I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, July 02, 2009

saya ok2 jerk :-)

Yuhuus.. hehe.. hari ni saya ceria.. malas saya nak layan jiran2 saya yg ntah apa2 tu.. Bak kata dr Fadzillah kamsah.. hati mengawal minda & minda mengawal setiap tindakan & perlakuan. Kalau hati kita baik, bersih.. minda kita akan fikir yg baik2.. jadi perlakuan yg lahir pun yg elok2 ajerk.. Org yg suka marah2 tu sebab dia pikir benda yg tak elok.. sebab hati dia tak cantik.. dengan kata lain hati dia BUSUK!! uwekk..

Saya rasa sebab utama dorang ni jeles ngan saya hahah... sebab selama ni kami nampak sengkek jerk.. Rumah dorang semua dah siap renovate.. cuma la ni jerk kami baru hegeh2 nak renovate.. tetiba beli keter baru 2 jibik pulak tu tu yg masing2 panas hati tu.. biasalah PHD ekekeke

Dah lah pelajaran tak tinggi.. tak boleh terima teguran pulak tu.. jadiks lah manusia ego & bodoh sombong..

So saya ok2 jerk u olls.. saya buat tak tahu & saya tak der pun tunjuk saya bersalah atau saya takut kat dorang tu.. Saya dah buat tindakan yg betul... cuma bak kata dr fadzillah kamsah tu la.. hati dorang tak bersih sebab tu la tak leh terima teguran.

Hari ni Go-Live system kami kat Australia, New Zealand & South Africa.
Bermula hari ni sampai bulan 10 nanti saya kejer pagi.. 7am - 5pm. Pagi ni semua bebudak opis saya dtg ngan mata bengkak ekekek maklum lah dah setahun lebih dorang ni kejer start kul 12pm, so semua bangun pagi pun kul 10/11 pagi hahha..sekali kena shift pagi.. mata masing2 haaa kau mcm kena geget tebuan wakakaka.. mcm saya lain la.. ibu anak 4, mlm2 mmg tak cukup tido pun.. kejap baby qaireen bangun nak susu, kejap danisha bangun nak susu.. dan semalam haris pun terbangun.. habis seluar baju
terberak dlm tido.. huhu sian dia..masih diarrhea.. naper ek.. saya rasa cacing la..coz taik dia busuk satu mcm.. Lagipun dah lama tak bagi ubat cacing.. doc kata kena tunggu baik ddr diarrhea dulu baru boleh bg ubat cacing..

Pas tu lepas subuh saya dah tak tido, saya siap2 masak utk anak2 lauk tghari & petang.. so saya dah biasa ngan keadaan ni Cuma selalunya pagi saya bangun kul 6.30 la ni saya kena bangun kul 5.30 pagi la sebab kul 6 pagi saya dah kuar umah
coz nak sampai cyber sebelum kul 7 pagi.. selalunya perjalanan dr puncak alam ker cyber dlm 45 minit.. itu pun kat hiway saya pecut sampai 120.. masalahnya kat bukit puncak alam tu la.. tak leh nak potong lori2 atau keter yg bawak slow giler
so selalunya masa lama sikit kat area bukit tu.. sedap beb bawak livina.. ada sekali tu saya tak sedar.. sedap jerk tekan minyak tak terasa.. sekali tgk meter 140+ huhu.. terus saya slow down hehe..

Hari selasa lepas saya rasa saya kena perangkap laju huhu.. polis tu dok bwh flyover sebelum exit cyber/putrajaya tu huhu.. patutlah hari tu saya tgk keter lain semua slow.. saya jerk bwk 120.. masa saya nampak polis tu, dah tak sempat nak
slow down so mmg konpem gua kena tembak ngan perangkap laju tu huhu... tgk lah camana kan ekekek

nota kaki:
Buat mak cik saya mie.. terima kasih kerana memahami & doa2 yg mie bagi tu.. muaahss..

5 comments:

Cik Sar said...

saya komen secara pukal n3 bawah sekali.. x per la kak ed..sabar je la. jangan layan orang cenggitu.. akan merosakkan hati dan perasaan kak ed je..kalau dipk2 sangat kak ed yang tensen..yang penting, kak ed heppi

saudah said...

hehehe bawak mmg sedap, tapi nanti bila dapat surat chenta, senyum mesti tau..tapi kak ed, kat situ mmg best bawak sebab tak banyak kereta sgt kan..selalu yg kat usj tu jaga-jaga dia ada letak camera kat flyover tu..

kak ed, nanti email odah address eh, nak hantar kad

DYLA said...

kalau sy pun, tensen la asik2 bau taik kucing.

susah la dpt jiran suka bela kucing pastu kucing berak rata2 plak.

just me said...

pecut memang ler beh cik oii! masa mie keja kat gombak, heh den ler queen of the track..ahk..ahk..tapi bila tengok org drive laju, baru terpikir, kalu terbabas mg tak de can nak idup he..he..he..
ingat anak anak tu bila drive. ajal maut kat tangan Dia, tapi speed does make a different between kong or idup, between teruk or minor. ni bkn leter, sekadar ingat kan. dah anak tok su, sikit idak terbawak gak perangainya he..he..he..

edrina said...

mie.. keh keh.. terima kasih diatas ingatan :-)

Google