I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, May 08, 2012

Birthday Umar yg ke 2 Tahun

ur smile makes my soul want to fly la sayang!
Alhamdulillah Umar has turned 2 on 30 April ari tu.. Cheeky boy saya ni dah besar dah... dah jadi abg dah.. Sayang kat Khayla.. tapi kadang2 jealous jugak hehe..
Buah hati pengarang jantung
Kuat merajuk.. Kalau nak tegur dia jgn lah guna word 'Jangan', lagi dia buat.. atau tak nak dengar langsung.. dia jawab jer "nanak!" (x nak). Kena pandai pujuk.. Tapi sgt2 cheeky. Umar kalau first time jumpa dgn org dia akan senyap..lambat nak panas sebab kat umah adik beradik dia ramai.. dia dah terbiasa dgn kakak2 & abg dia jer hehe..
gaya posing nak tunjuk kasut baru
Kalau terperanjat nanti dia akan kata 'tanjat boboi' atau 'tanjat umar' hehe
Malam 30 April tu hubby belanja pil dan family adik ipar saya kan kat steak house seksyen 13 shah alam...dekat ngan Laman Seri. Makan biasa2 jerk.. murah jugak makan kat situ.. masing2 order T-Bone steak la.. lamb chop laa.. macam2 lah jugak order tapi kena dalam rm300+ jer.
baru sampai..amik gamba jap
Tintin boboi mama - Bday boy yg tak tau pun hari tu bday dia hahah
Umar pun cam tak paham lagi apa bday tu semua..yg dia tau biler kek sampai kena nyanyi2 and potong kek ekeke.. biler kiter tanya sapa umur 2 tahun? dia jawab sambil tunjuk jari 2 haha..
Org dewasa makan2 & borak2 sementara anak2 main lampu hahaha
Anak2 kejap makan, kejap main 
Kawasan yg luas utk anak2 main.. main pijak2 lampu hahaha


Haris, danisha & zaara
maid wif khayla
Kakak Najihah
Umar wif mama
Khayla wif mama
Black Forrest cake pilihan mama

Doa saya utk Umar, semoga dipelihara Allah selalu dr segala kesulitan, kejahatan jin & manusia, kesakitan dan segala perkara yg tidak elok. Semoga Umar membesar dgn sihat & ceria menjadi anak yg soleh yg dapat membawa saya & suami ke Jannah.. ameen.

5 comments:

SharHanah® said...

Semoga Umar menjadi anak yang soleh... Amin.

ratna said...

Umar ni muka dia lain ckit dr yg lain.

edrina said...

Sharhanah - Thanks Dear!

Ratna - mmg lain dr yg lain haha.. dia tu copy paste sejbik sejibon muka arwah atuk husband akak.. dr rambut, muka, bentuk badan, telinga capang & kuat merajuk ekekeke

isya said...

happy belated birthday umar...

isya said...

happy belated birthday umar...

Google