I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, March 23, 2009

interview itu..

Salam~

Alhamdulillah..saya dah pass preliminary interview with HR.. pecah kepala laa nak buat essay wekekeke..

ada 2 essay saya kena buat, satu english, satu lagi b.melayu... paling last la saya rasa buat2 essay ni masa SPM kot.. so u olls bayangkan lah camana saya asah otak saya tadi ekekeke..dah lah lama dah den tak membaca bahan2 ilmiah ni...wakakaka..kalau baca pun manual2 technical sajork...

soalan b.inggeris - Globalisation spurs malaysian economy (not less than 150 words)
soalan b.melayu - Apakah yg dimaksudkan dengan organisasi berasaskan penegetahuan (tidak kurang 80 patah perkataan)

saya goreng..goreng dan goreng sesedap rasa wakakaka... dan akhirnya saya berjaya utk panggilan interview yg seterusnya minggu depan..

Saya sampai sana awal..haruslah gi jumpak sydde dulu kan.. sydde belanja makan kat cafe (thank you sydde!!)..mmm tedap.. saya makan sikit jerk sebab nervous wekekeke.. serious saya dah letih gi interview ni.. hmm bila la nak dapat.. pas tu gi solat kat opis sydde.. sempat lah saya solat hajat seround. Pas tu gi HR dept. Memula saya kena jawab ada 17 soalan assessment pasal diri kiter la..dorang nak tau kot personality kiter camana kan.. pas tu baru wat essay tu.. dan akhir sekali interview face to face ngan HR...

Apa2 pun saya berdoa siang & malam biar Allah yg menentukan segala..mana yg terbaik buat saya.. Insyaallah..

5 comments:

viruspadu said...

caiyok caiyok

saya rasa akak dpt laaaa

ina said...

ed...sinar2 kejayaan dah nampak tu..
gud luck 4 ur 2nd interview...
ina doakan yg terbaik buat ed..

DYLA said...

dasat la kak soalan. tp akak mesti boley punyer.

marinahunny said...

doakan yg terbaik buat akak yg comei lote nih..

nestumrasberi said...

insyaAllah dapat tuh
usaha, berdoa dan selebihnya tawakal
akak doakan yg terbaik buat ed

Google