I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, March 24, 2009

Najihah

Semalam najihah wat balik paper ujian Pendidikan Islam & Matematik.. hmm biler nak dapat keputusan penuh ni ek..

so markah dia :

Pendidikan Islam - 90
Matematik - 100

Najihah ni suka tanya saya maksud ayat yg pelik2 kadang2 saya sendiri tak tau jawab..so saya bagi dia kamus oxford tu, saya ajar dia camana nak guna.. Sekarang ni tiap hari dia dok mentelaah/baca kamus tu.. kagum pulak saya tgk.. apa dia nak hapal semua ker ekekeke..

Apa2lah najihah janji najihah happy :-)

3 comments:

nestumrasberi said...

ed, kaklong masa umor 6tahon dah mintak mama beli kamus oxford. masa kecik2 dia suka tengok buku tebal2.

tak silap akak la kan umor 8tahon dia ada banyak perbendaharaan perkataan. bagos jihah pun minta yang sama

nestumrasberi said...

silap...bagos jihah pun minat yang sama

Yusmi said...

Ed, Amir pun bawak balik keputusan sekolah agama ke rumah. Bila tanya balik soalan yg salah tu, betul pulak jawapan nya.. Sah, tak paham soalan. Dia nye markah pun dalam lingkungan 90-99%, Tak dak 100% pun..Kena monitor next exam ni...

Google