I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, September 22, 2008

Mari Jawab Tag

Ohh.. banyak tul tag yg saya belum jawab ..huhuhu.. so neh saya jawab kay..

Tag yg pertama adalah dr adik sepupu saya yg tersayang..izyan..

MY FAVORITE AGE

mm.. saya rasa saya suka masa zaman2 jadiks student dulu.. tak kira lah student mrsm ker, matriks ker, u ker.. semua saya suka.. leh ker ek cam tu ekekeke
saya tak der specific usia bila ekekeke

1. Masa zaman student dulu tak yah nak semak2 kan kepala ngan masalah2 kejer, dan segala masalah org dewasa lagiks.. nak bayar hutang piutang umah, loan etc
2. dulu saya sorang yg sgt aktif sukan trek & selalu mengharumkan nama maktab atau kolej.. masa time2 sukan, nama saya glamer la ekeke pecah rekod itu, rekod ini..oh sgt kenangang ekeke
3. Masa sekolah menengah saya ada kawan2 JAWS saya yg otak2 sewel lagiks mereng tapi pelajaran tetap semua no satu ekekeke
4. Masa matriks paling best sebab tak banyak subjek & assignment.. kelas pun sonang2 sajork.. math, malay, english, sains komputer, asas ekonomi, asas perakaunan.. study rileks jerk tapi result tatap gempak maintain 3.5 above ekekek
5. Masa matriks jumpa hubby ekekkee
6. Masa matriks pun ada member2 sewel...geng2 gangters jamban ekekeke
7. Masa zaman u laks.. zaman percintaan paling indah ekekeke... zaman2 bercinta ngan hubby ekekeke
8. Oh saya pernah dapat dean list masa kat 'U'... sgt indah saat ittew.
9. Sebenarya saya suka belajar & belajar sebab tu saya suka zaman2 jadiks student dulu...
10. Masa jadisk student tak banyak tanggungjawab.. perlu risau utk lulus periksa sajork.. pas tu dapat biasiswa pi enjoy ekekeke..

so saya nak tag dorang neh pulak utk citerkan their favorite age:
~sydde - kau mesti kena nyer lah sydde ekekek
~Dyla
~Inaa (mrsfhm)
~Ayu
~Ratna

Tag kedua pulak, dr Ratna & Dyla - perempuan2 jelita neh :-)

1. The person who last tag you is:
~ Dyla & Ratna

2. Your relationship with him/her is :
~ kawan blog

3. Your five impression of him/her :
~ Dyla & Ratna - dua2 sgt cumel ~ pelembut ~ cantik~ kreatif ~ ibu & isteri yg penyayang

4. The most memorable thing he/she had done for you:
~ tagged saya dan bg komen kat blog.

5. The most memorable thing he/she had said to you:
~ dyla kata saya perempuan melayu terakhir yg cun melecun.. mak aii.. hebat neh..mekacih dyla.

6. If he/she become your lover, you will:
~ soalan tidak relevan ekekeke

7. If he/she become your lover, thing he/she has to improve on will be:
~ juga tidak relevan

8. If he/she become your enemy, you will:
~ oh tidak mungkin, mereka adalah blogger yg menjaga tutur kata & baik hati tidak mungkin & saya tak mau bermusuh dengan mereka :-)

9. If he/she become your enemy, the reason will be:
~ soalan tidak relevan

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:
~ jumpa ratna, izzah, dyla & baby inas face to face. Kenal2 ratna & dyla ngan lebih rapat.. cam boleh ngam jerk kan ekekeke

11. Your overall impression of him/her is:
~Ratna: Nampak sgt sorang yg pengemas & teliti lagiks tekun.. manis & pelembut & penyabar orgnyer. Suka tang mata ratna yg sangat cantik tu.
~ Dyla : nampak cam pemalu & pelembut tapi rasanya dia tak pemalu kot..bila dah selalu baca blog dyla rasanya dyla neh jenis peramah dan senang berkawan tul tak? Oh ya saya sgt suka tgk muka dia yg manis sokmo tu :-)

12. How you think people around you will feel about you?:
~ mmm???? mmmm??? entah lah.. tanya dorang aaa

13. The characters you love of yourself are:
~ happy-go-lucky

14. On the contrary, the characters you hate yourself are:
~ pantang ada duit lebih sikit kat tangan mula lah menggatal & otak ligat berputar nan beli apa hmmm.

15.The most ideal person you want to be is:
~ perempuan kaya raya Yg dermawan ekekeke

16. For people that care and like you, say something to them:
~ tima kasih sebab sudi kawan ngan saya. Luv u olls too!!

17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you :
1. sydde
2. zirap
3. Inaa aka mrs fhm
4. ayu
5. K.laila
6. marinahunny
7. izyan
8. mama ranggie
9. zie
10. nasazfrog

18. Who is no.6 having relationship with?
~ ngan suami dia yg tercinta :-)

19. Is no.9 a male or female:
~ pompuan

20. What is no.2 studying about?
~ alamak…mmm.. apa ek..

21. When was the last time you had a chat with no.3?
~ tinggal komen kat blog dia baru sat tadi ekekeke

22. What kind of music band does no.8 like?
~ alamak tak tau la.. hmm sowi yer mama

23. Does no.1 have any siblings?
~ ada

24. Will you woo no.3? why?
~ woo tu apa ek kakakakaka

25. How about no.7?
~ tulun la bagitau saya woo tu apa dulu ekekeke

26. Is no.4 single?
~ oh tidak

27. What is the surname of no.5?
~ Abd Latip

28. What’s the hobby of no.4?
~ berkurik kendi aci tak? ekekeke

29. Does no.5 and 9 get along well?
~ oh..mereka tidak saling mengenali.

30. Where is no.2 studying at?
~ uum..dulu la

31. Talk something casually about no.1:
~ sgt baik hati & mmg kawan yg baik dr dulu lagiks...kan sydde kan..

32. Have you tried developing feelings for no.8?
~ soklan tidak relevan so skip ekeke

33. Where does no.9 live at?
~ err... gombak? betul ker zie?

34. What colour does no.4 like?
~ alamak .. errr tak tau la, kau suka color apa yer ayu?

35. Are no.5 and 1 best friend?
~ oh tidak.. mereka tidak saling mengenali

There’s No 36 to 39
~ oh boleh plak?

40. Does no.1 have any pets?
~ Ado.. kucing & ayam..err.. tul ker sydde?

41. Is no.7 the sexiest person in the world?
~ yeah dia sangat cantik & seksi..ekekeke.

42. What is no. 10 doing now?
~ berehat disamping keluarga kot.

Fuh.. giler panjang.. so harap ratna & dyla berpuas hati.. kepada semua kawan2 yg saya dah tag tu..jgn mare aa... rajin2 la jawab tag saya neh ekekek cabut...

fuh..langsai sudah hutang ku ekekeke

6 comments:

DYLA said...

kak, thanks sudi jwb tag... heheh. cpt tul akak menyiapkan assignment dgn jayanya!

ghimau said...

mak ai.. panjang nyer.. :)

Selamat Hari ghayo dari ghimau :)

marinahunny said...

susahnye tag ni kak...........kena ambik masa nih...hehehe

Ayu said...

udah jawab yeeee hehehehe

PerantauSepi1306 said...

adoiii panjangnye tag nomot dua... aku jawab satu jer lah ed.. ekekekeke yg nomot dua kalu rajin aku wat ;p

.:nayzi.norman:. said...

haha..panjang gilos okes tag ini~ orang da jawab, sile la bace yer~

p/s: baru pasan no.7 tu saye! mekacihhh~

Google