I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, March 11, 2009

Redha

Salam~

Terima kasih u olls diatas kata2 semangat & doa2 yg diberikan pada saya. Terima kasih jugak pada Jazimin & sydde aka perantau sepi atas peluang2 kejer yg u olls bagitau tu..nanti saya cuba apply kay :-).

Insyaallah saya tak sedih & saya redha atas ujian ini.. tentu ada yg perlu utk saya muhasabah diri.. setiap perkara yg berlaku ada hikmah disebaliknya.. saya takkan bersedih.. cuma rindu kat member2 opis jerk hihi... Kalau saya stay pun lambat laun kena retrench jugak pasal bulan jun ada satu lagiks lay-off.

Saya tengah prepare utk interview esok ni.. daa..

Terima kasih semua!!!!

nota kaki:
Company saya ni company semiconductor (buat cip, machine, capillaries, ball bonder, wyre bonder etc)..US based lagiks tu pasal yg teruk.. setakat ni ramai VP yg dah kena retrench..org2 besar yg kat atas yg ramai kena retrench dulu..pas tu baru lah kami anak2 yg kat bawah ni.. even IT Director saya pun kena retrench bulan April ni..

8 comments:

nestumrasberi said...

selamat berjaya ed..
akak doakan sukses segala2nye.
akak kan kalo nak interview mesti baca bismillah 100x.opah kata kalimah bismilah akan melembutkan hati sekeras batu

DYLA said...

oh kak, baru je baca ni...

erm, sabar kak ye.. ada hikmah nya tu..

dyla doakan akak berjaya utk interview nnti.

gee ryder said...

mungkin rezki akak kt tmpt lain...
anggap jela ada hikmah disebaliknye...
all d best!

aku yang dah mati said...

ed, as said yesterday, the company is truly losing one of the greates asset. their loss completely ed. and your new employer gains.. all the best ed.. and all the happiness in the world for you and your beautiful family

ibu 2AZ said...

bbnyk b'sabar ye ed & gud luck tuk interbiu tuh nnt kay..

LMj said...

ed,
so sad to hear the news. beberapa hari tak bukak mail. call aziz tadi dia tanya ada baca blog ed ke? stret gi baca.. so sorry dear. hope you'll find a better job soon...

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam edrina

banyak -kan bersabar..
setiap yg berlaku pasti ada hikmah-nya .. mungkin Tuhan nak akak spend masa jap ngan anak akak dulu sblm d'confirm tuk beri offer yg baru kan ...

apa- pun KP ucapkan all the best n akan senantiasa beri sokongan pada akak walau d'mana dan apa jua keadaan

PerantauSepi1306 said...

sekadar membantu takat mana yang mampu... semoga berjaya ed.

Google