I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, July 30, 2009

Update tanpa gambo sekali rap terus..muahahaha

Huhu.. minggu ni saya adalah sgt bizis & kelam kabut.. bizis ngan kejer & kelam kabut ngan anak2 yg sakit.. hari ni saya pulok dah demam.. dr tadi bersin & batuk tak berenti2.. dah pi klinik tapi takkan saya nak makan ubat.. mau saya pengsan kejung kat depan pc.. dah lah very the busy kebaboom.. ni saya tgh apply patch, migrate package wah..very multitasking gitu..clap clap clap..

Meh kiter tgk update saya satu persatu..

Satu

Yeszaa... hubby dah kembali ker KL... dah tak yah balik JB pagi2 isnin.. sukak2 happy tak terkata..lompat2 kesukaan yeehaaa... yaribaa andre andre..cam mimpi jerk.. jaga kul 3 pagi tgk hubby ada kat sebelah..jaga kul 5 pagi tgk hubby ada kat sebelah.. biler2 masa ai nak peluk bantal busuk ai tu pun boleh hak hak.. betul2 kemaruk saya ni hiks.. tapi yg pastinya saya happy, hubby happy & anak2 happy..

Dua

Mula2 kan danisha yg demam panas ari tu kan.. lepas dia jatuh sofa tu...pas tu haris lak.. siap muntah2 & pening2 kepala.. risau saya tgk biler dia pegang kepala dia macam sakit yg amat tu.. lepas tu baby qaireen pulak jangkit.. tapi qaireen lagi dasyat siap ngan diarrhea..bintik2 merah semua kuar habis muka & badan.. kejer saya & hubby asyik ulang alik damansara specialist hospital.. malam2 buta..pagi2 buta.. tghari buta.. semua kami redah pi.. since dorang ni ada symptom2 denggi so doc amik darah.. alhamdulillah result negatif tapi doc kata viral fever.. ada virus dalam darah.. so saya masak sup ketam, kasik anak2 saya makan coz dorang kata viral fever pun boleh cepat sembuh kalau makan sup ketam.. Masa amik darah ari tu.. Haris adalah sangat tahan sakit & berani.. clap2 utk haris... haris sememangnya anak jantan mama.. sikit pun haris tak nangis.. walaupun darah haris susah kuar & doc dok godek2 tgn dia.. pusing2 jarum..tekan2 tangan kasik darah kuar.. amik sampai 3 botol darah.. satu botol sebesar botol pil chi kit teck aun tu ala yg ubat sakit perut kedai cina selalu jual tu.. yg ubat dia bijik2 kecit colour hitam tu.. sikit pun haris tak nangis atau menjerit.. doc & nurse dok asyik puji dia.. haris good boy.. haris dah besar nak jadi apa? haris nak jadi power rangers neh.. clap clap clap..hebat anak mama... alhamdulillah.. danisha & haris dah kebah sepenuhnya.. tinggal qaireen jerk yg masih ada bintat2 merah & berak dia masih cair.. tapi dah tak demam.. yg demam sekarang adalah mama dia ni aaa... huhu uhuk uhuk.. (ai batuk ni uols ekekeke)...

Tiga
Lega.. sesangat sebab saya dapat bos2 yg sgt best, baik, memahami.. so dorang suruh saya EL laa.. kejer dr umah laa.. sebab suh monitor anak2 yg demam panas tu betul2.. bos US hari2 chat ngan saya tanya perkembangan anak2.. bukan apa u olls.. dorang ni concern sebab prestasi kejer saya adalah sangat tip top.. hari2 dapat pujian dr big bos.. & colleague.. yeay.. clap2 utk diri sendiri.. bukan memuji atau angkat bakul sendiri.. tapi mmg kenyataan saya perform dgn cemerlangnya dlm masa 4 bulan saya join ni.. ari tu bos KL saya dtg jumpa saya, dia kata bos2 besar kat US antar email kat dia puji2 ai.. aww suka mak nyah... pas tu dia kata..confirm kejer tak semestinya dlm masa 6 bulan.. kadang2 4 bulan dah boleh confirm.. so tunggu sajor lah yer...bukan apa..hazab tul nak tunggu gaji biler tak confirm ni.. org lain semua gaji masuk 23hb.. saya & mana2 yg belum konpem gaji masuk the last day of the month.. cthnya bulan ni, esok 31hb baru saya leh joya.. coz esok gaji baru masuk.. huhu

Empat

Mesin basuh ku yg telah berkhidmat 7 taun tu buat hal.. tak leh nak spin.. so hubby kata kiter tukar baru.. yeszaaa.. i loike.. sebelum ni 6.5kg jerk.. terus tukau 13kg punya lalallalaa i loike...
mesin basuh lama tu cina tu kata tersumbat syiling etc.. so saya kata baiki nanti saya suh adik lelaki saya amik... sian dia tak dak mesin basuh..so leh la dia guna... masih elok paras rupa mesin tu..cuma tak leh spin sajork.. mesin basuh baru tu punya la gedabak.. anak2 nak buat pool pung boleh hahahaha.. pang sekalik itu adalah hover kay..hak hak..

Lima

Aww.. hubby beli blackberry storm yg baru tu..yg touch screen tu... i loike.. hubby kata tunggu 2,3 bulan lagiks turn saya pulok?? wekekeke i loikee...

Enam

Tak sabar tunggu weekend ni, ai & hubby nak shopping2 baju kejer.. yaribaa andre2.. shopping berdua jer la.. anak2 semua tinggal umah yak..

Tujuh

Barang2 am2**y yg saya redeem tu dah dapat.. sukanya dlm hati dapat parfume 5th Avenue Elizabeth Arden yg 75ml tu free sajork.. hubby lak dapat pen sheaffer.. pas tu brg2 lain spt biasa vitamin, green tea, sabun basuh pakaian & sabun basuh pinggan mangkuk...

lalalallaa

3 comments:

nestumrasberi said...

alhamdulilah
akak yang baca n3 ed ni pun dapat merasai kebahagian yang sedang
ed kecapi ketika ini..syukur.

DYLA said...

syoknya kak dipuji bos. ni mesti akak mmg pekerja yg rajin & dedikasi.

aLiYaHaRiZ said...

alhamdulillahhh...wany happy sangat baca cerita2 ed ni..seronok kan dapat bantal busuk. Pastu anak pulak power rangers.

wany sukkkeeeeeeeeee baca en3 dari ed.

Google