I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, February 05, 2009

Perihal Najihah

Semalam najihah ada ujian reading.. hari ni lak ada ujian bertulis.. jihah cakap sebab cikgu nak tukar2 kelas.. so saya tanya.. senang tak? Jihah cakap.. "mama tau tak.. jihah yg first siap".. pas tu saya tanya lagiks.."betul semua ker?".. Jihah jawab "Ha..ah..betul semua..

Dah sebulan jihah bersekolah..alhamdulillah setakat neh ok cuma kesian kat dia sebab dia dah pandai membaca, menulis & mengira yg susah2.. tetiba kena ulang balik buat benda2 yg basic..contoh homework math kena tulis semula 1 muka surat no 1.. sampai la no 10.. jihah siap cakap.."jihah boring lah buat neh".. hmm apa boleh buat kan sebab kelas pun belum asing2 kan.. ada jugak budak2 yg masih belum boleh membaca & mengira so kena mula dr basic balik lah kan.

Harap2 biler dah tukar kelas, jihah makin seronok lah.. sebab dah tak buat benda2 yg basic gitu kan.. oh ya.. sekarang neh jihah jadik ketua darjah.. mesti sebab dia paling besar & petah haha..

Hari tu kami gi alamanda sebab hubby sajer nak pi mph situ cariks buku sikit kan.. so belikan lah buku utk anak2 jugaks.. jihah siap beli buku nota kecik.. balik umah dia terus tulis.. "my secret & activity book".. saya curik2 baca dlm tu.. macam2 la yg dia lukis & tulis.. macam scrap book dia la kot kan.. ada satu page tu dia tulis apa tau.. "i love haziq so much"..vavavava.. anak dara den dah pandai cintan cintun kah?? huhuhu.. haru..haru...

1 comment:

Yusmi said...

Wah, Najihah dah pandai yek.. suka2 kat org.. Girl ni lain sikit dgn Boy, cepat matured. Sek. Amir dah keluar result dah. Dia masuk kelas pertama..Tapi dah kena sound dgn cikgu sbb bising dlm kelas.. Mmg sah le cikgu tak pilih dia jadi ketua kelas.. kaki nyembang...

Google