I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, September 18, 2008

Progress 4 - Kitchen Cabinet

Semalam u olls..cino tu dtg pasang cabinet kat kitchen saya...eee sgt suka hati tau.. so la ni tinggal nak pasang hood & hob sajor la u olls... wah sgt tak sabar neh.. memula ingat nak wat cabinet sampai atas..tapi budget nan ado.. terlebih budget lak kan.. so ini pun dah ok lah.. saya pun bukan banyak barang pun u olls.. hiks.. saya lum kemas2 lagiks pasal nak tunggu cino tu dtg pasang hob & hood dulu lah.

Proses pemasangan

Tadaaa....neh saya amik gambo belah kanan jerk tau u olls..sebab belah kiri tu silau lak.. saya belum pasang blind lagiks.. tapi belah kiri tu pun ada kabinet kaca cam belah kanan neh jugak..Neh lah peti ais yg saya perasan bagak gilos tu u olls hiks... bagi saya bagak la neh ekekekeNeh pulak tempat letak botol..cam botol cuka ker..sunquick ker atau apa2 jerlah yg tak memerlukan diletak dlm peti ais kan.. so senang..kemas & tersusun kan u olls.. hish budak tecit neh pun mau interprem tau..
Neh pulak antara accessories yg saya suh pasang..tempat letak pinggan mangkuk..
Saya ingat nak cat dapur saya neh colour hijau epal .. apa pendapat u olls? Colour apa yg cantik ek? Segala cadangan dialu2 kan hiks..

Oh ya neh bagi menjawab pertanyaan zie.. aku beli hood yg empat segi tu zie pasal kuasa sedut dia lagiks kuat berbanding yg kaca melengkung tuh.. ini ikut kata budak kat harvey norman itu hari la.. dia siap tunjuk demo.. papan sekeping melekat kat situ nak tunjuk betapa power nya daya sedutan hood tu..apa2 jer lah.. belasah sajork... tapi ok lah pasal dengan harga 2600K tu dapat 5 tahun warranty.. kau dah beli lum zie?

6 comments:

DYLA said...

kak,
dapur akak cantek la kak. pilihan warna pun cantik. nmpak bersih je. dyla dah lama berangan dapur mcm tu... aduh.. lum leh dpt lg...

atehlaila said...

Bestnya..rasa mcm nak masuk umah baru jer kan....bulan 12 ni boleh le project lain lak...mengcasa impiankan bilik ke..bilik anak ke...

Ayu said...

aku sukakkkkkkkkk sangat sukaaaaaaaa
cantik gituuuuuuuuuuuuu

tukang campak said...

Edd, wa tabik spring kat lu brani pakai wane putih kat dapur...teruja tgk dapur ko.

Aku x beli lagi brg2 umah sbbnya x der tmpt nk letak kt umat kecik aku neh, kang free2 jek rosak. Dh konpem bley masuk & reno baru beli tp dh usha gitu2 la..thx for info on hob tuh..

Kopi Suam said...

confirm raya sakan..cun ed..

Nona said...

Good words.

Google