I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Saturday, October 18, 2008

maid saya kena chicken pox daaa....

Hujung minggu kali neh cukup membosankan.. Hubby tak dapat nak balik sebab nak kena susun fail etc pasal audit nak masuk opis dia minggu depan.. Banyak lak kejer dia.. so kalau dia balik hari neh (malam sabtu) memang tak berbaloi pasal esok dah nak balik JB balik.. kesian lak kat dia..tentu penat kan.. so tak kisah lah.. walaupun rindu & bosan nak tunggu minggu depan.. sabar ajer lah..

Pagi neh pulak, pagi2 lagiks maid dtg jumpa saya cakap.. "kakak.. muka aisah gatal2 sgt la kak".. saya yg rabun neh & masih mamai2 lagiks perati la muka dia.. nampak bijik2 bengkak2.. walaupun saya belum pakai contact lensa saya tu.. saya dapat agak.. "eh neh chicken pox neh".. "kamu siap2.. kakak mandi jap..kiter gi klinik".. Pas tu call hubby & pil saya bagitau.. lepas mandi semua saya tunggu pil saya sampai.. pil saya sampai siap tapaukan 6 keping roti canai utk kitaorg.. saya serah anak2 pada dorang mintak tolong jagakan sementara saya bawak aisah gi klinik..

Risau jugak saya.. walaupun saya dah penah kena masa kecik2 dulu tapi takut jugak kalau kena lagiks sebab saya kan tgh pregnant.. sangat2 bahaya pada baby dlm kandungan.. pas tu danisha & haris pun tak pernah kena lagiks.. so pikir punya pikir.. kitaorg amik keputusan kuarantin maid saya kat umah pil saya.. kebetulan esok pil saya gi holiday ker thailand..so nanti umah dia kosong.. saya terus call boss saya kat singapore mintak cuti seminggu pasal tak der sapa nak jagan anak2kan..

Petang tadi saya dah hantar maid saya ke umah pil saya.. so la neh saya tgh pening melayan kerenah anak2 saya yg tengah melasak neh... adoii..pening.pening..

Saya rasa maid saya neh dapat kuman chicken pox neh waktu balik indon itu hari la.. hmm...
harap2 takkan berjangkit pada saya & anak2..

3 comments:

deOughtred said...

ed, hubby you tak balik, dia susun fail kat ofis je? patutnya susun-susun laa apa-apa yang patut kat rumah tu sekali... ekekekeke

- deo in shah alam

DYLA said...

la kak, yeke
risau nya..

elok jugak dia dikuarantin..coz ada gak org yg kene 2 kali.

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

Salam kak Ed

hati - hati takut berjangkit . wawa hari tu kena chicken pox tapi belum kuar abis dapat lak tonsil terus terencat tak kuar lak ..

xpelarr bukan selalu kak edrina ambil cuti jejaga bbdk2 tu kan ...

insyallah dalam 3-4 hari tu baik lah ...

Google