soka..tau..menci..huhuhu..

Tapi paling penting kali neh saya naik business class yaribaa..andre andre... sebelum2 neh saya pi US naik kelas ekonomi jer.. tapi banyak tul la transit saya kali neh.. dr KL saya naik silk air ke singapore..pas tu dr singapore saya naik United Airline transit jap kat Tokyo.. dr singapore ke tokyo perjalanan amik masa 7 jam..pas tu dr Tokyo terus ker Chicago..yg ni pulak 11 jam 25 minit. Dr Chicago lak saya amik internal flight Canada Air terus ker Grand Rapid Michigan..kat Grand Rapid, Michigan nanti team saya dr KL yg dah ada kat sana akan dtg jemput..terus pi Ada la..

Selepas 16/5, empat2 team KL saya akan balik ke mesia..so tinggal saya sorang..saya kena drive lorr huhuhu.. so sebelum tu harus saya suh dorang ajar saya hari2 hahaha..

Mesti saya tak sabar nak tunggu akhir bulan 5, nak balik nak peluk cium anak2 & hubby..oops.. terlebih sudah sekali lagiks..gatal! keh keh keh..

Bulan 7, saya travel lagiks.. kali ni saya gi Sydney pulak.. selama 3 minggu ... adoiiyaaii..sian baby..silap2 biler saya balik dia dah tak kenal saya huhu..argh..tensi tensi... mesti dia kenal maid saya & wan dia jerk huhu..nehi..nehi anakku..jgn lupakan mama mu ini.. sob sob..

K lah apa2 hal lepas ni kalau sempat saya update beserta gambar yak.. adios mi amigas...

nota kaki:

Aju samsudin - jujie kata kau dah pindah dr LA ker Michigan..betul ker? Kalau kau terbaca entry neh..kasik email address ker edrina@gmail.com. Mana tau dekat kalu..leh aku jenjalan umah kau eheks.. boleh ker? hahaha..

16 comments:

nestumrasberi said...

pertama sekali....bestnye ed gi us. kenanglah kami semua kat sini masa kat sana nanti....beli la apa patot wat BISNES ngan kami
henbag ke perfume ke...hehhehhe

kedua....ala siannya anak2/hubby kena tinggal sebulan. lama tu....kalo akak pun huhuhuh...tambah2 si tecit danisha ngan baby qaireen yg breastfeed tu

apapun akak doakan ed selamat pegi selamat kembali...semoga segalanya berjalan lancar dan sempurna

sekali-sekali hapdet la blog kat sana.at lis kami kat sini tahu situasi ed kat sana.

ratna said...

naik kematu bontot kak nak pi ke us tu. byk naaa transitnyer.

marinahunny said...

mcm biasak kak, post n3 bergambar bnyk!

Kopi Suam said...

ed,
mau kirim itu product bath & bodywork bleh tak?

Pleasures magnolia blossom body splash

2 botol aje...please..aku bank in duit kat hang..bleh aa...stock dah habis ni :)

saudah said...

selamat berpergian kak ed..

DYLA said...

kak siap yareba andre andre tu yg buat jeles tu...

ala cian la baby, akak pam la susu banyak2 bg qaireen.

mesti byk shopping lagi ni..

Ina said...

Intan,

Bila pegi? Kitorang dah tak sabar2 balik Mesia nak bagi duit nih...hehehe. Kitorang sampai 1 May, datang la jengok kitorang kat Sunway Lagoon...Nanti kitorang contact Intan, insyaallah.

azura ahmad samsudin said...

ed, aju still kat LA lah.. bila masanya plak aju ker michigan..

gee ryder said...

bestnye kak, bru start keje dh ke us bagai...hehehe...how lucky u r :)

erm tul tu nti jd cam aqeel..kena tinggal ngn papa dia dkt sbln dah takut2 msa memula jumpa blk..mcm xkenal je gayanye

Cik Sar said...

sure drama air mata kat epot nanti kan kak..(kalau saya mmg dah banjir epot tu). Apa2pun, best la jadi akak ni..:)

Mrs.FHM said...

kak ed...best nyeeee gi us... yg tak best nye nak tinggal anak2 lah kan... oh ye and hubby hehehe.... tabah kak ed tabah....semoga cepat jer masa berlalu... sedar2 dah blk kl smula.... take care ...sila apdet gambo2 n cite us plok....

reen said...

bestnyer keja cam akak nih...jln sana jln cni...tp e2 la sian anak2 n hubby kan...jgn lupa ole2 tuk Dina...hehehe....

Amna Faqiha said...

besttnye keje smbil leh jenjalan n yg x best kn tinggal family..uhuk uhuk..sabor2..akak tinggal bekal utk qaireen tu byk2..insyaAllah time dia minum dia sntiasa ingat kt mamanya..

masviona said...

wah best tuh jln2 tp yg tak bestnye sbb nak kena tgglkan org yg tersyg...hehehee

linda said...

hamboi kakkkk....

syiokkk tol asik g sane sini jer... skang ni musim selsema khinzir.. hati2 k... take care!

PerantauSepi1306 said...

sakan ed ko merayap ye.... apa2 pun make sure u still have time for your kids tau.. coz they are the most percious things in your life... and take care of yourslef tooo especially la ni kes swines influenza sgt high..

Google