I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, October 05, 2008

Al_Fatihah buat Allahyarham Normazlin Mohamed Nor

Al-Fatihah. Classmate & homeroomate saya sewaktu di MRSM Terendak, Malin telah kembali kerahmatullah pada 2 syawal tempohari. Semoga roh Malin dicucuri rahmat. Semoga dikurniakan ketabahan & kesabaran yg tinggi pada ahli keluarganya dalam menghadapi saat2 sukar ini.

She suffered from cancer since2005, and had gone through lots of operations, chemotherapies, and etc.Some might know her, from her days in MRSM Terendak SPM 1992, or when she was in UM 1995-1999 (Asasi Sains- BSc in Geology).She was also a school teacher in Gombak.She is survived by her husband Zamri Baseri, and a 4yo son, Hakimin. For those who know her, it means that we have lost a dear friend.

Let's make a dua for her, semoga rohnya di kalangan orang-orang soleh.

Hmm sgt2 sedih bila saya baca balik email2 lama dr Allahyarham Malin:

From: "Normazlin Mohamed Noor" Add sender to Contacts To: terendak8892@yahoogroups.comAssalamualaikum kengkawan,

Apa kaba semua? Selamat Menjalani Ibadah Puasa. Alhamdulillah, malin dah keluar wad n selamat menjalani 3 minor operations. Dah balik semula umah di Gombak. Semlm br bukak jahitan kat klinik. So far, I'm good. Puasa pun br start Sabtu lps. Malin nak ucapkan terima kasih pada kengkawan yg sentiasa mendoakan kesihtan Malin, kengkawan yg melawat malin di NCI Cancer Hospital n kengkawan yg calling2. Allah shj yg dt membalasnya. Kalian juga yg menjadi sumber inspirasi utk terus berjuangdlm hidup. Life must go on! Insyaallah, Amin........ ...



On 8/20/07, Fynne Diah wrote:

Assalamualaikum kengkawan, Just to let you know that our dear friend Malin is warded kat NCI Cancer Hospital (wad 103A) kat Nilai for chronic constipation and sakit2 pinggang. Just FYI, dah quite sometime already dia tak perlu buat kemo sebab doctor kata sel2 cancer dah takde.. I just spoken to her.. minah tu macam biasala.. sokmo happy.. Anyways, let us all pray for her speedy recovery ok.. -fynne-

4 comments:

DYLA said...

simpati nya kak.. dlm usia yg muda lg tu..

Allah lebih syg kan dia..

PerantauSepi1306 said...

alfatihah... mudah2an rohnya dicucuri rahmat sentiasa.

Ayu said...

moga-moga rohnya ditempatkan bersama dengan org2 yang beriman.. dan moga Allah permudahkan segala urusan nya di sana.. aminnnnnnnnn

azlina habibullah said...

salam,

Al fatihah buat arwah Malin.
We have both lost a dear friend..

PS: nice blog u have there, and the love story series, make me smile and chuckles.. ;-D

rgds,
azlina habibullah

Google