I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, October 15, 2008

TQ Izzie!!

Raya 2006 @ P.Mas, Kelantan.. Izyan with Haris

Wah sgt terharu bila cousin saya izyan bagik komen kat entry sebelum neh (It brought an huge smile to my face):

Gambar cilok dr blog izyan

Blogger .:nayzi.norman:. said...

my cousin is the best real life example to prove that such story as betty la fea does exist! she went through all hardships before she lives a pleasant life.. she deserves my highest admiration for being a person with a great personality.

12:53 AM

Lagi gambar cilok dr blog izyan ekekeke..

Dear Izyan,
How sweet you are! You just touched my heart. I'm so lucky to have you for a wonderful cousin. Tq so much darling for always be there for me. I hope you will be happy always too. We miss you very much and look forward to seeing you when you come home this coming December?? Insyaallah.. Take care sis and i love u. :-)

Izyan neh walaupun muda..beza 10 tahun kot kan kiter izyan?? kak intan 23 awak 33 opps.. kak intan 33 awak 23 ekekeke... tapi saya sangat selesa bercerita apa2 jerk pada dia pasal matang & sgt baik hati.. oh ya dia ni bakal jadik cikgu english bila dah habis belajar nanti :-). La neh masih study lagiks kat Brisbane, U apa ek?? Kat Australia.. Dia anak ke-3 maksu saya dr 6 org adik beradik.. saya sangat sayang mak su saya tu pasal sejak arwah nenek saya meninggal, mak su lah tempat saya mengadu hal.. mmg kami sgt rapat sejak saya kecik lagiks.. lagipun mak saya cuma ada 2 org adik beradik sajork.. mak saya & mak su saya :-). Izyan & adik beradik dia telah kehilangan ayah waktu dorang masih kecik2 lagiks.. rasanya masa tu najla, kakak sulung izyan baru darjah 6, yg bongsu, aiman baru 2 tahun.. bayangkan masa tu enam2 org anak mak su saya masih kecik & masih memerlukan kasih sayang sorang ayah... tapi dah takdir mereka macam tu.. Allah lebih sayangkan arwah pak su saya.. tapi dorang neh cukup tabah & saya rasa pasal tu semua dorang neh sgt berdikari, matang & punya jati diri yg kuat. Mak su saya lepas kematian suami tinggal dengan arwah nenek saya di p.mas kelate. La ni cuma tinggal aiman sorang jerk yg masih kat sekolah menengah.. form 2 kot tak silap.. yg lain semua dah kat IPT atau bekerja.

Neh la mak su saya... mak su saya yg tinggi sket dr mak saya tu.. yg pakai tudung cokelat.. oh ya mak su saya baru dapat naik pangkat jadiks ketua kerani (CC).. Tahniah kepada mak su saya.. so mak su kena pindah dr balai polis p.mas ker ibu pejabat polis senawang.. yeayy.. dekat sikit ngan kl... Ohh.. saya sgt ramai sepupu pompuan yer.. anak2 mak su saya neh 4 pompuan, 2 lelaki..

saya ngan najla (kakak sulung izyan), raya 2006, najla dulu grad perakaunan kot.. la neh dah kejer kat kelate..
Neh pulak mastura, adik bawah izyan.. (anak mak su yg ke-4).. mastura neh sgt suka budak2.. rasanya la neh dia tgh study apa ntah tapi macam berkaitan ngan psikologi & perkembangan kanak2 lah.. entah lah saya tak sure...neh lak aqilah (adik izyan yg no-5) with mak su. Aqilah la neh tgh study kat unisel.. bakal cikgu english jugak satu hari nanti..insyaallah.

4 comments:

PuteriSatu said...

Ed ~ nampaknye nama-nama cousin ed nih...sama la dengan nama anak akak...hiks..kebetulan tul...nama kakak izyan NAJLA nama si adik izyan lak AQILAH....nama anak akak lak...AQILAH NAJLA... aduhai..gabungan nama cousin ed tul la....

edrina said...

hahahahaha..
nama dorang tu semua panjang2 sebenarnya..

Nur liyana Najla
Nur Izyan Amalina
Nur Diana Mastura
Nur Aina Aqilah

semua maksud sedap2 belaka :-)

PuteriSatu said...

ed ~ harus anak kedua nanti nama Liyana Najla...hiks...(berangan...)

edrina said...

ehehehehe

Google