I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, February 19, 2009

Pengalaman yg tak mungkin dilupakan

u olls pun mesti ada pengalaman / peristiwa2 yg u olls alami yg u olls tak akan lupa kan.. saya rasa saya ada beberapa peristiwa yg saya rasa istimewa & akan saya kenang sampai bila2..

1.) Masuk who wants to be a millionaire.

Oh saya cuma antara 10 org yg dok keliling tu sajork tau.. saya tak dapat kekerusi tengah tu pun sebab saya lembab & sembab menekan button wakakaka..

masa tu cuma 2 org jerk yg jawab betul, saya & sorang lagiks mamat cina neh tapi cina tu lagiks pantas dr saya yak..makanya dapatlah dia kedepan dan saya melopong lah sampai la habis masa wakakaka... masa tu saya baru 2 minggu bersalinkan najihah..(sebab tu saya lembab kot..cececeh..alasan hahaha)..u olls bayangkan air susu tgh banyak..& saya tak der masa nak gi perah susu..huhuhu sepanjang hari saya menanggung sakit sampai basah baju kurung yg saya pakai..sib baik baju yg saya pakai tu kain dia cam tak nampak sangat bila basah kan.. masa tu jugak jalaluddin hassan cakap muka saya macam dr mashitah hahaha...

sebenarnya dah lama saya tepon & jawab soalan tapi lama tul proses dia, bila saya dah bersalin baru dapat u olls.. masa nak masuk tu first sekali tentulah kita kena tepon kan & jawab 5 soalan yg dia bagi..masa ni kami pakat2 guna tepon opis wakakaka..ampun en.azman..ampun hahaha... pas tu kalau jawapan kita betul semua dia akan tepon kiter and bagi satu soalan maut.. takder abc yak.. masa saya dapat call tu, kebetulan saya & hubby cuti.. saya tak tau jawapan sebenarnya tapi sib baik hubby tau..so jawapan saya betul hahaha... soalan dia kalau tak silap saya bilakah ratu elizabeth yg kebaper entah meninggal dunia..haa gitu la lebih kurang... bila dah betul tu tunggu jer la panggilan gi sana kan...

sebenarnya opismate saya dulu 2,3 org jugak yg dapat masuk..hahaha..ada sorang kakak tu dapat masuk yg episod husband & wife tu, dorang dapat gi tengah and dapat jawab sampai 8K sekali soalan lepas tu dorang jawab salah so dapat 1K sajork lah.. wah bestkan at least dapat la jugakkan...tak der la melopong cam saya ekekeke... oh dan budak lelaki yg menang 250K masa tu adalah classmate saya masa kat mrsm terendak dulu..rejeki..rejeki...

2.) Pengalaman gi casting utk model bertudung

wakaka geli geleman jerk rasa kan.. masa tu saya baru naik kejer lepas bersalinkan najihah, saya ada projek kat radicare, masa tu opis radicare masih kat taman tun. sekali time lunch saya & member2 pi jusco one utama sebab masa tu tgh sale.. sekali masa saya tengah dok khusyuk shopping2 tu kan tetiba ada sorang minah cina ni, mintak nama & no tepon saya..dia kata dia dr model.com.. dan dia cakap dia tgh carik model bertudung.. so saya pun tulis la kat borang tu nama & no tepon. Esoknya dorang call & mintak saya dtg kat opis dorang... kebetulan opis dorang dekat2 area radicare jugak so time lunch saya kuar jap gi sana.. u olls bayangkan saya ngan pakai selebetnyer kan..tghari buta jalan ngan berpeluhnya.. tetiba masuk sana saya tgk ramai giler pompuan2 muda2 jelita dok tunggu..dorang semua siap mekap bagai occay.. pakai pun meletops.. hahaha...terus saya rasa alamak..tak mo lah..nak balik lah ekekeke.. sekali saya kata dlm hati...alah apasalah kutip pengalaman..kalau tak aku tak tau camanakan... so saya pun tunggu lah ngan sabar giliran saya.. masuk jerk kena posing depan kamera..jalan2 wakakaka...dah lah saya ni jalan laju semacam kan..tak der langsung lenggang lenggok..hancuss hahahaha... lepas dah amik2 gambo, jalan2 depan camera, masuk sorang pompuan cina ni...dia interview saya lak.. tanya2...masa ni camera tv tu still amik gambo saya laa.. ye la kot dorang nak nengok balik kot gaya kiter cakap etc.. saya ni dah lah darah gemuruh kan..konpem la tak dapat wakakaka.. muka pun tak komersial hahaha..& saya rasa masa tu saya sorang la kot yg dah beranak hahahhaa... tak lama selepas tu kuar lah first iklan syampoo sunsilk pompuan bertudung ...dan modelnya tentulah si jelita wardina...

