I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, February 10, 2009

Mari menjawab tag - tag fridge dr Gee

Hari tu Gee tag saya tapi saya tak leh nak amik gambo fridge sebab hubby amik camera bawak pi JB.. so weekend ari tu, saya dok pulun la amik gambo fridge tu demi utk menjawab tag dr cik gee kiter ni..ehehhe

Rules dia:

1.Amek gambo peti ais
2.Explain ler apa segala macam mak nenek yang melekat kat situApa yg ader..hmm macam2.. ader calendar, ader gambo jihah waktu kecit..ada lukisan2 haris & najihah.. ader fridge magnet..banyak fridge magnet yg dah pecah sebab bebudak neh suka sgt main susun atur benda alah tu..sampai jatuh, pecah & berderai..huhuhu..sayang tau sebab kebanyakan nyer saya beli maser gi US atau opismate yg kasik..huhuhu.. magnet tulisan kecit2 tu pulak dapat maser beli majalah mr bean.. dah jadik mainan haris & jihah.. asal gi dapur jer dua2 amik kerusi berdiri kat situ.. buat la susun atur..kejap2 cam piramid..kecap2 susun berterabur..so susunan tulisan kecik2 tu selalu lah berubah2..gasak lah..tak kuasa dah saya nak melarang.. larang benti kejap pas tu time kiter tak tgk buat lagiks..huhuhu.. so semua susun atur kat fridge neh adalah hasil kejer anak2 la yer u olls.. lukisan2 tu semua dorang yg letak sendiri :-)

3.Brand apa
Panasonic Inverter.

4.Tag orang lain plak…
saper yerk??

k lah kali ni saya rasa nak tag :
1. Ratna
2. sydde
3. zira aka kopisuam
4. Rynn
5. KP

6 comments:

gee ryder said...

kak, bestnye fridge akak ni..bsr..inverter tu means jimat karan gak ke?
mjlh mr bean? xpnh jmpe pun...ada free magnet ye...
dorg lukis gmbo sape tu?

edrina said...

Gee - ha ah inverter tu utk jimat letrik. Tu aa akak pun tak pernah jumpa tapi majalah tu mak su bebudak neh yg belikan..rasanya beli kat oversea kot.. si haris tu biasa aa lukis gambar robot la.. danny phantom la.. entah apa2 entah.. yg si najihah tu lak lukis gamba family la macam2 lah hahaha.. semua berebut nak tampal situ

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

akak,

nanti KP buat yek sbb PC opiz nie slow bangat

rynn2506 said...

kak ed,
macih..nnt kite wat ekk sbb kite mgu ni sibuk bangat sbb tgh wat appraisal ni kan....dok pk ape lg nak dimuatkan dlm tu sbb tu menentukan masa dpn kite...

nnt dah wat kite inform akak eh...
apa pon kite appreciate sgt sbb kite tau kalo org tag kite tu maksudnya org tu igt kat kite kan....

Kopi Suam said...

tidak le dapat aku menyahut tag kamu ed...fridge aku...hmmm magnetic macam biskut kejap ada kejap tak de dikerjakan anak-anak...

PerantauSepi1306 said...

hehehe lagi mau tag aa.. sori aa baru buat rayapan ari nie ;D

Google