I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, March 10, 2009

Retrench...

Huhuhu... dukacita dimaklumkan.. huhu..sob..sob... saya tak tahu apa perasaan saya sekarang.. saya still confuse ni apa yg saya rasa..saya sendiri tak tahu..biler bos saya tepon bagitahu saya ada masa satu bulan dr esok utk cariks kejer baru... saya adalah salah seorg yg affected..huhu.. ramai jugak staff IT yg kena retrench termasuk saya.. dba kat company saya sekarang ada 4 org, so company terpaksa retrench saya & Janet (dba kat US)..so tinggal 2 org dba sajork la ni..

Dlm masa sebulan ni saya tak yah dtg kejer...saya disuruh cariks kejer lain...tapi company ada hire head hunters utk kitaorg2 yg kena retrench ni.. boss saya pun akan buat testimoni utk saya...

Hari jumaat ni saya ada interview...doakan saya berjaya...

daa...

think positive...think positive..semoga ada sinar dihadapan sana....

10 comments:

ratna said...

akakkkk... saya simpati pd akak. kuatkan semangat dan saya percaya mesti ramai yg akan doakan utk akak. ada hikmahnya nanti. byk2 sabar kay..

atie said...

moga dapat kerja baru tu ye....sabar ye...

nestumrasberi said...

ed,meremang bulu roma akak baca entri ni.sabar dan kuatkan semangat ye.akak doakan ed berjaya interview nanti.

ada hikmah disebalik semua ni.akak yakin rezeki ed lebih berlipat-ganda selepas ini.

DeLinn said...

insyaAllah ada lah hikmah atau rezeki yang lebih baik tu ed. aku doakan ko dapat kerja baru yg lebih bagus! amin

DariRumahKecilKu said...

ed...semua yg berlaku ada hikmahnyer...umi doakan agar ed cepat2 dpt peluang yg baru...Aminn...

viruspadu said...

insyaAllah ada rezeki akak kat tempat lain lepas ni

aminnnnnnnnn

saya doakan akak

deOughtred said...

sad to hear that. anyway, all the best. maybe that new job will be better than before. don't be too carried away with the sad news, fokus untuk interview.

Mrs.FHM said...

kak ed...sabar ye... ina doakan kak ed dapat kerja cepat2... pastu keje yg best2 gaji besar2.... insyaAllah

Kopi Suam said...

sabar ed..InsyaALLAH ada rezeki yang lebih baik untuk kamu....jangan runsing2 ok...

PerantauSepi1306 said...

edrina.. good luck for your interview... hmmm mmg susah kan kalo US based company nie.. ishh, tapi takpa, pengalaman hang banyak... cuba jugak sampai dapat tau...

Google