I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, May 28, 2012

US Trip - Day 18 (Sunday, 27 May 2012)

Day 18, 6 more days to go

Aktiviti hari ni pun sama.. bangun lambat..lepas subuh tido balik sampai kul 10 sebab malam2 tido lambat..kul 1 lebih baru tido hihi..

Masak nasik goreng isi lobster hihi.. boleh lah.. tapi guna perencah nasi goreng ayam dr malaysia hahaha..

Dah makan..mandi..solat zohor baru gerak kuar dr bilik pi sambung aktiviti shopping hihi.. Baju utk anak2 semua dah setel.. cuma utk qaireen & danisha jer yg saya belum jumpa yg betul2 berkenan di hati dan paling penting murah. Itu yg saya pegi cari tu.. wpun ia suatu yg menyeronokkan tapi penat wei.. nak pilih gaun pun termenung berjam2.. nak carik yg betul2 lawa hihi.. lawa dimata saya laa..

So inilah hasilnya..
DKNY dress.. utk qaireen... sayang tak der utk size Danisha.. yg ni saya beli kat TJMax
Dress yg saya dpat ni mmg murah sebab stok clearance.. so ikut nasib laa ada size apa..Kain cotton dia sgt lembut.. mmg berbaloi..
Yg ni utk Danisha.. saya mcm tak puas hati sgt sbb sebenarnya saya suka yg mcm qaireen tu ekeke
Tapi lepas tu masa nak balik saya singgah Burlington Coat Factory depan hotel saya jer.. Saya berjaya jumpa gaun2 yg saya berkenan lagi utk 2 beradik tu.. terus rembat lah..
Kali ni nasib baik ada size utk qaireen(4) & danisha(6)
Sajer jer beli size besar sket.. qaireen kan baru 3 taun tapi saya amik size 4, Danisha pulak 5 taun tapi saya amik size 6.. Yg ni pun kain cotton dia sgt lembut.
Utk Danisha.. tapi tak jumpa size utk qaireen
Yg ni pun saya suka sebab style tingkat2.. kain cotton dia pun lembut jugak.. Sayang x dapat size utk Qaireen. Dan saya juga rembat set pyrex ni kat Wal*mart hehe
murah giler.. yg 3 kat bawah tu satu set usd12.99.. yg atas tu satu saya beli asing .. yg tu harga dia usd5.99
Tak sure la kat mesia ada ker tak design ni..tapi yg pasti kat mesia mahal giler ok.. sebab apa saya suka pyrex ni? Sebab dia boleh masuk microwave, boleh masuk fridge, boleh masuk dishwasher..eceh mcm la ada dishwasher..gagagaga.. 
Hari hari kot pi walmart ekeke
Byk yg saya shopping tapi malas nak snap amik gambo.. biler saya dah sampai mesia la kot baru saya tunjuk hihi

1 comment:

gee ryder said...

aduhhh best gile dpt shopping branded yg murah2...
suma cantikla dress tu kak.
pyrex tu mmg murah giler!

Google