I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, February 05, 2009

Bebelan hari ini

Semalam saya berpantang hari ke 27.. semalam jugak saya dah start solat..

hahaha biler saya cakap saya pantang macam tak pantang ramai jugak yg sound saya hahaha.. terima kasih sebab ambil berat pasal saya.. saya tak kecil hati atau ambik hati pun..maknanya ramai yg prihatin & sayang kat saya kan?

Tapi kan u olls saya bukanlah tak pantang langsung u olls.. saya masih pakai bengkung & stokin kat umah.. keluar gi jenjalan pun saya pakai stokin+sneakers sebab saya nak tutup kaki kan.. cuma sebab saya rasa sihat jadiks tak salah utk saya kuar...bukan buat kejer berat2 pun kan.. kuar jamu mata kejap jerk keh keh keh..lagipun saya dah urut angkat peranakan..so dah ok.. badan pun dah ringan...

Makan lak saya makan semua kecuali yg sejuk, angin & gatal sebab saya nak makan makanan yg berkhasiat..dan saya minum banyak air sebab saya nak pastikan bekalan susu sentiasa banyak & badan saya sihat.. & paling penting saya nak elak sembelit.. alhamdulillah so far saya tak der masalah tu semua.. Buah2an pun saya makan..(la neh yg banyak kat umah oren CNY la ekeke).. so muka saya tak der la pucat.. tapi nampak fresh sajork ececeh.. (bersalin sebelum neh pun sama jerk, saya tak der la pantang bebetul bab makan neh..)

Oh ya dan saya makan set bersalin DCL.. mmg sangat2 bagus set neh.. saya dah register nak jadiks ahli sebab saya nak terus amik supplement tu semua habis pantang nanti.. badan saya kuat & tak letih walaupun tak cukup tido. Ye lah hubbykan jauh tentulah saya yg bangun malam sorang2 jaga baby.. siang pun saya tak tido sebab sibuk masak & main2 ngan anak2.. may be saya cepat turun & kurus sebab saya aktif kot keh keh keh.. ye la campur ngan baka saya yg memang kurus la kan hiks...

saya suka set DCL neh sebab dia bukan macam jamu atau ader air2 rempah yg nak kena minum bagai kan.. dia ada madu, habbatussauda etc... betul kan marina? Marina kan agen DCL jadiks saya dah suruh dia uruskan segala utk saya jadiks ahli bawah dia la ekekeke... so saper nak try produck DCL neh leh la contact marina yer.. ehehehe


~Peace~

4 comments:

nasazfrog... said...

hai kak,, lame tak masuk sini... rindu la kat akak,, puas sy cari entry akak bile bersalin... 9.1 kan,, alhamdulillah.. kat produk dcl mmg bagus lah...

marinahunny said...

hahahha..di tanggung beres kak...pendftaran akak sdg dlm proses...nhanti siap saya inform akak..ekekeke..jgn lupa tau beli brg bnyak2 nanti ckp bln dcl bg bonus...pastu promote la lagi..kekekeke

P.E.M.A.N.T.A.U said...
This comment has been removed by the author.
P.E.M.A.N.T.A.U said...

mulakan langkah ini....langkah gagah berani..menuju destinasi...kejayaan menanti...

nanti edrina blh jadi usahawan berjaya...chayok chayok

Google