I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, July 23, 2009

Bizis & cerita seraaaaaaaaammmmmmmm....

Maafkan saya kalau saya jarang terjah blog u olls akhir2 ni, saya sgt2..very2 busy the kebabom kat opis la ni.. nak gi solat & makan pun lari2 laju2 keh keh2.. tak der la.. cuma semua kena pandai curik masa & bergegas lah..

hmm saya nak citer pasal semalam.. saya sampai umah lebih kurang kul 10.15 malam.. sekali tgk danisha demam panas sgt.. tanya maid biler danisha start demam, dia kata start petang.. tapi petang tu dah bagi makan ubat demam, cuma malam jerk belum lagiks.. Hati saya risau sebab pagi tu lebih kurang kul 10 pagi dia jatuh dr atas sofa ke bawah.. masa tu dia panjat sofa tu, tetiba najihah gi sergah dia apalagi dia terperanjat terus jatuh tersembab kat belakang sofa tu.. tersepit antara sliding door & sofa la.. maid pun tak pasti camana cara dia jatuh.. kepala dulu ker apa.. sebab masa gi angkat dia tu dia dah terlungkup & nangis

Tu yg buat saya susah hati, sebab dia tetiba boleh demam panas, saya takut ada cedera dlm badan ker apa ker kan.. lagipun tengkuk dia merah & bengkak belah kanan.. tu yg buat saya lagiks susah hati.. sib baik dia tak der muntah2 & dia cam aktif walaupun demam..

try call hubby byk kali tak dapat sebab hp dia habis bateri, kebetulan dia tgh attend farewell party dia, so sms deo, housemate hubby mintak tulun suh hubby call balik.. toche2 deo, jasa mu kan kukenang selamanya ehehe... pas tu hubby call, discuss semua so hubby suh saya bawak gi check terus kat damansara specialist hospital, senang situ x-ray semua ada kan.. so hubby tepon alai (adik hubby) bagitau suh teman saya..

masa tu dah kul 11.45pm.. saya siap2.. najihah dah tido, tak sampai hati nak kejut, nak ajak haris buat teman.. tak mau pulak dia ikut.. so berdua la saya ngan danisha sajork.. turun kan kerusi sebelah, letak bantak & selimut kan dia elok2.. saya pun drive la sorang2 ker jelutong.. u olls tau la kan camana gelapnya jalan dr puncak alam nak kuar ker jelutong tu.. saya cam berani2 takut ekekeke especially biler sampai simpang kat altantuya kena bunuh tu kan.. mula2 macam2 cerita mengarut yg saya pernah dengar bermain2 dlm kepala keh keh.. dah lah masa tu kul 12 malam kan.. bukan apa org citer nampak macam2 kat situ, tu yg buat saya kecut sikit tu keh keh.. sib baik hubby kejap2 call saya, teman saya jugak la kiranya.. since keter ada la seketul dua yg lalu kan so apalagi berdesup la saya pecut.. 120 sejam walaupun jalan gelap, berbukit2 & berbelok2.. ganas seh.. kejap jerk saya dah sampai jelutong.. alai & yasmin dah ready, suh alai drive.. terus gi damansara sepecialist lagipun situ panel IIB so senang tak yah bayar :-).

Sib baik org tak berapa ramai & servis dia laju la jugak so, biler jumpa doc, check2 semua.. buat exercise leher semua, danisha ok jerk.. so doc kata may be dia demam sebab tonsil dia bengkak.. lagipun mulut dia merah.. so doc bagi ubat titik cataflam tu , ubat demam yg sumbat kat bontot & minum, ubat batuk & selsema jerk.. semua sekali kena rm100 lebih tapi tak yah bayar coz guna panel hubby hiks lalalala..

lega hati saya biler dah check2 semua danisha tak der apa2.. bukan apa, saya tak mau amik remeh hal2 macam ni, saya takut kalau apa2 jadiks nanti menyesal tak sudah di kemudian hari. Lepas tu hantar alai & yasmin balik.. terima kasih sagt2 pada dorng yg susah payah jugak teman saya malam2 tu kan.. pas tu terus berdesup balik puncak alam..

