I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, February 23, 2009

Good News, Bad News

saya tgh busy mencari kejer, so 2,3 hari ni saya jarang sikit nak update blog atau terjah blog u olls yer.. later2 lah saya stori.. sikit update for today

Bad News
1. Company saya akan retrench lagiks 35% dr jumlah employee worldwide..huhuhu seram sejuk neh.. sapa2 yg kat opis KL yg kena retrench akan tahu by this week.. (tu pasal saya tgh pulun carik kejer ni u olls)

2. Gaji bulan ni kena potong 10% huhuhuhu

Good News
1. Saya habis pantang yippie yeay..tapi menyampah lagiks 2 minggu naik kejer
2. Bulan ni & bulan depan walaupun company teruk tapi tatap dapat bonus lagiks okes..yippie yeay..
3. Haris dah tak pakai bantal busuk lagiks (stori mori later kay)..

Daa.. nak prepare utk phone interview..

7 comments:

nestumrasberi said...

ed, seramsejuk kan bila dgr management nk retrench staf. Akak dulu pun ada experience. Tgk bos turun pegang kertas je ketaq. sape pulak lps ni.

yg bestnye ed tatap dpt bonus..caya lah.

DeLinn said...

ohh company ko pun affected eh Ed. Aiseyman.

ratna said...

kakk..harap2 akan tak kena apa2 pasal keje tu..saya doakan yg baik2 utk akak..

gee ryder said...

mcm2 hal la skg ni

maksu Ina said...

Akak... EDS pon nak cut pay huhu, 5-10% tatau lagi biler implement.. huhuhu tak kasitau abah lagi ni... huhuhuuhuhuhuuhu ..

marinahunny said...

harap2 akak dpt keja baru...akak punya bidang bagus..for sure dpt keja bagus pnya..

edrina said...

nestumrasberi - mmg seram sejuk akak..huhuhu.. bonus tu opis kl jerk yg dapat

Delinn - ha ah, company aku kat US company, semiconductor lak tu huhu

Ratna - Thanks Ratna!

Gee - betul tu huhuhu

Ina - oh ye ker, akak dengar HP pun cam tu. Tak pe lah nanti2 ina bagitau la abah.

Marina - harap2 lah cepat dapat..

Google