I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, October 12, 2008

Buah cinta kami

Semua gambar2 neh di ambik oleh maid saya.. maid saya raya ari tu, kami kasik cuti..so dia balik indon seminggu la lebih kurang...kami belikan dia tiket air asia ke medan.. pegi balik tambang dia RM600+. Dia balik isnin pagi, balik sini balik sabtu petang (raya ke 4) tu..so dapat la dia cuti beraya 6 hari.. sebelum balik indon itu hari, macam2 yg dia beli bawak balik.. banyak rupa2nya duit maid saya neh ekeke.. sebelum2 neh pun dia ada hantar duit pada parents dia.. tapi kali neh nak balik raya, kami transfer duit dia dlm akaun ayah dia dlm 8 juta u olls.. vavavava.. org kaya baru maid saya yerk.. ekekeke.. saya penah cakap kat maid saya neh.. aisyah..kamu tahu tak, kat puncak alam neh, kamu la maid paling vogue ekeke.. mana taknya..saya belikan dia hbag nine west, jam macam2 lagiks lah masa saya pi US atau singapore atau maner2 kan.. mana ada maid pakai hbg nine west u olls.... kat mesia neh butik nine west kat klcc tu sendiri pun ada org mesia yg tak berani masuk tau hahahaha... so bergaya la maid saya balik indon itu hari, siap beli sport shoes power tu, beg pakaian besar bagak yg leh tarik tu & kamera digital ekekeke.. nak naik flight la katakan ekekek.. ada sytle lah ekekekek.. saya sgt syukur sebab dapat maid yg sangat baik & bertanggungjawab macam aisyah.. oh ya..tips utk u olls semua.. jgn sekali2 biarkan maid u olls bergaul.. saya memang tak bagi maid saya kuar2 umah.. sebab indon neh kalau diorg start berkawan payah.. baik macam mana sekali pun dikhuatiri akan terpengaruh jugak sedikit sebanyak.. pasal ada kawan saya kat puncak alam jugak, maid dia sebelum neh tak penah buat hal.. tup2 puasa ari tu dia hantar balik indon terus pasal maid dia sudah pregnant lorr... padahal dah ada suami & anak kat indon.. camana tu? Rupa2nya dia ada hubungan ngan pekerja kontrak indon jugak kat area tadika anak dia.. rupa2nya tiap kali kuar pi hantar anak kawan saya tadika..dia pun sama gi buat kejer tak senonoh tu kat umah indon lelaki tu huhuhu.. so berhati2 lah u olls.. jgn terpedaya dengan kebaikan maid anda etc.. alhamdulillah ayah mentua saya yg tinggal kat puncak alam tu jugak selalu monitor maid saya.. so saya mmg tak bagi dia kuar2 tak tentu pasal u olls... najihah pegi tadika pun naik van kat depan umah.. saya pesan tunggu najihah depan umah sajer.. bukan apa.. sebab dah dapat maid yg ok neh tak nak lah jadiks apa2 hal kan.. kena lah jaga elok2..

so neh gambo2 neh semua dia yg amik guna kamera baru dia tu.. ada gambar yg kuning sikit tu ntah apa setting dia ubah ntah.. saya belum tgkkan lagiks utk betulkan balik.. nanti2 lah saya tgk kemudian ekekeke.. so layan... abaikan umah saya yg kosong & tak der apa2 sangat tu yer u olls.. saya kan dlm proses nak mengcasa impian kan umah saya u olls.. hiks.. so slow2 ek.. ekekeke

Kat bawah neh pulak gambo2 kat dalam bilik maid.

7 comments:

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak...
selamat hari raya...
edrin umah kat mana ye....? cam design umah kat Nilai je...hiks..pepandai main teka je...

PuteriSatu said...

komen tuk entry KC ~ huhu..tamak tul akak nak komen gak...nak nangis tengok KC ...lawa sesangat...

PerantauSepi1306 said...

alahai dak danisha nie.. bulat nor matanya.. hehehehehe cumel jer tau ;D

alhamdulillah sib baik ko dapat maid yang baik kan...

Mrs.FHM said...

kak ed...best nye nak dpt beby girl lagi....ina plak asyik tak nampak jer...pamalu sungguh beby nih....ingat blk msia minggu depan nak wat yg 3d/4d scan tuh..... take care kak ed....

DYLA said...

kak,
baiknya akak layan maid tue..

baik yer bibik tu?

best la akak dah ada maid yg leh dipercayai...

PuteriSatu said...

ed...Aqilah lahir 11/5/07 muda sehari dari danisha kan...seusia anak kita...

tukang campak said...

danisha super tomei ikat rambut 2 tocang tinggi2.

Alhamdulillah, dh ada maid yg bagus nih kena la jaga elok2 kan.

Google