I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, March 23, 2009

Blessing in Disguise

Blessing in disguise - A misfortune that unexpectedly turns into good fortune

Alhamdulillah..sesungguhnya apa yg terjadi benar2 ada hikmahnya..

Sebentar tadi saya dapat panggilan...ye... saya berjaya... alhamdulillah... saya dah dapat offer kejer...di @^WAY IT Services cyberjaya.

Terima kasih yg tak terhingga pada ayah mentua saya yg tak jemu2 pegi hantar saya interview, kata2 semangat & nasihat.. sesungguhnya saya benar2 bertuah dapat ayah mentua seperti abah..pada mak mentua saya yg sama2 jaga anak2 saya biler saya interview.. terima kasih diatas doa abah & mak setiap saat & ketika..segalanya tak terbalas oleh saya. Semoga abah & mak sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik & dibawah lindungan Allah selalu..amiin..

Terima kasih yg tak terhingga juga pada mama & papa saya di atas solat hajat & yassin yg dibaca setiap kali saya attend interview..terima kasih atas restu , doa & segalanya..segalanya tak terbalas oleh intan.

Terima kasih yg tak terhingga juga pada hubby yg tak putus2 solat hajat & doa utk saya...sentiasa memberi kata2 semangat pada saya...mendengar keluh kesah saya & menyayangi saya tiap waktu & ketika..sayaaang awak! Hubby jugalah yg happy sangat biler saya bagitahu berita ni..saya tahu dia pun tertunggu2 macam saya tiap hari berita gembira ini.

Terima kasih yg tak terhingga juga pada teman2 blogger yg tak putus2 memberi kata2 semangat & sentiasa bersama2 saya mengikuti setiap perkembangan saya.. terima kasih di atas doa2 yg u olls aminkan buat saya..saya amat2 menghargainya.. saya mintak maaf sebab saya jarang lawat blog u olls sejak 2 menjak ni sebab emosi saya kurang stabil sejak jadik penggangur terhormat ni kan..ekeke..harap u olls faham kay..


Apa yg saya dapat:
1.) Better salary dr sebelum ni
2.) apart from basic salary, saya dpt travel allowance 1K sebab saya dok jauh puncak alam kan nak travel pi cyberjaya..
3.) saya dapat brg2 keperluan rumah @^way Rm300+ tetiap bulan
4.) epf 16%
5.) after confirm epf 16% tu pun dia akan bayar atas travel allowance tu
6.) saya akan pergi michigan, usa utk training & jumpa US counterpart.
7.) mungkin akan ada travel juga ker australia, new zealand atau south africa coz la ni tgh go-live cluster situ...
8.) free thorough medical check-up tetiap tahun utk yg berumur 31tahun ke atas oh..dan saya tergolong dlm golongan ini yak ekekek..dah tuo dah den ni aa..

mm..retrenchment benefit yg dibayar oleh company sebelum ni boleh lah menjadi simpanan di hari tua ..alhamdulillah..

ok lah..nanti saya update lagiks.. saya tgh happy ni..saya nak buat sujud syukur..

Alhamdulillah syukur pada Tuhan...

nota kaki:
sesungguhnya saya sgt bersyukur dikelilingi oleh org2 tersayang yg sentiasa bersama2 saya diwaktu susah & senang..Alhamdulillah.

21 comments:

Fina said...

Congrats Ed... tu lah.. berkat kesabaran... apa yg berlaku tu ada hikmah di sebalik nya...

DYLA said...

kak,
alhamdulilah. murah rezki akak.

bestnyer kak siap travel allowance tu... dah dekat la kite kak. hehe

Cik Sar said...

Tahniah Kak Ed...

isya said...

tahniah.. ;p

deOughtred said...