Masa ni dah kul 1 lebih pagi, angin bertiup punya la kencang, langit gelap, sekali sekala kilat memancar2 kat langit, saya boleh dengar bunyi angin menderu2 rempuh keter saya tu, sampah sarap berterbangan.. bayangkan keter saya seketul jerk yg meredah jalan ker puncak alam yg gelap gelita tu huhu.. berdesup saya pecut... sebaik sampai kat simpang altantuya tu, alai call tanya kat mana.. saya punya la takut nak sebut altantuya saya cakap "mm kak ed dah sampai simpang.." alai terpinga2 "simpang? simpang mana?" huhu adoiiyai.. terpaksa la jugk saya sebut nama dia.. huhu "simpang altantuya" huhuhu.. terperanjat alai coz kejap jerk saya dah sampai situ.. mesti dia tau saya bawak laju hehe.. lagipun masa ni hujan dah turun rebas2.. memg menyeranmkan tul la suasana masa tu.. huhu.. mulut ni tak habis2 baca ayat kursi, tapi radio tatap bukak lagu2 jiwang kat sinar.fm keh keh.. sampai umah kul 2 pagi, satu hal lagiks.. cam kecut perut jerk saya nak kuar keter, bukak mangga gate, bukak gate semua huhu.. coz mainan loceng kat umah india kat depan tu keletang keletung bising tul bunyi dia..yer lah angin kencang nak hujan kan.. dah lah jiran saya cakap, depan umah saya (sebelah umah dia la).. umah yg kosong tu ada penunggu huhu.. seram beb.. masuk kan keter cepat2 tutup gate, bukak grill & pintu umah, angkat danisha dulu.. pas tu angkat barang2...cepat2 masuk umah..

sekian adanyer kisah seram saya... seram ker ? keh keh... saya tau u olls semua berani tak macam saya yg penakut ni hik hik.. tapi kerana anak semua ku redahi ewah.. hak hak..

6 comments:

Ina said...

Dear Intan,

Hope she's okay. Biasa la Intan kalo husband selalu berjauhan ni, macam2 kita kena redah. Tawakkal aje la.

nestumrasberi said...

saspen jugak akak baca
ya la malam dah larut pastu angin ujan lagikkk memang seraaammmm.
memang la kalo kita sesorang otak ni selalu pikir bukan2.
akak kalo drive tengah malam sesorang akak naikkan cermin kat tengah tu ke atas dan pasang radio kuat2.
alhamdulillah danisha tak de ape2.
tak pe la lepas ni hubby ed sentiasa di sisi mu. lalalala :)

just me said...

Dear Intan,
berani ler mung ni kalu nak kira. betul ler kita beringat sblm menyesal apa2 jadik kat anak kan.
teringat masa mie kat jengka dulu, afiq kecik n alang keja kat kl. umah kami org uitm kata haunted house, tp tawakal je sb nak masuk gak kuarter bila hubby takde. alhamdulilah, ade seram skt pun mgkn perasaan je.
pandai2 le kita baca pendindingkan.
elok benar le ajis balik hik..hik..

rynn2506 said...

wah..kira berani la tu kak ed..kalo kite lg penakut....mesti nak kena mintak pertolongan gem jugak..kalo x, mjerit²lah kite....kui3..

mmg seram cite akak nih......
tp krn anak ye kak??

suziana said...

ngeri la juga seposen baca citer kak edd ni saya pun lebih kurang penakutnya.... masa part angin tu lompat2 baca citer takut nak baca part yg tak dijangka huhhh memang penakut saya nih.... tapi saya bangga ngan kesungguhan kak edd... luv u my sis!!!

~ thalhazlin ~ said...

wah. suspen je kak ed. ingat jumpe altantuya ke ape. hehehe.

Google