I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Saturday, February 28, 2009

US Trip - Arizona Jan 2005 - Part 1

Gambar2 lama..saya baru scan hari ni lalalalala... (masa ni saya belum ada digital camera..pakai camera pilem sajork yak ekeke)...trip pertama kali saya ke US..masa tu haris baru 6 bulan, najihah lak 2 tahun lebih..tinggalkan dorang 2 minggu lebih..seminggu saya ke arizona pas tu dr arizona terbang pula ke philadelphia..kat phila pulak salji tebal giler..siap saya terkandas kat arizona satu hari sebab airport tutup pasal kat phila ada snow storm...dok phila seminggu jugak pas tu balik. Pengalaman indah yg tak mungkin dilupakan jugak :-)
Bergambar kat depan office kns. Sekarang ni opis kat arizona ni dah tak der..dah tutup. Kat Arizona time ni musim sejuk tapi sini tak dok salji..tapi sejuk giler..kena pakai baju tebal gak lah. Saya pakai long john kat dalam pas tu ada satu lapis lagiks baju tebal baru pakai coat tu.
Dan ini pulak kat hotel penginapan saya La Quinta Inn, Mesa Arizona..pagi2 sebelum pi office.

Ini pulak masa batu sampai...eh hari pertama la kira, pasal saya sampai situ masa tu arizona dah malam dalam kul 12 malam..pas tu titun esok pagi2 bangun amik gambo sebab hari ahad..terus pi shopping lepas tu ekekeke.. kat sini banyak pokok kurma & kaktus.
Ini dalam bilik saya..landing baik punya ekekeke.. kat arizona ni saya pegi berdua ngan colleague saya dr kl, Yoke Khuan. So senang la ada org tolong amik gambo ekeke..tapi bilik kami asing2 la..gi shopping pun pepandai sendiri jerk berdua ekeke.. tapi pas tu dia balik mesia & saya pegi phila sensorang. Tapi shopping complex punya la dekat..pas tu kan tax setiap area berlainan..kat hotel saya dok ni kat mesa, sebelah mesa, tempe..tax mesa & tempe tak sama..kalau mesa tax mungkin 5%..kat tempe lak 6% aa lebih kurang gitu lah.
muka org keletihan dlm flight ekekeke..sori lah susunan gambo ni ntah apa2.. saya bantai upload jerk ekekeBergambar kat Los Angeles airport (LAX)...nak transit ke arizona..dr mesia ke LA saya naik MAS pas tu dr LA ker Phoenix, Arizona saya naik America west.

Part 2 menyusul selepas ini..nak kena scan gambo2 dulu ekekeke

nota kaki:
Gambar saya semua kecit secoet bak kata ratna ekeke sebab masa tu pakai kamera very the tak canggih..so kalau rasa nak tgk besar sikit click pada gambar yak!

5 comments:

ratna said...

kakkkk..byk gambar akak jauh dari kamera la.. kecik jer akak saya tgk..

DeLinn said...

buh gambar bebanyak sikit!

nestumrasberi said...

seronoknye ed dpt pengalaman cam gitu..cerita la lagiiiii..

gee ryder said...

best gile kak dpt gi us...atleast merasa gak la kan

marinahunny said...

uwaaahhh besh nye jalan2 jauh222

Google