I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Friday, July 17, 2009

Tag dr kak nestumrasberi


Apakah perasaan anda?

Happy.. santai..bahagia.. saya happy sebab hari ni hari sabtu.. hubby ada kat umah.. walaupun saya kena kejer dr umah tapi saya happy sebab boleh dok sama2 berkumpul satu famili.. baru lepas suapkan nasik utk anak2.. la ni dorang semua tgh layan DVD citer kartun UP yg hubby bawak balik semalam.. lagipun tak sabar malam ni nak celebrate bday jihah kat umah mak mentua saya.. buat makan2 utk famili, ada alai & famili & ina adik ipar bongsu saya.. tak sabar nak makan cake durian cheese secret recipe yg saya tempah ittew lalalala...

Saya nak makan....
durain cheese cake yg bagai memanggil2 dlm fridge tu ekeke..

Saya tak suka...
org yg marah2... org yg hangin tak tentu pasal...org yg buduh sombong...org yg pentingkan diri.. org yg tak boleh terima teguran macam ngeh ngeh.. lu pikir la sendiri hak hak..

Impian saya...
Hidup bahagia sentosa aman bahagia bersama suami & anak2 selamanya..

Haiwan yang saya tak suka...
ular... cacing dan yg sewaktu dengannya gue geliiiiiiiiiiiiiiii

Harapan saya...
Anak2 saya akan membesar menjadi org2 yg berguna, berpelajaran, berbudi pekerti, beriman & bahagia bersama keluarga & pasangan masing2, Insyaallah.

Jika masa boleh berputar...
Saya nak kembali sewaktu zaman saya kecik2 dulu.. saya rindukan arwah atuk & nenek saya :-)

Hp saya adalah...
Nokia Supernova 7210 kot tak ingat la apa ntah.. belasah jer la..

Saya pernah bercinta sebanyak...
1 kali.. hubby adalah yg pertama & insyaallah yg terakhir.. perasaan suka pd seseorg pernah lah dedulu masa sekolah menengah tapi masing2 malu2 kucing so babai hahaha..

Saya suka pada...
kecantikan.. ketenangan..kebahagiaan, bersama keluarga tercinta..jenjalan makan angin.. & tentu sekali shopping hak hak..

Kawan2 saya ada...
ramaii... pelbagai bangsa, agama & keturunan hiks..poyo jerk ayat keh keh..

Pernah dikhianati?
sedara terdekat curik jam kesayangan saya pas tu ngaku jam sendiri & pakai depan saya.. oh tapi saya dah lupakan..semua tu malas saya nak kenang2.. mungkin tu bukan rezeki saya & tentu ada hikmah atas setiap apa yg berlaku so.. saya dah lupakan...lagipun saya dah ada banyak lagiks jam yg santek2 hiks..

Apa yang anda mahu lakukan kepada orang yang khianati anda?
memula mmg geram & tak leh terima.. mmg saya marah waktu tu.. tapi rasanya kini saya dah boleh mengawal perasaan saya mungkin sebab umur dah makin meningkat.. ada sikit kematangan kot... sebelum ni mmg selalu ikut persaan jerk hak hak.. so kalau lepas ni kalau saya dikhianati lagiks saya nak tangani dengan penuh berhemah.. kalau saya berjaya saya rasa saya berjaya utk sentiasa membaiki diri saya.. berubah ke arah kebaikan..insyaallah..

Senaraikan 8 orang yang anda nak tag:
1.) Mak cik saya Mie
2.) Mak cik saya Mak Long Ina
3.) Gee Ryder
4.) Dyla
5.) Lily enc
6.) Awe
7.) Ida Cutechubby
8.) Inaa Mrs FHM

5 comments:

DYLA said...

ada juga yg nak curik jam pastu pakai dpn tuan jam ye.

lebih kurang jawapan2 akak tu ngan saya, tp takpe. nanti sy lak jwb.

(tingin nak baca blog kak nestumrasberi tu, tp diprivatekan la)

Ina said...

Dear Intan,

Part2 kena tag ni memang mak long lembap sikit...hehehe

just me said...

Tag? thanks, tapi mie blur he ..he..he..

Awa Khuzailah said...

yup..thnks for the TAG..tp?? cuba la ek.hehe

gee ryder said...

thanx kak cos sudi tag saya hehe...
of cos saya akn setelkan...tungguuuuuu

Google