I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Friday, June 12, 2009

Ceriter sesat sikit lagiks..kekeke

Hari keempat saya masih sesat wekeke..kali ni saya amik exit shah alam puchong.. asal nampak shah alam jer saya redah huhu... tetiba saya dah masuk sampai kinrara.. dah lah saya mmg tak biasa area puchong, kinrara semua tu tapi saya main redah jerk.. last2 saya jumpa LDP... terus saya amik last2 saya kuar kat shah alam DRB Hicom huhu... since hari sebelum tu saya dah tersesat kat tempat yg sama so saya patah balik ikut macam semalam sampai la saya nampak exit ker jelutong..

Jumaat. Hari kelima, malam sebelum tu jenuh pak mentua saya bagitau saya kat mana nak exit..apa landmark etc.. so saya ikut macam pak mentua saya bagitau..akhirnya saya berjaya balik dr ampang dengan jaya nya tanpa sesat di hari terakhir training saya wekekeke... rupa2nya masa 1st day tu saya dah amik exit yg betul..cuma after tol tu instead ker kanan menuju ke shah alam saya ke kiri menuju ke KLIA... exit dr kesas tu rupa2nya exit kekiri yg pertama selepas bangunan hitech padu tu..pas tu kuar highway & terus amik kanan..

Tapi kan biler saya dlm keter sorang2.. berangan sorang2..sengih sorang2.. melalak buat karoke sorang2..tetiba saya rasa happy.. impian saya selama ni nak bawak keter sendiri dah jadik kenyataan..cam tak caya jerk.. dan saya dah terror bawak kat jln yg busy..main cilok2.. selepas seminggu lah training bawak keter kat area yg jem kat ampang tu.. pagi2 & petang2 nak balik kejer.. pas tu pulak semalam kan hujan lebat giler lagiksla jem dengan tak nampak jalan nya.. tapi saya ada suatu kekuatan dlm diri.. saya dah tak takut.. sungguh magik perasaan ini.. saya dah berani.. clap clap...

Semua yg berlaku ada hikmahnya.. kalau saya tak kena retrench saya tak dapat duit lebih.. so saya tak leh buat downpayment keter.. dengan duit retrench ari tu saya dapat beli livina & tukar keter hubby.. saya leh renovate depan umah pasang tiles & bukak pagar bagi luas boleh masuk 2 jibik keter... kalau saya tak kena retrench saya tak dapat kejer baru yg lagiks best kat amway it neh dengan gaji yg baru yg lagiks best.. kalau saya tak kena retrench, saya tak dpat beli keter & sampai sudah hubby tak bagi saya bawak keter kecit sutera tu sendiri2 sebab dia kata keter sutera tu kecit, tak reliable..keter cina..macam2 rosak.. keter kecit senang kena buli etc.. la ni hubby dah senang hati biler saya bawak livina..kurang lah risau dia.. tak der la lagiks saya menyusahkan ayah mentua saya yg sangat baik & penyabar tu.. u olls bayangkan selama hampir 8 taun sejak kawin ngan hubby la, ayah mentua saya tak jemu2 hantar saya kesana kemari.. see.. sebab tu lah saya kata ayah mentua saya adalah the best pak mentua in the world.. tak der pun merungut atau bersungut.. sabar jerk.. kalau saya tak kena retrench, tak der la saya kejer ngan amway tak der la saya kena paksa drive masa kat US.... so balik2 jerk dah berani bawak keter.. mm semua tu ada hikmahnya lah.. Allah dah susun setiap perancangan tu dengan baik sekali...

Bawak livina sgt best tau.. pick up pun power.. i loike...

3 comments:

nestumrasberi said...

alhamdulillah
setiap kejadian pasti ada nikmat yang menanti

akak pun tengah menunggu nikmat Allah nak bagi
dah kompom nanti akak publish

saudah said...

alhamdulillah, tercapai sumer hajat akak tu..

Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik utk hambanya

aLiYaHaRiZ said...

Best nyeee...wani ni dah ade lesen P tapi nak bawak kete rasa malassssss jee..tapi x lame lagi nak duk kat Puncak alam, wani kena drive sendiri mcm Ed jugak..huhuhu...mcm mane lah nak dapat kekuatan bawak kete ni..

Pagi tadi bawak kete, hubby dok sebelah..dia marah wani pasal x reti nak cilok masuk lane kiri..sabar je lahh....buat macammne sebulan sekali jek boleh bawak kete...

Wani bangga tengok Ed ni..chaiyok chaiyok

Google