I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, February 10, 2009

Aktiviti di rumah


Kalau di rumah kami lebih suka lepak2 tgk dvd kat bawah...so meh layan gambo2 dirumah.

tgh layan slide show gambo2 kat tv.. sgt best sebab dvd player kami neh leh cucuk thumb drive, so transfer gambar dlm thumb drive and view kat tv lorr.. actually dlm tu saya transfer surah al-baqarah, so selalunya biler maghrib jerk saya pasang surah al-baqarah ni kat bawah..ulang2 sampai pagi.. sambil2 tu leh layan gambo famili.. kiranya slide show gambo2 diiringi bacaan surah al-baqarah.. biler hubby tak der..(hubby kat JB), malam jer kami pasang ayat quran kat bawah neh & kami lepak2 tgk tv kat family hall kat atas.. ayat2 tu akan berkumandang sampai la subuh. Tapi kalau hubby ader, kami lepak sampai tgh malam kat bawah ni layan dvd.. biler nak titun naik atas jerk baru pasang surah al-baqarah tu. Tiap2 minggu mesti ader dvd baru hubby bawak :-)Sebab kami semua dok lepak bawah kan, so atas sofa neh dah jadiks port tetap qaireen..keh keh keh.. mak dia ni pun nak layan dvd lorr.. ohh itu cubaan danisha nak picit tgn qaireen yer..
semalam sempat buat agar2 sikit.. danisha ni bukan makan sangat pun, main jerk lebih.. hmm.. geram nengok dia yg makin melasak neh..manja babah.. titun kat babah dia jer la.. hubby kalau kat JB dok teringat giler kat anak dara dia sorang ni lah..Dan ini pula satu2nya anak teruna kami.. tak habis2 ngan aksi spiderman. Gambo najihah tak banyak sebab dia lebih suka lepak atas layan astro ceria, tv9, main barbie, layan laptop dia etc.

note://
ada org tanya naper surah al-baqarah? sebab dlm tu ada ayat qursi & kalau nak masuk umah baru pun ustaz kater elok baca surah al-baqarah. mekasih :-)

4 comments:

Mrs.FHM said...

waah qaireen pon lepak layan dvd gak eh....heheheh....kak ed ina pon dah kuar shopping tapi lom abis pantang..kekeke bosan dok lam umah jer....

DYLA said...

manjanya danisha dgn babah... nnti mesti qaireen jeles

shiemz said...

Anak bila x jumpa ayh, gitu la manjanya berbanding manjangan ibunye... rindu la tuh.. hehe

gee ryder said...

danisha anak babah yer...chubby la dia ni, comel betul

Google