3.) Pengalaman main white water rafting kat Pertak
source : http://www.canada-photos.com/data/media/1/white-water-rafting_374.jpg
ini bukan gambo saya yak..ini saya cilok dr internet..gambo saya kena scan dulu lah..dedulu tak dok digital camera lagiks.. huhuhu

Memang sangat2 saya tak dapat lupakan.. pertama kali saya main & tak pernah2 main dah lepas tu kakakaka... masa ni saya masih bujang tapi dah bertunang.... masa tu kelab social company saya dulu yg anjurkan.. so sangat berkobar2 okes.. tapi bila dengar briefing dr team mat saleh tu tetiba rasa kecut perut gak... team saya masa tu kami bertiga semua pompuan & kami semua tgh bertunang.(darah tgh manis org kata tu pasal la rakit kami tu terbalik huhuhu)..dlm team kami jugak ada 3 org budak lelaki, 2 mat saleh & sorang melayu..dorang ni mmg terror tau..best gilak.. ada beberapa jeram yg kami kena tempuh... saya rasa dorang ni sajer nak kenakan kami sampai kat satu jeram rakit kami terbalik.. saya memula terperangkap bawah rakit tapi cepat2 saya kuarkan diri saya dr situ...biler dah kuar tetiba ader org tarik baju saya ke tepi..mamat yg bawak kayak tolong selamatkan saya hahahaa..saya cuak gak takut contact lense saya hanyut dlm air..ye aa masa tu saya bukak kejap mata kan biler dah jatuh dlm air tu..sib baik tak terkeluar hahahaaha.. tapi mmg best gilakkan aa pengalaman ni..kalau masih berkesempatan saya rasa saya nak buat lagiks ehehehe

hmm..saya rasa cukup dulu la kot takat ni..cam malas lak nak taip, membebel panjang2 ekekeke

11 comments:

nestumrasberi said...

ed,
sekali dalam seumor hidup, kita perlu cabar diri kita buat somting yg di luar jangkaan.

Ai rasa masa jalaludin hassan ckp muka u cam dr masitah tuh camera fokus kat u kan..betol kan..

DYLA said...

kak,
byk nyer pengalaman best2..

mmg ada iras dr mashitah la kak

Cik Sar said...

best la akak ni..memacam akak penah buat..kalau saya, nan ado la buat semua tuh.. lagi le dah ada ni, x merasa la nampak..uwaaa

PerantauSepi1306 said...

yep.. memang best kan all the experiences ni ;D what's life without living it..and oso tq ed.. for your kata semangat.

.:nayzi.norman:. said...

hahahahhah baru je bgtaw membe yang kak intan penah masuk who wants to be a millionnaire..sebab tgk movie slumdog millionnaire.. cool laaaa dapat 3-4ribu pun cukops!

gee ryder said...

bestnye pnglmn akak ni..
akak dh nyaris2 nk jd millionaire tu...dasyat!
wah adventure gile dpt naik rafting tu

rynn said...

wah k.ed,
kite salute la..mmg pengalaman sume pon best² jer....
mencabar sumenye..baru lps bsalin la..baru lps abis pantang la...

salute la...

rynn2506 said...

wah k.ed,
kite salute la..mmg pengalaman sume pon best² jer....
mencabar sumenye..baru lps bsalin la..baru lps abis pantang la...

salute la...

rynn2506 said...

wah k.ed,
kite salute la..mmg pengalaman sume pon best² jer....
mencabar sumenye..baru lps bsalin la..baru lps abis pantang la...

salute la...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

idup akan jadi bertambah seronok dan best kalu ader banyak pengalam menarik cam u ni. bertuah badan

DeLinn said...

weh ed, takut dak main water rafting? aku kan, ada gak hati nak try. tapi aku moskel, bila bot tu melambung2 dek deras air, ko tak tercampak keluar bot ke?

Google