I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, June 10, 2009

Sesat barat

Huhu minggu ni agak busy so mmg tak sempat sgt nak update blog atau terjah blog u olls.. satu minggu saya training kat oracle msia, menara city bank ala yg sebelah hotel nikko tu..

Saya kan tak tau jalan kan sib baik la hubby ada hari isnin tu, so saya drive hubby dok sebelah.. hubby ajar saya tunjuk landmark apa yg saya kena ingat etc.. alhamdulillah so far saya tak der la sesat tiap2 pagi nak kesana.. lagipun la ni bebudak cuti sekolah so tak der la jem sgt kat tol damansara tu (nkve).. dr puncak alam saya lalu nkve pas tu amik smart tunnel ker KLCC..

Masalah saya sekarang ni adalah dah 2 hari saya sesat time balik huhu.. masa isnin tu hubby amik saya bawak anak2 sekali so saya cam tak konfiden nak drive.. makanya tak der la saya bawak keter tu.. terus saya suh hubby bawak.... dan seperti biasa biler saya dok sebelah..saya akan terkhayal..tak berapa ingat jalan la huhu... pulak tu hubby tak terus balik puncak alam.. kami gi makan dulu kat jusco bukit raja.. so saya ni kan mmg lembab & sembab nak hapal jalan huhu..

Hari selasa, saya berjaya sampai ker ampang dengan jayanya..yesza..clap2.. tapi time balik hubby ajar saya kuar ikut kesas selepas kuar dr smart tunnel.. memula saya cam konfiden sekali entah camana kan.. tetiba saya sedar2 saya dah menuju ker cyberjaya waaa... jenuh la saya pusing patah balik dr cyber ker shah alam.. huhu.. ada lagi tau..sekali nak dekat sampai shah alam saya salah kuar masuk exit batu 3 pulok bengong sungguh lah.. rasa cam nak pang kat diri sendiri... pas tu saya gamble jer lalu...kebetulan saya cam biler lalu depan umah Deo (housemate hubby) so suka2 akhirnya saya berjaya carik jalan kuar ker bukit jelutong.. hihi...

Siang tadi, seperti biasa saya berjaya sampai ampang dengan jayanya.. tapi biler balik saya sesat barat huhu... kali ni saya tak reti nak gamble, banyak kali saya tepon hubby kat JB tanya huhu.. entah camana punya la saya nak elak dr terpegi cyber tetiba tup2 sedar2 saya dah sampai exit banting menuju ker klang waaaaaaaa.... rasa cam nak nagis jerk.. sekali saya tgk leh pusing masuk hiway balik so saya pun pusing.. pas tu saya main bantai jerk masuk shah alam kat sebelah ikea distribution center yg dah tutup tu.. entah camana lepas bulatan yg ke dua saya amik kul 3 ikut arahan hubby la ni sekali panik giler gue..entah camana leh termasuk ker jalan sehala.. tetiba saya berada pada arah yg bertentangan.. mujur waktu tu tak der keter dr depan.. kebetulan pulak ada satu van yg dah berhenti kat bahu jalan coz dia pun tersalah masuk jalan macam saya.. biler dia pusing & melintang jalan terus saya jadikan dia perisai & saya pusing jugok.. last2 saya patah balik kuar ikut hiway..hubby bagi arahan baru & akhirnya saya jumpa jalan ker bukit jelutong..huhu.. rasa nak nangis giler tau..hari2 sesat waktu balik ni.. waaa..laling cepat belikan intan GPS huhu...

Esok tak tau la pulak camana... kat mana pulak saya nak sesat ni.. subang? sunway? huhu.. kiter tungguuuuuuuuu...huhu..

nota kaki:
syok giler coti2 mesia ker penang.. byk gambo & stori mori nak citer ni..daaa

8 comments:

Jazimin said...

ehehehe....banyaknyaaa akak makan langsat....

actually,tempat akak kursus tu dekat benorrrr dengan opis saya...dekat2 pun,mau nya 5minit naik motor...

Amir Syafiqah said...

Ed, Tak apa, sesat2 ni banyak membantu kita ingat jalan. Aku, sesat ni mmg biasa dah, kalau tempat baru.. Maklumlah lembab jugaklah nak ingat jln . Kalau setakat sekali dua lalu tu jgn harap la boleh ingat.. Tapi nasib baik jugak cuti sekolah. Kalau kena sesat kat KL time peak hours, tension dibuatnya..bukan senang nak pusing balik....

DYLA said...

kak , kalau mcm ni mmg kene bli GPS la gayanya kak. hehe..

sy pun mcm akak. kalau dah masuk KL tu meraban la carik jalan kuar kang. tp akak mmg dasat sbb smpai terkuar ke exit banting.

DeLinn said...

apa ko ed asik sesat hahahaha

Arc said...

ed, citibank dah dekat ngan opis saya...boleh le nak pas barang.

arc

ina @ nina @ infazety said...

siannya ed....
ina pn jenis yg susah igat2 jalan ni...
sib baik xsesat terus ke JB kan.. kihkihkih...

nestumrasberi said...

akak yang baca n3 nipun sesak napas jugak..huhu
sebab next wek nak gi putrajaya
selalu pegi dari ampang
skrg dari sg buloh...tension gue

saudah said...

ala siannya kak ed..rasanya if dari nikko ikut smart tu jauh sikit la kak ed..kiranya akak ikut smart-kesas-nkve kuar ikut shah alam kan? takpe2 if sesat leh call odah..i can help u :)..

Google