I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, February 25, 2009

wajah terbaru qaireen


Saya dah start bagi qaireen minum pakai botol.. susah jugak coz dia memula tak nak minum guna botol... tiap kali bagi mesti menjerit2 nangis..tak mo botol..tapi kena latih jugak kan coz 2 minggu lagiks saya dah nak naik kejer. Macam danisha dulu jugak..tak mo isap guna botol.. sampai 2 hari lagiks saya nak start kejer...huhu haru giler..pas tu saya bagi minum guna sudu.. agaknya dia tak puas minum guna sudu, biler saya bagi botol terus dia hisap hahaha.. so sekarang saya menghadapi masalah yg sama ngan qaireen.. tapi alhamdulillah walaupun dia menangis..tapi after pujuk2..dia minum jugak ikut botol...la ni siang saya bagi susu ikut botol sajork la..malam baru saya breastfeed dia.. sian mmg kesian tapi kena kentalkan hati..kalau tak haru nanti.. ok lah ini lah dia wajah2 terbaru qaireen.

Zully, since zully dah jumpa blog ed ni..meh layan gambo kat sini yak..kat FB slow giler la nak upload..okes..layaannn....Qaireen dah nampak org..kalau kiter agah dia dah pandai balas balik...senyum & buat bunyi.. ada sekali tu saya terperanjat biler dia terketawa maser saya agah dia...tapi ketawa sikit jer la.. minggu lepas qaireen kena sakit mata, so saya bawak gi jumpa paed kat damansara specialist..doc tu pun terperanjat tgk qaireen dah debod..baru dtg cucuk sebulan itu hari kan..pas tu dia kata baby selalunya 6 minggu dah boleh nampak :-)

8 comments:

ratna said...

aiyo...geramnyer tgk qaireen ni..

Cik Sar said...

tomeynyee...best la kan ada baby girl..saya ni semua heroes..kekekek

masviona said...

cepat jer membesar kan baby nih....semangat ye badannye

edrina said...

ratna - dah bam bam dah dia la ni

cik sar - apa lagiks cik sar, cukupkan quota ngan baby girl la pulok ekeke..

MV - mmg tul tu..kejap jerk besarkan..kejap jerk nak masuk kejer balik huhuhu

nestumrasberi said...

debab baby qaireen ni..eeeiiii gerammmnyer..kejap dh besar. rasanyer baru je ed bersalin.

ed pun cepat je dah slim melim..apa rahsianye..dengar sinar sihat bersama abang jem ke. 1 2 3. 3 lagi...

edrina said...

ahahah akak ni wat lawak la.. abg jem tu dia buat senaman muka jerk ekeke..

tak der rahsia apa2 lah kak..dah mmg genetik kurus ekekeke

zully said...

lahai...debodnya qaireen..mama kurus kecik ja...me myself plak..anak halus even mak dia giant..heheehhe...cam shisha lah ed..masa kecik kan??comey..rambut pun banyak gak...gerammmm...

edrina said...

betul tu zully cam danisha masa kecik.

Google