I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, June 14, 2009

Jalan2 Penang


weekend lepas kan kami bawak anak2 jenjalan kat Penang.. sajer la buat plan last minute baru la adventurous wekekeke.. ala budak2 tu suka la kalau dapat titun hotel..kan.. sib baik minggu tu hubby dah book hotel kalau tak konpem penuh..

kami bertolak ke penang pagi sabtu tu, bawak slow jerk.. sajer santai2 lagipun cuti sekolah keter byk sangat.. kami sampai penang dlm kul 3 petang..check in, letak brg & solat jamak terus.. pas tu terus kuar gi makan..perut masing2 dah kruk krak mintak diisi wekekeke..

pas tu jalan2 tour penang.. pusing2... cari tempat2 menarik nak terjah.. selama 2 hari yg singkat tu sempat lah jugak mandi air laut yg tak baper bersih tu.. tak suka air laut kat sini..kotor.. saya suka main pantai & air laut belah2 pantai timur..esp kat pulau2 cam perhentian, redang, lang tengah.. oh semua tu saya dah pernah pegi ngan hubby.. insyaallah nanti plan nak bawak anak2 main air kat sana puas2... kat penang tu pun saya layan dorang main kejap jerk..janji lepas gian haha..
Tapi saya mmg suka jenjalan penang ni.. tak tau apasal tapi suka la round2 penang cam best gitu.. tak tau apasal.. suka tgk pantai dia cuma tak suka nak mandi kat situ.. sempat gak gi pekena nasi kandar, laksa penang & durian balik pulau.. mmm sedapnya durian dia.. tebal giler.. manis..meletop.. siap beli suh dia kopek siap2 letak dlm tupperware plastik bawak balik kl nak bagi kat pak & mak mentua saya rasa.. mmg sedap.. pergh..durian balik pulau.. tak tau nak describe camana.. tapi mmg dok teringat2 sampai ke hari ni haha...
layan la gambo kat pantai neh.. jenuh saya nak pikul danisha & haris.. penakut pantai rupanya si kenit danisha tu.. tapi tetap nak main..cuma saya kena pikul dia la hahaa

6 comments:

nestumrasberi said...

bestnya cuti2 mesia ke penang
betol la ed air laut kat situ kotor pas mandi mesti gatal2

mofaaz said...

bukan semua tempat kat penang air laut tue kotor...next time try kat area rumah tunku abd rahamn tue..air dia bersih..

nestumrasberi said...

oh ya ke mofaaz
kat area rumah tunku abd rahman yak...
ok nex time boleh pegi situ
tq 4 d info

~ thalhazlin ~ said...

bestnya mandi laut! hiks! ;p

PerantauSepi1306 said...

pi penang ka mek.. makan kat situ mmg besh.. hehehe tempat hang tenet dulu kot tu sukak je pi ;D

neway nak mandi ayaq laut bersih belah pantai barat pi pangkor.. recomended kat pantai pasir bogak or pantai teluk nipah.. mmg std chalet bajet je tapi puas hati oo mandi kat situ...

SharHanah said...

durian balik pulau memang beshhhh!

Google