Congrats Ed! Bestnya perks...
Ada kerja kosong tak? heheheh... Aku nak hilang housemate nih. Huwaaaa :-((((

nestumrasberi said...

afwan afwan

syukor, alhamdulillah.
penantian yang sangat-sangat menghappykan kami semua

ina said...

ed...
tahniah!!! akhirnya...
penantian satu penyeksaan..
tp kesabaran di atas satu penantian HIKMAHNYA sangat besarkan..

take care ya...

marinahunny said...

tahniah kak, sesungguhnya akak mmg seorang yg amat bertuah dan akak sendiri seorang yg sgt superb! mempunyai background education dan pengalaman keja yg menakjubkan dan amat mengkagumkan..disamping suami yg baik hati, mamhami, meyayangi serta anak2 yg comel dan cerdik, xlupa jg ibu bapa serta mertua yg amat mengasihi serta menyayangi dan support sepenuhnya kpd akak..sememangnya akak layak utk dapat semua kebahagiaan ini..

DeLinn said...

congrats!

ikan said...

congrats edd...
wah.. jalan lagi lepas ni...caiyuk2....

Anonymous said...

Alhamduliilah dan tahniah .. sib baik kena retrench, ..leh dapat gaji lebey & better benefit.
pas nie kena la buat kenduri kesyukuran.

edrina said...

Fina - thx..betul tu semua ada hikmahnya

Dyla - alhamdulillah. dyla kat cyberjaya ker?

Cik Sar - mekasih.. awak dah privatekan blog yer? akak tak leh masuk..invite akak please..edrina@gmail.com

isya - tq :-)

Deo - thanks! keje kosong? nanti aku tanya bila aku dah masuk sana la ekeke..

nestumrasberi - akak, syukur alhamdulillah kan kak!

ina - betul tu, hikmah diatas suatu kesabaran tu sgt besar nilainya kan..alhamdulillah

marina - terima kasih.. tu la kiter sentiasa kena ingat & bersyukur..bila2 masa jer Allah boleh tarik balik segala nikmat yg diberi :-)

Delin - mekasih :-)

ikan aka dd - tq, jenjalan lagiks lah nampaknya :-). Alhamdulillah rezeki.

Anon - tu aa mekasih. Insyaallah mmg nak buat pun kenduri kesyukuran tu. Terima kasih kerana mengingatkan :-)

Mrs.FHM said...

kak ed...alhamdulillah berkat doa semua org...ader hikmahnye tu kali ni dpt yg lebih baik.....tahniah kak ed...

pasni bleh la apdet gamba anak2 kak ed plak kan...windu la ...

.:nayzi.norman:. said...

congratulations kak intan! alhamdulillah,it is blessing in disguise indeed. =) baru je pk camane la cyberjaya ni sbenarnye kan..tetibe balik je kak intan cakap dapat keje kat cyberjaya. *acehh..macam la nak gi visit kak intan* hahaha.

tukang campak said...

Tahniah Edd..rezeki babay la tu...kan ? bukan setakat US dah abih down under sumer ko rembat ek...congrats again...

Duit compensation tuh leh la sambung casa impian umah ko plak..sure mantop..

deOughtred said...

Ed, apa cerita? Semalam ada seseorang membebel-bebel kat aku suruh tutup blog aku. Adehhh... rasa macam nak lari dari rumah je malam tadi. Apa salah aku???

ratna said...

alhamdulillah... saya pun happy utk akak.. seeeeee..hikmahnya, akak dpt lebih dari dulu. tahniah kakk.. saya lak yg sebak..

Pakyem said...

kalau ada kosong..kasitau aku yerk..haha... tahniah!!

LMj said...

tahniah ed... sesungguh Allah mendengar doa hambaNya...

P.E.M.A.N.T.A.U said...

Tahniah dpt kerja baru,
Kesabaran pasti ada ganjarannya,

jangan lupa ye beli barang DCL....
Tolong syarikat Malaysia & Bumi...

gee ryder said...

syukur kak..congrats!

sya sgt percaya ape yg berlaku mmg ada hikmahnye

Google