I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, June 21, 2009

Berita gumbira itu...

Kini tibalah saatnya utk saya berkongsi berita gumbira yg hubby dah bagitau saya tempohari kan... tapi waktu tu saya tak leh reveal lagiks.. tapi la ni hubby dah kasik green light...so sebagai seorang isteri yg mithali & taat setia pada suaminya ekekeke... maka saya simpan berita gumbira itu sampai la hari ni hiks.. sebenarnya hubby lum kasik tau sebab ari tu baru dapat verbal confirmation..tak dak surat , bertulis & sebagainya...

Sebenarnya kan..hubby akan kembali bekerja di KL yeszaa... sukak2.. hubby dah tender resignation kat 11B di JB tu, so insyaallah 1 ogos nanti hubby akan start kat satu big company ni as HR Senior Manager.. saya suka2... Hubby pun happy giler.. dia rasa cam dah tak nak balik JB dah hahaha.. muka hubby berseri2.. happy sokmo.. dia kata lega sesangat dapat balik KL balik & dapat offer yg best sesangat.. plus tak der dah bayar sewa kat JB yg 1K & belanja ulang alik balik KL-JB tiap2 minggu tu kan.. bulan lapan nanti genap lah setahun hubby dok JB..selama tempoh tu cuma 2 atau 3 weekend jer hubby tak balik.. sebab ada hal/event dan satu minggu lagiks kami semua bercuti kesana..

Boss hubby tak dapat nak ckp apa dah sebab hubby cakap reason dia benti sebab pasal family so mmg dorang dah tak leh nak pujuk dia... lagipun offer yg company tu bagi adalah sgt best...hubby patutnya hantar notice 3 bulan sebelum benti tapi sebab company tu nak suh hubby join cepat so, dia bayar 11B 2 bulan gaji hubby.

So lepas ni kami nak teruskan projek mengcasa impiankan umah yeszaa..

Alhamdulillah syukur sesangat..

2 comments:

just me said...

alhamdulilah dan tahniah. murah sungguh rezeki hangpa. semoga tambah bahagia. happy 4 u. anak2 tengah membesar tu mg elok sesangat lah aziz balik kl. tahniah tahniah

nestumrasberi said...

alhamdulillah
sengsarakan sorang di sini sorang di sinun
semoga ed + pamili bertambah2 bahagia hendaknya

Google